Johnny’s World – 2013. június

Sziasztok!

Tuddddom, hogy csúszás van, de nézzétek el… Ez csinálok, azt csinálok… későn kelek, blogot írni meg csak délelőtt tudok rendesen. Délután már nincs rá erőm. Este meg más dolgoknak jön el az ideje – nagyon titokzatos tudok lenni. Szóval végre megjöttem a júniusi Johnny’s-os hírekkel, amik java részét a nyári szezon doramái és a júniusban megjelent új dalok teszik ki. Nézzük is, mink van!

Egyetemi tájékoztató. Egy újabb felület, ahol Johnny hirdetheti ifjú tehetségeit. Nakajima Kento (Sexy Zone) tavaly áprilisban került be a Meiji Egyetemre. Most az intézmény és a Jimusho egyszerre húz hasznot abból, hogy a fiú képe megjelent a 2014-es egyetemi tájékoztatóban: új diákokat hozhat és jobb képet festhet az idolról.

CM

Júniusra Kimura Takuya reklámja jutott, amiben a Suntory az Apák napját használja fel az alkohol szélesebb körű terjesztésére. A japánok nagyon jók a mindenféle történetek kitalálásában, ha a kanjik eredetéről van szó. A reklámban az ‘apa’ szó kanjiját két sörrel koccintó kéznek tudják be. (A mi tanárunk annak idején úgy tanította, hogy azok kalapácsok, mert aki apa, annak két munkahelye is van. Csak a fantázián múlik a variációk száma.) Ha ez nem is igaz, a férfiak valóban szeretik a sört, ezért ezzel nem lőhetünk mellé, ha Apák napján meglepnénk valakit.

Az előző egész jó volt, de ez az Ariel reklám már gyengébb. Először is nem térek magamhoz Ikuta Toma haja miatt… Azon kívül nem érdekes, és mintha félúton megrekedtek volna a japán és a nyugati reklámok között.

Cinema

Június 22-én került a mozikba Ohkura Tadayoshi (Kanjani8) és Kiritani Mirei közös filmje, a 100 Kai Naku Koto. Nos, Kiritani Mirei volt már szebb is, de úgyis Ohkura a lényeg. A film láthatóan egy pár egymásra találásáról szól, de sajnos a negatív fordulat nem marad el és a lány elég súlyosan megbetegszik. Egyébként már a címből is sejthető, hogy nem egy vidám filmről van szó.

Dorama

File:Tenmasanyuku.jpg

A TBS-en induló új nyári dorama, a Tenma-san ga Yuku főszereplője Domoto Tsuyoshi (KinKi Kids) lesz, aki már 4 éve nem játszott ilyesmiben. Ez alkalommal egy horror-vígjátékról van szó, amit a társszereplő Fukuda Yuichi írt. Valójában ez megint csak egy szellemtörténet, amiben Tenma, a főhős képes kapcsolatba lépni a szellemekkel és szellemirtással foglalkozik, de meglehetősen gyáva, így inkább békésen, a szellemek kedvére téve segít nekik az eltávozásban.
A sorozat főcímdalát Tsuyoshi szerezte és ő is fogja elénekelni.

Szintén most, júliusban indul a már említett nagy reményekkel várt SUMMER NUDE című Johnny’s-os dorama, melynek főszereplője Yamashita Tomohisa lett. Yamapi egyébként egész kis háremet kapott maga mellé Nagasawa Masami, Toda Erika és Karina személyében. Nagasawa egyébként már szerepelt Yamapi oldalán a 2007-es Proposal Daisakusenben. A főcímdal, a Summer Nude ’13 szintén Yamapi gondjaira lesz bízva, és egy régi dal, a Magokoro Brothers – Summer Nude feldolgozása lesz. A sorozat lesz egyébként a Fuji TV getsuku (vagyis hétfő este 9-kor vetített) doramája, és ez nagy kitüntetés.

A harmadik Johnny’s-hoz köthető dorama a szezonban a TBS-en vetített Pintokona, aminek Tamamori Yuuta (Kis-My-Ft2) a főszereplője. A sorozatról már egyébként beszéltünk. A mangaadaptáció fő témája a hagyományos kabuki, és talán a műfaj népszerűsítésének is jót tesz majd egy ilyen fiatalos, erősen promotált sorozat. A főcímdalt természetesen a Kis-My-Ft2 énekelheti, a választás pedig új számukra, a Kimi to no Kisekire esett.

