Jó lenne, ha nem csak rajzolva lenne?

Sziasztok!

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy frissítik a tokyohive honlapját. Ez pedig igencsak keresztülhúzta a számításaimat, amikkel tegnap délután ültem a gép elé, hogy “na most addig fel nem állok innen, amíg nem lesz kész a dorama-mustra”. Naivan bíztam ebben a honlapban, ezért eszemben sem volt legalább kimásolni a műsorrendet, hogy ne kelljen használnom az oldalt, de nem. Szóval amire már több mint egy hete vártok (ennek azonban nem csak a lassúságom, hanem a vizsgaidőszak és az elmúlt Holdfénycon is a felelősei) most csúszik egy picit. De hogy ne maradjatok azért ennyi ideig cikk nélkül, most belefogok egy másikba, mert ezek már április óta halmozódnak a kis mappámban, hogy kezdeni kéne velük valamit. Most egy rangsort hoztam, anime témában.

Ezúttal az Otome Sugoren honlap gyűjtötte össze azt a 9 anime és manga karaktert, akik a nők vágyálmait képezik, vagyis aki láttán egy japán hölgy sóhajtva pillant a televízió képernyőjére és azt gondolja: “Bárcsak valódi lenne”. Aztán ha ez beteljesülne, szívesen össze is jönne vele. Nézzük szokás szerint visszafelé.

9. helyezett: Snufkin – Moomin Series
A Muminok egy finn eredetű skandináv mitológiából származó, víziló-szerű lények körül forgó mese. 9 könyv és 5 képeskönyv született belőle 1945 és 1993 között. A mesét más országok mellett Japán is feldolgozta, többször is. Az általuk készített 1990-es rajzfilmet nálunk is vetítették. Ebben szerepel a konkrét mumincsalád (papa, mama és gyerek) illetve egyéb mellékkarakterek, köztük Snufkin (magyarul Vándor), a főszereplő Mumin legjobb barátja. Nomád életmódot folytat, csak tavasszal és nyáron van a fő helyszínként működő Muminvölgyben. Sátorban él, pipázik, harmonikán játszik. Öltözete egy elnyűtt zöld ruha, csúcsos kalappal kiegészítve, amit születése óta hord. A karakterről itt egy amv tribute. Itt pedig egy humoros fél perces jelenetet tekinthettek meg, amikor Snufkint randevúra hívja a saját féltestvére, Little My (Pöttöm). Meglepő, de a karaktert az írónő egyik barátjáról, egykori vőlegényéről mintázta.
“Hisz a környezetbarát életmódban.” – mondta róla egy huszonéves hölgy, aki részt vett a lista készítésében.

8. helyezett: Kudo Shinichi / Edogawa Conan (Meitantei Conan)
A Meitantei Conan egy 1994 óta futó manga, amiből ’96 óta folyamatosan sugározzák az animét is. Máig különböző anime movie, dorama, mozifilm és egyéb feldolgozásai láttak napvilágot. Aki hazánkban nem nagy rajongója a ’90-es évek klasszikusainak, de nézi/nézte a magyar animecsatornát, az is találkozhatott vele Conan, a detektív címen. Szerintem ez még az egyik minőségibb sorozat, ami eljutott hozzánk a televízión keresztül. Kudou Shinichi egy 17 éves zseni nyomozópalánta, aki sok bűnözőnek okozott fejfájást, így azok megpróbálták likvidálni. Mérget adtak neki, amitől Shinichi 10 évvel fiatalabb lett. A gyerek Shinichi felveszi az Edogawa Conan (Edogawa egy japán krimiszerző volt, a Conan pedig a Sherlock Holmes történetek szerzőjének egyik keresztneve) álnevet és odaköltözik barátjához (és szerelméhez) Ranhoz és annak nyomozó apjához, Mori Kogoróhoz. Ezután Conan szántalan bűnesetet segít megoldani titokban Mori nyomozónak, miközben azt kutatja, hogyan változhatna vissza. Shinichi rendkívül intelligens, ám kissé nagyképű és a tinédzser fiúk legtöbb tulajdonságával rendelkező karakter.
“Menőnek mutatta magát, de illik hozzá!” – mondta egy tizenéves rajongó.

7. helyezett: Roronoa Zoro (One Piece)
Várható volt, hogy a listán egy ilyen nagy sikerű sorozat is felbukkan, hiszen talán a One Piece Japán legsikeresebb mangája eddig. Zoro a történet egyik főszereplője, kezdetben kalózvadász, majd később maga is kalóz. Rövid, zöld haja, izmos testalkata, fülbevalói és 3 szemrevaló kardja van. Ő a “szamuráj” karakter a történetben, aki harcművészeten nevelkedett, komoly, szótlan, esetleg mogorva figura, de a zord külső mögött érző lélek és meglehetősen fejlett igazságérzet lapul.
“Megvédene bármi áron!” – gondolja egy huszonéves hölgy.

6. helyezett: Sebastian (Kuroshitsuji)
Ez az utóbbi években eléggé felkapott, szépen rajzolt anime a magyar animefanok között is hódít. A történet a 19. századi Londonban játszódik, a főszereplő pedig a felső tízezer egyik tagjának komornyikja, Sebastian. Sebastian nemcsak komornyiknak, de férfinak is tökéletes, mind megjelenésre, mind jellemre, és még a képességei sem utolsók; jártas például a harcművészetekben. Ez a tökéletesség részben azzal is magyarázható, hogy Sebastian nem teljesen ember. Munkáját tekintve elkötelezett és megbízható, de kissé szadista is – hogy démonlétéről se feledkezzünk meg. De azért neki is van gyengepontja.
“Megvédene, de leszidna a rossz szokásaim miatt.” – huszonéves nő.

