Arashi for Dream – 2013. május

Sziasztok!

Kitartás, már majdnem vége a vizsgaidőszakomnak. Tulajdonképpen egyetlen egy vizsgára vagyok a teljes megnyugvástól, és még gőzöm sincs, mit fogok csinálni a nyáron, úgyhogy alighanem lesz időm cikkeket gyártani. Bízzunk benne. Szóval még ma, így a névnapom alkalmából kipostolom a májusi Arashi-összegzést, ami úgy tűnik, kissé egyhangú lett és leginkább Sakurai Sho került a középpontba. Nem sok minden történt, de cserébe részletesen írok az új kislemezről. Elégedjetek meg ennyivel, legalább kevesebbet kell olvasni. Na, majd még jelentkezem, amikor tudok. Addig osszátok be ezt!

SCANDAL

Nem konkrétan az Arashi tagokkal volt gond ebben a hónapban, hanem egy 15 éves Vivi modellre haragudtak meg a netező JE fanok. Tamashiro Tina vendégként szerepelt a félig Sho által vezetett Ima, Kono Kao ga Sugoi című variety műsorban, ahol elárulta, hogy nagy rajongója Sakurai-sannak. Azt sem titkolta, hogy azért jött el a műsorba, mert éppen Sho vezeti azt. Ezek után persze muszáj volt kicsit húzni ezt a dolgot, randit imitálni, keresztnéven szólítani őt, amitől Tina a mennyekben volt, míg a fanok a pokolba kívánták őt. Főleg Twitteren rótták meg őt az adás után, hogy inkább celebként kellett volna viselkednie, nem pedig kimutatni a személyes rajongását, mert így megsértett sok olyan fant, aki csak mert nem modell, nem részesülhet ilyen lehetőségben.

INTERVIEW

Már megint Sho… Ez elég köztudott dolog, de azért a TokuDane! című műsorban egy mélyinterjú során előkerült a téma, hogy Sho meglehetősen elit családja hogyan fogadta a hírt, hogy a legidősebb fiú beáll a Johnny’s juniorok közé. Sem a szülei, sem a nagyszülei nem akarták ezt véglegesnek tudni, sokáig kérdezgették, mikor hagyja már abba. Sőt, Sho maga is azt gondolta, hogy amikor vége a középiskolát, ott hagyja a JE-t, mint valami iskola utáni foglalkozást. Végül amikor 22-23 éves korában már stabil együttesként tartották számon az Arashit, Sho szólókoncertet is tarthatott. Erre már ellátogattak a szigorú szülők is, és ezóta elfogadták fiúk tevékenységét, és Arashi-koncerten is jártak már.

SINGLE

Május 29-én végre megjelent a nagyon várt kislemez, az Endless Game, ami méltó folytatása lett a márciusi Calling/Breathlessnek. Feltehetőleg már tudjátok, hogy a címadó dal, az Endless Game a Kazoku Game című szupersorozat záródala volt ebben a szezonban; a dorama főszereplője pedig Sakurai Sho volt. A dal klipje a sorozatnak megfelelően elég sötét hangulatú lett, olyan “ébredj fel!”, “gondolkozz!”, “nézz már körül!” -szerű üzenettel, ami egy társadalomkritikához illik. Arashi-videó lévén a PV már nem nagyon található meg a neten, de aki keres az talál, szerezzétek meg magatoknak. A megjelenés idején viszont a Music Stationben előadták a fiúk az egyik legzseniálisabb fellépésüket, amit aztán napokig újra és újra megnéztem, mert annyira tökéletes mini live lett. Maga a csapat elmondása szerint is lehetetlen karaokézni a dalt, mert különböző szólamokban, kettes és hármas váltakozó csoportokban énekelnek benne. A szóló részek is erősek lettek, egyedül a dal háromnegyedénél belassuló versszak gyengélkedik, de nagyon sötét hangulatú lenne a kis reménysugár nélkül. Nézzétek meg!

Ilyen csodálatosan lenyűgöző, pattogó ritmusú és fülbemászó dal mellé illetlenség lett volna túl erős dalokat pakolni a kislemezre, így ettől nem kell félnünk. A limitált kiadáson megtalálható az Endless Game és a klipje, valamint a Magic hour című dal és a karaoke verziója. A Magic hour bevallom, elsőre nem tetszett, de második hallgatásra már más. Egy vidám, elég nyárias dal, amit biztosan fogok nyaralás közben hallgatni, mert olyan elégedettséget és boldogságot áraszt magából, amit az ember leginkább csak vakáción érez.
Az általános kiadás a klip és a Magic hour helyett az Endless Game mellett még két számot és három karaoke verziót tartalmaz. A Monochrome izgalmasan, a ’20-as évek Amerikájának bárzenéjéről mintázta a zenei alapot (játszott valaki annak idején a Mafia PC játékkal? mert annak ismerősek lehetnek az első akkordok). Mit ne mondjak, elsőre ez sem tetszett, de már nagyon megszerettem; ez is pörög, elégedett, nem lehet nem felfrissülni és elmosolyodni a hallgatása közben. A végére pedig az Intergalactic-ot hagytam, ami már első hallgatásra tetszett, annak ellenére, hogy ódzkodom a túlgépiesített számoktól, de ennek jó a hangulata; tényleg olyan intergalaktikus. Nem tudom, hogy csak nekem tűnik-e úgy, de én egy kis melankóliát hallok ki a refrénből, ami külön tetszik. Nagyon bulihangulatom lesz ettől a daltól, próbáljátok ki.
A kislemezt letölthetitek például innen is.

UPCOMING
– Augusztus 03. Sakurai ShoNazotoki wa Dinner no Ato de (dorama movie)
– Október 12. Matsumoto JunHidamari no Kanojo (movie)

Forrás: tokyohive, jpopasia
Képek: arashi-daisuki.x0.com, jpopasia

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s