Music

Szép kis adagunk van mára, amik közül az első az 5-én megjelent Joy!!, a SMAP 50. kislemeze. A dal már hetekkel ezelőtt belekúszhatott azoknak a fejébe, akik nézték a Kasuka na Kanojo című doramát Katori Shingo főszereplésével. Szerintem irtó jó, vidám szám, bár van a dallamában valami melankólia. A szövege sem túl mély, arról szól, hogy élvezni kell életet, és a fásultság helyett a jó dolgokra kell emlékezni. A klip engem lenyűgöz, tetszik, hogy ennyi embert mozgósítottak hozzá, ilyen jól összehangolva. A táncosok között fellelhető diákok egyenesen a Kasuka na Kanojoból lettek importálva, ők alkotják Shingo osztályát. Na szóval, vidám dal, vidám klip, röhejes outfitek, szóval egy rendes SMAP klipet kaptunk. Tessék!

Joy by joyjoysmap2013

A kislemez másik dala, a Tenohira no Sekai meglepően fiatalos akar lenni egy 40 körüli férfiakból álló bandához képest. Ennek ellenére egyáltalán nem rossz. Bár én a cím angol ismételgetését a dal közepén (“The world in my hand…”) én elhagytam volna. A klip pedig kicsit dinamikusabb lett volna, ha nem széken ülve kénytelenek végigénekelni a számot. Pedig a víz, és még Kusanagi szóló része is nagyon jól sikerült.

TnS by joyjoysmap2013

A másik friss a június 12-ei Kanjani8 dal, ami a Namida no Kotae címet kapta. Ez a banda 22. kislemeze, és Ohkura Tadayoshi új filmjéhez, a már említett 100 Kai Naku Koto című hangzik fel. Érdekessége, hogy az általam nagyon kedvelt SEKAI NO OWARI nevű együttes szerezte nekik ezt a dalt. Az itteni 4 perces klip igazából csak a rövid verzió, mert a rendes darab a Johnny’s-nál egyedülálló módon 8 perc hosszú lett.
A lemezen található még egy nagy remix is, a csapat fennállásának 8. évfordulójára.

A hónap végére pedig egy sokak által régen várt kislemez következett a Hey! Say! JUMPtól. A rajongók rettenetesen örülhetnek, hiszen a csapat több mint egy éve adott ki utoljára single-t a kezei közül. Az érthetetlen címnek megfelelően a Come on A My House klipjét otthonosnak szánták. Aranyos klip, de sajnos a netről rendesen eltüntették. kutassatok utána magatok.

Upcoming
– Július 03. Koichi Domoto Concert Tour 2012 “Gravity” DVD
– Július 17. NEWSNEWS (1. album a jelenlegi felállásban)
– Augusztus 14. Kis-My-Ft2 Kimi to no Kiseki (kislemez) Pintokona dorama zenéje
– Augusztus 21. V6Kimi ga omoidasu boku wa kimi wo aishite iru darou ka (42. kislemez) – Keishichou sousa ikka 9 gakari dorama zenéje

Forrás: tokyohive 1 2, aramatheydidn’t 1 2 3
Képek: 1 2 3 

3 thoughts on “Johnny’s World – 2013. június

  1. Az Upcomingból kihagytad:
    Augusztus 7: Akanishi Jin – Hey What’s Up? kislemez 😛

    (Jesszus, Tomára rá se ismertem :O jó rég láttam már őt, megváltozott )

  2. Direkt hagytam ki őt, mert majd a júliusiban írok arról, hogy visszatér. Igazából a két augusztusi megjelenést nem kellett volna beleírnom, de amikor már leírtam a V6 hosszú címét, akkor úgy döntöttem, hogy maradhat 😀 Szóval szándékos volt.

    Toma remélem csak ideiglenesen szenved ettől a hajtól 😀

    • Éértem, akkor nem szóltam 😀 nagyon várom már, hogy írj róla 🙂 úgyis jó sok minden összegyűlt már róla 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s