AKB News – Kasai Tomomi különkiadás

Sziasztok!

Ma megismerkedünk Kasai Tomomival, aki májusban vált ki az AKB48 csapatból. A blogon már többször olvashattátok a nevét, hiszen aktív tag volt, valamint nemrég szólókarrierbe kezdett. Illetve az év eleji fotóalbumos botránya is garantálta az helyét az újságokban. Lássunk hát róla egy teljes áttekintést!

Ki az a Kasai Tomomi?

Kasai Tomomi (河西 智美) 1991. november 16-án született, Tokióban. Vércsoportja A. Gyerekkoráról keveset tudni (hiszen nincs élet az AKB előtt), de hatszor volt kénytelen iskolát váltani általánosban, mert sokat költöztek.
Az alsó középiskola végén, 2006-ban jelentkezett egy barátja unszolására az AKB48 második meghallgatására, ahol felvételt nyert. Egy hónappal később már szerepelt az AKB48 színházában, mint a K csapat tagja – ekkoriban még nem volt több száz gyakornoka az AKB48-nak, akik tizen akárhány generációban várnak a fő csapatban a szabad helyekre. Innentől az útja felfelé ívelt, és bár nem első generációs tag volt, nagyon népszerű lett. A K csapatból átkerült a B-be, végül pedig az A-ba, ami tulajdonképpen az első számú.

Ki az a Tomo-mi?

File:Kasai tomomi2012.jpg

“Tareme ga chaamu pointo no Tomomichan koto Kasai Tomomi.”
(Tomomi-chan vagyok, akinek a vonzó pontja a tareme*, Kasai Tomomi.)

*A tareme az olyan szemet jelenti, ami olyan kiskutyás, vagy lekonyuló. Hogy mondják ezt magyarul? A külső szemzugai alacsonyabban vannak.

Tomo-mi magassága 156 cm, méretei: 80-59-82,5. Szeret az anyukájával moziba járni.
Népszerűsége mérsékelt, de jónak mondható. A Senbatsu Választásokob eredményei a 10., 12., 16., és 12. helyek voltak. Az 5. választáson már nem vesz részt.
2012-ben bejelentette, hogy távozik a csapatból, és 2013 május 3-án lépett fel utoljára az AKB48-tel.

Ki az a Kasai Tomomi? – újra

Egyéni munkássága még a csapatban töltött időben elkezdődött. Masaka című kislemeze 2012. december 26-án jelent meg, pár nappal a hír után, hogy kiválik. Tekintsük most meg ennek a dalnak a klipjét.

Erről már beszéltem egy korábbi AKB48 postban, de akkor ejtsük meg ezt még egyszer. A dal kicsit lapos, nem kiemelkedő, akárki el tudta volna énekelni, és még stílusban sem ütött volna el túlságosan egyik női jpop előadótól sem. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ez a dal nem bizonyította Kasai Tomomi létjogosultságát, mint önálló előadó. És mivel a zenéről nem sokat lehet mondani, beszéljünk a klipről. Nem foglalkozom az amerikai médiahányadékkal, de ez elég Taylor Swift-sztájlra sikeredett. Különösen azért, mert egy darab japán nincs benne Tomomin kívül. A hipsternek öltöztetett könyvmoly Tomomi egy kosarasfiúról álmodozik, és hogy ez valóra váljon, próbál változtatni magán, az öltözködésén. De hiába csípi ki magát és vet be különböző isteni női trükköket, sosem jön össze neki. Míg nem elszánja magát, kosárra dob, a fiú segít neki és kiderül, hogy ugyanazt a könyvet olvassák – amit szerintem ennyi idő alatt már rég kiolvashatott volna a csaj…

Ezután szerette volna kiadatni saját fotóalbumát, amiért jócskán megrótták a kiadni készülő Kodanshát és azonnal elkaszálták a művet. Erről részletesen itt olvashattok, de alább láthattok egyet az internetre felkerült troll photoshop produkciók közül.

