AKB News – 2013. április

Sziasztok!

Mint az előző két rovat, az AKB-figyelő is megújul ettől a hónaptól. Kissé unalmasnak találtam az együtteseken való végigszaladást, ezért megváltoztatva a struktúrát, a hírek típusának rendelem alá azok alanyait. Remélem, sikerül rendesen elétek tennem, és azt is, hogy így is élvezhető és informatív lesz számotokra a post. Ha valami javaslatotok, vagy véleményetek van ezzel kapcsolatban, remélem, megosztjátok velem, mert arra törekszem, hogy nekem valami szórakozást, kikapcsolódást vagy hasznot hozzon minden egyes post. Jó elég ebből, lássunk neki a híreknek, amik között ugyan új szám most nem akad, de szerintem egész jól összeszedtem az aktuális eseményeket a lányokkal kapcsolatban.

5th Senbatsu General Election
Minden valódi AKB-rajongót ez az esemény tart most lázban. Az idei választás annyiban más, mint az eddigiek, hogy most valóban jelentkezni kell, ha egy lány részt akar venni benne, nem automatikus a részvétel. Bár maga a nagy népszerűségi választás majd csak júniusban lesz, a jelentkezéseket csak március 31. és április 7. között fogadták el.
A jelentkezéshez a következő feltételek közül legalább egynek eleget kellett tenni:
1. Az AKB48, SKE48, NMB48 vagy HKT48 együttes tagja március 31-ig.
2. Volt AKB48 tag, akit a külföldi testvéregyüttesekbe helyeztek át. (Akik ennek megfelelnek, azok név szerint: Takajo Aki, Nakagawa Haruka, Suzuki Mariya és Miyazawa Sae.)
3. Már nem tag, de korábban több mint 4 évig volt tag bármelyik felsorolt együttesben.
Itt megtaláljátok a jelentkezettek teljes listáját. A 2. feltételnek megfelelők közül csak 3-an, míg a 3.-nak megfelelők közül 6-an vesznek részt a választáson. Múlt hónapban nagy hír volt, hogy Maeda Atsuko egyéb elfoglaltságai miatt nem tér vissza az eseményre.

Events

Április 8-án tartották Shinoda Mariko (AKB48) új, ősztől kapható esküvői ruhakollekciójának sajtótájékoztatóját. A márka neve Love Mary lett, és Shinoda elmondta, mindig is arról álmodozott, hogy a saját maga által tervezett esküvői ruhában megy férjhez. Az újságírók természetesen megkérdezték, hogy gondolkodik-e a házasságon. “Nem igazán vágyom a házasságra, de a 30-as éveimben majd fogok.” Valójában a bandában rangidős hölgy már 27 éves, így azok az évek, amiket említett, már nincsenek is olyan messze.

Ugyanazon a napon az AKB48 fő csapatkapitánya, Takahashi Minami ünnepelte 22. születésnapját egy tokiói színpadon, 100 szerencsés rajongó előtt. A színpadra lépés előtt a staff jól átverte Takahashit, mert azt mondták neki, hogy baj van, csak a rajongók harmada jelent meg. Kilépve Takahashi meglátta, hogy a terem tele van, és nagyon megkönnyebbült. A staff másik meglepetése egy “Takahashi Minami Legjobb 5 Bölcsessége” című videó volt, amit ott helyben levetítettek. Végül előadta a múlt hónapban megjelent szólóját, a Jane Doe-t és együtt táncolt a közönséggel.

Április 13-án tartotta az SKE48 a Kawaranai Koto, Zutto Nakama na Koto nevű koncertjét, amit több bejelentéssel is feldobtak. Először is végre az AKE48 is felmutathat egy szólistát maguk közül. Matsumura Kaori – egyelőre nem tudjuk, mikor, de valamikor biztosan – debütálhat egyénileg is, bár első CD-jét mindössze 1000 példányban gyártja le egy független kiadó.
Ezen kívül a csapat elérkezett az első team shuffle-jéhez. Ha valakinek nem világos, ilyenkor a bandában lévő alcsapatok (itt S, KII és E csapat) tagjait összekeverik, hogy más felállások legyenek – valahogy úgy, mint Japánban az iskolai osztályok éves megkeverése. Az abszolút cséká (aki a három csapat felett állt) és egyben az S vezetője Nakanishi Yuka lesz, Matsui Rena pedig az E csoporté. Kitahara Rie, aki az éppen futó Kazoku Game-ben is játszik, a KII csoportba kerül. A csoportok listáit megtekinthetitek itt.

Április 18-án pedig az NMB48 tartotta meg a Request Hour Set List Best 30 nevű eseményüket Osakában. Ezen 108 dal közül a Kesshou című számukat választották a legjobbnak. De ha valakit a teljes lista érdekli, akkor az itt találja meg.
A program szintén nem mellőzte a bejelentéseket, miszerint néhány tagot átrendeznek az alcsoportokon belül a jobb eloszlás és az egyenlő népszerűség érdekében. A csapat életében ez az első csere, bár nem olyan mindenkit megmozgató dolog, mint egy team shuffle, de arra még várniuk kell.

Upcoming
– Május 08. Kasai Tomomi (AKB48) – Mine (2. szóló
kislemez)
– Május 22. AKB48 – Sayonara Crawl (31. kislemez)
– Május 29. Kuramochi Asuka (AKB48) – ?? (első kislemez)
– Június 12. Itano Tomomi (AKB48) – 1% (4. szóló kislemez)
– Június 19. Kashiwagi Yuki (AKB48) – Kashiwagi Yuki 2nd Solo Live Nete mo Samete mo Yukirin World ~Muchuu ni Sasechauzo<3~ (második koncert DVD-je)
– Július ?? Watanabe Mayu (AKB48) – ?? (4. szóló kislemez)

Akiktől ebben a hónapban elbúcsúztunk:
Jelentem, ebben a hónapban senki sem hagyta el a csapatokat, viszont…

Akik bejelentették, hogy hamarosan távoznak:
Kasai Tomomi (AKB48) május 3-án (így Kasai Tomomi
új kislemeze már nem ebben a rovatban lesz bemutatva, hanem külön, egy önálló cikkben)
Akimoto Sayaka (AKB48) akkor döntött így, amikor jelentkezni kellett volna a Senbatsu General Electionre

Forrás: képek: tokyohive, aramatheydidn’t

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s