Divatdiktátorok

Sziasztok!

Még mindig halott a tokyohive, ezért a dorama review késik, én pedig csak tokyohive-on kívüli forrásokból tudok dolgozni, ami többnyire valamilyen aramatheydidn’t-lap. Most pedig, ahelyett, hogy előkészíteném a rovatokat, amiket holnaptól postolhatnék (de ugye tudjátok, hogy azok is késni fognak, mert a babahíreket csak onnan szoktam összeszedni), beállítok nektek egy újabb rangsorral. Egyébként valószínűleg amúgy is késnének a rovatok, mert hétfőn van egy határidőm egy beadandóra, amit még nem kezdtem el, és nem két oldal. Szóval nem sok időm lesz a hétvégén, próbáljátok meg új cikk nélkül átvészelni a nyár első napjait. Vagy osszátok be ezt az egyet.

Nos, az Oricon most arra vállalkozott, hogy megkérdezi a tizenéves és huszonéves hölgyeket arról, kit tekintene a japán celebvilágból divatdiktátornak. Az eredményekből egy tízes listát állítottak össze, amiből részletesen csak az első három helyezettet nézzük meg.

1. helyezett: Kyary Pamyu Pamyu
Kyary-t itt a blogon is gyakran emlegetem, pedig elég semleges vele a viszonyom. Nem lehet elmenni mellette. Az idén 20. életévét betöltő, kezdetben Harajuku-modell, majd énekesnő, ikon 2011 nyarán vágódott be a köztudatba a Ponponpon című számával, azóta pedig az egyik legtermékenyebb előadó – évente 3-4 kislemezt is kiad, de idén már májusra elérte a hármat, szóval minden bizonnyal többet is várhatunk tőle erre az évre. Emellett idén már Európában is járt turnén. Ismert meglehetősen különc és extrém fellépő ruháiról, és sejthető, hogy a hétköznapjain sem nagyon tud elvegyülni a tömegben. Mostanában a GU (meglepő módon nem túl drága) ruházati márkának a reklámarca, ehhez adta legutóbbi, május 15-én megjelenő dalát, az Invader Invadert, aminek a szövegében benne van a divatosság. Nos, a PV-t linkeltem, alább pedig az egyik aktuális GU reklámot nézhetitek meg.

2. helyezett: Karina
Karina egy 29 éves modell-színésznő, akiről nekem a változatlanul hosszú, lapos, hullámos haja jut mindig elsőre eszembe, amit aztán néha összefog. Szerintem ez már-már a védjegye. Teljes neve Nose Karina,és két nővére, Anna és Erena (a szüleik biztos nemzetközi piacra szánták őket) szintén színészek. Karinával már biztosan láttatok valami doramát, sok híresben játszott, és ha egyet láttatok, akkor láttátok mindet, mert többnyire a szép, nehezen kapható, maga köré falat építő, valami saját problémával küzdő, de enyhén felsőbbrendűnek megírt karaktert játssza, aki a végén magába roskad, és az addig szenvedő, de általa már megerősödő főhős kaparja őt össze… legalább is azokban, amiket én láttam, így volt. Pár cím: Bambino!; Love Shuffle; Freeter, Ie wo Kau; Watashi ga Renai Dekinai Riyuu; PRICELESS.

3. helyezett: Shinoda Mariko (AKB48)
A nagy számok törvénye szerint kellett a listára kerülnie egy AKB48-asnak is, hiszen ha milliós példányszámban fogynak a lemezeik, akkor van annyi rajongójuk, hogy beszavazzák őket a top10-be. A rangidős, 27 éves Shinoda rövid frizurájával kissé kirí a többi AKB-lányka közül. Ezen kívül komolyan foglalkozik egyéb tevékenységekkel, például divattervezéssel is. Februárban ruhaboltot nyitott Shinjukuban, ahol saját ricori márkájú ruháit árulja, ősztől pedig kapható lesz az első esküvői ruhakollekciója Love Mary néven.

4. helyezett: Amuro Namie
5. helyezett: Becky
6. helyezett: Nishino Kana
7. helyezett: Sasaki Nozomi
8. helyezett: Rola
9. helyezett: Kiritani Mirei
10. helyezett: Masuwaka Tsubasa

Nos, a maradék helyek bitrolóin talán senki sem lepődik meg, mindegyik hölgy napi szinten képernyőn van, gyönyörű ruhákba öltöztetik őket, és elég szégyen lenne, ha ezekből semmi sem ragadt volna rájuk. Szóval őket tekintik a japán lányok divatikonoknak.

Forrás: aramatheydidn’t, wikipedia

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s