5. helyezett: Amasawa Seiji (Mimi wo Sumaseba)
Ez a Miyazaki Hayao alkotás nálunk A könyvek hercege címen vált ismertté. A történet egy a könyveket szívesen búvó 14 éves lányról szól, aki észreveszi, hogy az általa kikölcsönzött könyveket már mind kivette előtte egy Amasawa Seiji nevű fiú. Seiji szintén imádja a könyveket, nagyapja egy érdekes boltocskát vezet, és a fiú egyébként hegedül, és hegedűkészítő szeretne lenni, ezért el is utazik Olaszországba, hogy kipróbálja magát benne. Szokásos Miyazaki-karakter, aki inspirálja a főhőst. A tipikus kedves és egyenes fiú.
“Amikor az alsó középiskolás diák azt mondta, ‘Shizuku, házasodjunk össze!’, megdobbant a szívem.” – mondta egy szintén huszonéves nő.

4. helyezett: Chiaki Shinichi (Nodame Cantabile)
A zenét népszerűsítő anime szeleburdi főszereplőnőjét igencsak nehéz elviselni. Így van ezzel a maximalista, arrogáns, komoly és tökéletesen fegyelmezett Chiaki is, akinek azonban nincs más választása. Chiaki a zeneakadémia éltanulója, aki karmester szeretne lenni. Korábban már tanult külföldön, de a kialakult repülésfóbiája megakadályozza Japán elhagyásában, ami gátolja célja elérésében. Nodame megjelenésével kölcsönösen hatni kezdenek egymásra, szerelem szövődik köztük, és végül együtt utaznak Párizsba, hogy a lány zongorázhasson, Chiaki pedig karmesterré váljon.
“Miközben arrogáns, valójában belül törődő.” – huszonéves nő.

3. helyezett: Kazehaya Shouta (Kimi ni Todoke)
A romantikus anime kezdetben a főszereplő hölgy számára elérhetetlennek hitt fiúja, Kazehaya maga az átlag japán tinédzserfiú. Jó, talán kissé népszerűbb az átlagnál, de kedves, barátságos, sportos, jófej. Felkarolja a többiek által kiközösített lányt. Bájos, ám szerintem kissé idegölő, hogy ennyi jó tulajdonsággal éppen annyi önbizalma van, mint a már említett kirekesztett osztálytársnőjének. Lehetne benne egy kicsivel több mersz, de talán akkor a Kimi ni Todoke sem lett volna 25 + 12 részes. De hát ez csak egy középiskolás történet. Mindenesetre az anime összes lánya Kazehayát akarta, így nem csoda, ha a valódi japán hölgyek körében is népszerű.
“Nincs, aki jobb természetű és helyesebb nála!” – egy elvakult tizenéves.

2. helyezett: Vegeta (Dragon Ball)
Úgy tűnik, mégis van jobb a csodálatos iskolásfiúnál… méghozzá a csodálatos harcos herceg. Vegeta a történet elején zsoldos, és nem éppen a pozitív fajta. A Földre a halhatatlanság megszerzésének céljával érkezik, amihez az híres gömböket kell felkutatnia. Vegeta egyszerű jellem: öntelt, nagyképű és agresszív. Megrendíti, amikor veszít Goku ellen, ezután pedig életcéljává válik, hogy legyőzze őt. A sorozat előrehaladtával azonban Vegeta megváltozik. Családot alapít Bulmával, két gyermek apukája lesz és a harci kedve is mérséklődik. Talán erre gondolt a rajongó tizenéves lány, amikor azt írta róla:
“Bár durva, megszerettük őt, mert a családjával egy hatalmas tsundere.”

1. helyezett: Arsene Lupin III (Lupin III)
Végül a japán lányok álompasija Lupin lett, aki a már régóta ismert beképzelt, de gavallér és nőfaló karakteréről. Egy kicsit félresikerült James Bond (AMV). Munkájában gyors és precíz, az egyik legjobb detektív. Egy specialban a fentebb említett Kudou Shinichivel is összehozták. Úgy tűnik, a japán hölgyek buknak a nyomozókra.
“Az élet olyan lenne vele, mint a hullámvasút!” – mondta egy huszonéves hölgy.

Azt hiszem, a magyarázó mondatokból eléggé megvilágosodik, hogy mi hiányzik a modern, fiatal japán nők életéből. A kedvesség, a törődés és a kaland. Én személy szerint a klasszikus lányos animék szereplőinek tudnék örülni, mint például az Ouran Koukou Host Clubból Tamakinak vagy az ikreknek, esetleg a Cowboy Bebopból Spike-nak, vagy a Zero no Tsukaimából Saitónak. Az az igazság, hogy ezek a karakterek mind léteznek. Még a Vegeta szintűek is, csak nem ölnek embert és nem egy másik bolygóról jöttek. El kéne kezdeni körülnézni magunk körül is.

Forrás: aramatheydidn’t, wikipedia

3 thoughts on “Jó lenne, ha nem csak rajzolva lenne?

 1. Én akiknek örülnék, ha életre kelnének, azok:
  Chrno Crusade: Chrno
  Vampire Knight: Zero, Kaname
  FMP: Sousuke
  Blue Gender: Yuji
  Suiri no kizuna: Eyes Rutherford ❤
  Gravitation: Yuki Eiri
  MewMew Power: Dren
  és persze az első animesrác, aki anno még 12 évesen rabul ejtette a szívem: Sesshomaru az Inuyashaból XD

  hirtelen ők jutottak eszembe a régi animés időkből 😀 De már néhány éve áttértem a doramakra, ott meg nincs ilyen probléma 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s