KasaiTomomiedit

Sorban ez után következett egy újabb botrány, amit a Shuukan Bunshun tárt a nagyvilág elé. Ez azt jelenti, hogy a valóságtartalma megkérdőjelezhető, de ahhoz elég, hogy a címlapokra varázsolja a hölgyet – ám japánban a negatív reklám nem mindig jó reklám.
Azt mondják, hogy bár már hamarosan kivált volna az együttesből, áprilisban mégis megszegte a szerelmi szabályt (amit korábban Minegishi Minami) és az AKS elnökénél, Kubota Yasushinál töltötte az éjszakát.
Az AKS (Akimoto, Kubota, Shiba – az alapító tagok) az AKB48 menedzsment vállalata, a pénzügyekért felelős elnök pedig egy milliárdos fia. Annak idején a saját apjától kért kölcsön a csoda beindításához és azóta is ők a szponzorok.
Egy korábbi AKB48-tag volt kedves anoníman elmondani, hogy Kasai egy olyan tag, akit lehet vetkőztetni, vagyis biztosítja a férfi rajongóknak a vizuális élményt. Ezenkívül, “Már régóta pletykálnak a kapcsolatról Kubota elnök és Kasai között. De természetesen senki sem merte megkérdezni őket. Ez az AKB egyik tabuja volt.”

Kubota tokiói lakása egy háromemeletes komplexumban található, aminek minden emeletén szakmabeli barátok laknak. A hétvégéit azonban Kobéban tölti a feleségével és a gyerekeivel. 2010-ben már Shinoda Marikóval is hírbe hozták – azóta Shinoda és Kasai nem a legjobb barátnők.
Kasait megváltoztatta a Kubotával való kapcsolat. Korábban édesanyjával élt és ártatlan kisugárzása volt, mára azonban egy 400 millió yen értékű lakásban lakik, amiben külön medence, szauna és konditerem van – és ezzel messze lepipálja a nála nagyobb AKB-sztárokat. Celebként viselkedik, és nem zavarja, ha megvárakoztat másokat. Lemarad a próbákról, utána meg nyafog, hogy neki nem megy – tudtuk meg egy az AKB közelében dolgozó bennfentestől.
Egy konkrét eset: Egy forgatás előtt ki akart menni vásárolni, de nem engedték neki, mire azonnal hívta Kubotát, hogy jöjjön érte.
A juniorjai nem szeretik, a viselkedése tűrhetetlen, a szorgalma kevés, és szerintem a tehetsége sem kiemelkedő – akkor miért nyomják ennyire a szóló karrierjét? Pontosan.
A teljes cikket erről itt olvashatjátok.

Ezután szerepet kapott a TV Tokyo éjszakai sorozatában, a Meshibana Deka Tachibanában. A dorama endingjének az ő második, május 8-án megjelenő kislemezét választották – ez volt a Mine.

Ez a klip sokkal dívásabb, eleve egy öltözőszobában kezdődik, aztán Kasai eltéved és random lányok követésébe fog. Annyira az átlag középiskolás barátnők közé vágyik, hogy hirtelen oda is kerül. Miután egy egész napot végigszórakozik a lányokkal, megpillantja magát a színpadon. Aztán vissza az öltözőbe, ahol elkészítik a kis fejét, színpadképessé teszik. Ez a dal egyébként egészen jó, tetszik. Még mindig nincs róla mit mondanom, de tetszik. Ebben az esetben a klip a gázos, főleg az előbbi botrány függvényében: csak az öntelt, álszent libát látni benne, aki azért csinálhat azt, amit akar, mert a főnök k… lotyója. Persze ez csak egy bulvármagazin, szóval nem tudni biztosan… de elérték a céljukat, mert a szememben teljesen elromlott ez a csaj.

A lemez egyik kísérő dala az Enjoy Your Life, aminek a PVjében és a feléneklésében is közreműködtek más AKB48 tagok is. Ez a dal elég kellemes.

Nos, nagyjából ennyi lenne, amit szerintem jó, ha tudtok róla. Biztos nem ez lesz az utolsó kislemeze, egy ilyen támogatóval a háta mögött, szóval még várhatunk tőle hasonlóan önfényező klipeket, mint az első kettő.

Forrás: wikipedia, stage48, aramatheydidn’t, tokyohive

Mit néztem legutóbb?
Ma az Itazura na Kiss ~Love in Tokyo~ 10. részét. Annyira édes~

2 thoughts on “AKB News – Kasai Tomomi különkiadás

  1. Szórakoztató és alapos írás!A csaj mondjuk alapból nem szimpatikus(Nem utálom meg ilyesmi…de nem is kedvencem)Az a bizonyos sokat emlegetett fotó meg elég gusztustalan.A dalairól szólva elég középszerűek.Miután meghallgattam őket.Percek múlva már törlődtek is a fejemből…

    • Köszönöm, és valóban nekem is az az egyik legnagyobb bajom a dalaival, hogy hiába hallgattam meg őket most többször is, egyik refrénjét se tudom legalább eldúdolni… Na jó, talán a Masakát már igen, mert arról írtam már egyszer, szóval legalább tízszer hallottam, de nem túl jellegzetesek…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s