Dorama-mustra 2013/tavasz

Sziasztok!

Nagyon gyors leszek a tények közlésével:
1. Újra van tokyohive! (ez a jó hír)
2. Nem lesz dorama preview ebben a szezonban a blogon (ez a rossz hír)
Most pedig megmagyarázom őket. Valamikor tegnap feléledt a fő hírforrásom, a tokyohive, fantasztikusan megújulva, de szerintem borzalmasan. Túl nagyok a képek, sokáig tölt és egészen olyan a dizájn, mint az allkpop testvéroldalon – gondolom ez volt a cél. Ez a kisebbik baj, mert úgysem a vizuális élményért keresem fel az oldalt, hanem a tájékozódásért. Bizonyos régebbi cikkek viszont nem elérhetőek már, így a Drama Preview sem, így máshonnan kellett volna összeszednem, hogy melyik nap, hány órakor mit sugároznak… Szerencsére azonban nem kell ezzel vacakolnom, hiszen az én áttekintésem a tavaszi sorozatokról nem fog megszületni… sajnálom, de már készen volt a háromnegyede, amikor pihentetni kényszerültem, tegnapelőtt pedig sikerült rámentenem az AKB48 híreket… ez nagyon szerencsétlenül alakult, tudom, de egyszerűen nem vagyok hajolandó megint tizenvalahány órán át keresgélni és ötletelgetni a sorozatismertetőkön, meg linkeket és hasonló műveket keresgélni, ahogy szoktam.

A megoldás az lesz, hogy a szezon Dorama-mustrájának a más megírt Kazoku Game ep01 elemzést tekintem és az annak befejeződésekor megírt film vs dorama összehasonlítást. Ne haragudjatok. Azért egy-egy mondattal itt leírom, hogy szerintem mit érdemes nézni az aktuálisokból, jó? És ha valamelyik – akár itt nem szereplő dorama is – különösebben érdekel titeket, nyugodtan kérdezzetek róla, mert igényre hajlandó vagyok írni róluk.

A hónap kedvencei:
– Kazoku Game
Társadalomkritika, a rejtélyes és kissé őrült Yoshimoto-sensei felforgatja az elfuserált Numata család életét. Sakurai Sho remekül játssza a pszichopatát.
– Last Cinderella
Könnyed, humoros sorozat, de a témája mégis komoly: ha 40 évesen szingli vagy, akkor már örökre az is maradsz? Hát a főszereplő Sakurának két hím is akad, a hamvas huszonéves, akit Miura Haruma játszik, és az érett férfi, Fujiki Naohito által alakítva.
– Itazura na Kiss – Love in Tokyo
A klasszikus történet újabb feldolgozása egy újonc, de elég tehetséges színésznővel. Shoujo, humor, tinik, szerelem… tipikus, de szerintem nagyon szórakoztató.
– Kasuka na Kanojo
A másik sorozatunk, ami tükröt állít a japánok elé, a mai diákokra fókuszálva. Azért a tanárok különböző típusai is felvonulnak, de ennek a sorozatnak mégis egy rejtély áll a középpontjában, amit a Watanabe Anne által alakított szellem generál, és a közömbös tanár, Katori Shingo (SMAP) kénytelen felgöngyölíteni.
– 35 Sai no Koukousei 
Ez lényegében az előzővel hasonló mű, de itt egy 35 éves nő áll a középpontban, aki visszatér befejezni a középiskolát. Korántsem olyan kacagtató, mint a Kasuka na Kanojo. Ez a dorama sokkal durvább, még elfajzottabb diákokkal foglalkozik, akik úgy tekintenek magukra, mintha istenek volnának – míg a többiek szenvednek tőlük. A főszereplő Yonekura Ryoko ezt próbálja helyretenni.

Mint láthatjátok, elég sok a társadalomkritika a szezonban, főleg a diákokra fókuszálva, hiszen ott kezdődik minden. Nagyon örülök, hogy a filmesek és a televíziós csatornák már nem csak fluffokat, meg kissé elferdített jellemeket és történeteket tárnak a japánok elé. Eddig az volt a taktika, hogy legyen szomorú, lehessen rajta sírni, és az lesz a jó sorozat, de ezek most gondolkodtatnak. Szóval gratulálok!

Amit még érdemes lehet nézni, de én nem nézem:
– Otenki Onee-san
Egyértelműen Ohkura Tadayoshi (Kanjani8) miatt.
– Galileo 2
Mert ez egy piszok sikeres sorozat, mindenki nézi – kivéve engem.
– Kumo no Kaidan
Érdekes sztori, amiben egy férfi orvosnak adja ki magát a presztízsért, és a nőért, akit kiszemelt magának, holott papírjai nincsenek.
– Kamo, Kyouto e Iku
Kissé vidámabb téma, ahol a nagyvárosi nő kénytelen átvenni a halott anyja után maradt kiotói japán fogadót.
– Daini Gakusho
Két régi barátnő sok év után újra találkozik. Az egyiknek családja van, a másik folytatta a zenei karriert. Egymás sorsát irigylik – bonyodalom.

Nos, úgy tűnik, a lényeget sikerült így is összefoglalnom. Még annyit, hogy arra gondoltam, a cikkek végére fogok biggyeszteni ezentúl egy sort, amiben elárulom nektek, hogy mit nézek mostanában. Egyfajta ajánlóként. A fenti kedvenceimtől (Kazoku Game-től 35 Sai no Koukousei-ig) tekintsünk el, mert azokat hétről hétre rendszeresen nézem.

Mit nézek mostanában?
Magi (anime), Legal High (dorama)  – tavaly ilyenkor volt adásban, és az ügyvédes téma ellenére nagyon szórakoztató.

Forrás: nincs~ saját szellemi terméket olvashattatok.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s