Johnny’s World – 2013. március

Sziasztok!

Abszolút semmi mentségem nincs arra, miért késtem ezzel a cikkel 6 napot és miért nem írtam még annyit sem, hogy “Yay!” a blog első születésnapján 2 napja. Azt hiszem, én azzal ünnepeltem, hogy kivettem egy kis szabadságot. És talán nem hiszitek el, de hasznosan töltöttem az elmúlt napokat. Gondolkodtam a rovatok változóban lévő arculatáról és megnéztem az összes fontos dorama első részét a tavaszi szezonból, hogy hamarosan elétek tárhassam a dorama mustrát. Szóval ne haragudjatok rám, hanem örüljetek, hogy visszatértem! Már hozom is az elég réginek tetsző március Johnny’s-os híreit és single-boomját. Remélem, már mindenről tudtok ezek közül, de ha nem, akkor ítt az utolsó alkalom pótolni a hiányosságokat!

SMAP

Nos, legutóbb olvashattátok, hogy a SMAP kiadta 49. kislemezét, ami dupla volt, így kapta a Mistake!/Battery nevet. Meg is hallgattuk a számokat, az egyik rendes, lírai Jpop, a másik pedig az angol nyelv katasztrofális felhasználása. Azért egész jól fogyott a single – nem egy AKB48 eladás, de -, sikerült 162.000-et eladni az első héten. Ez is elég volt az Oricon csúcsához. Ez sorban már a 16. kislemezük, ami első helyre kerül.

Még alig hűlt ki a Mistak!/Battery, máris bejelentették, hogy új számuk, a majd egyszer a jövőben megjelenő Yes we are lesz a TBS új műsorának (N sta) zenéje. Csak nem még egy kis TBSxSMAP összefonódás?

TOKIO

Március 20-án itt is új single-t köszönthettünk, Tegami címmel. Plusz ez a hivatalos megjelenési ideje a Lyrics kislemeznek is, aminek címadó dala a Nakuna, Hara-chan zenéje volt a téli doramaszezonban (ebben Nagase Tomoya volt a főszereplő). A Tegami nem különösebben egyértelmű dal, arról szól, ami a címében is van: egy levélről. Amikor levelet írunk valakinek, akit régen láttunk, ennyi. A Daijoubu 3 Kumi cím film zenéje lett.
A Lyrics picit hangosabb, picit szerelmesebb dal. A Tokio legtöbb klipjéhez hasonlóan ez is zenélős, ezért talán kicsit unalmas is, de a zene mindenképpen jó.
Talán picit szerencsétlen választás volt ugyanazon a napon megjelentetni őket, mint a HKT48 debütáló kislemezét, mert az ilyenekből mindig rengeteg fogy, így sajnos a Tokio nem kaparinthatta meg a hét legjobbja címet.

V6

Hát a V6-ről is hallani ám, ha nem is olyan sokat. Okada Junichi (32), aki leginkább meztelen fotóival lopta be magát a japán háziasszonyok emlékeibe, szerepelni fog egy filmben. Hamuro Rin díjnyertes Higurashi no Ki című regényének adaptációjáról van szó. Okada mellékszereplő lesz, ám biztosan így is boldog, hiszen nagy rajongója a színész Yakusho Kojinak, aki a főszerepet kapta. Mellettük női szerepekben Horikita Makit és Harada Miekót láthatjuk majd 2014-ben.

Kinki Kids

o0605050212467738999

Doumoto Kouichi (34) március 21-én ünnepelhette az 1000. előadását az Endless Shock című musicalnek, aminek ő a főszereplője. Nem Johnny’s-on kívüli dologról van szó hiszen a darab az 1991-es PLAYZONE ’91 SHOCK című Shounentai darab feldolgozása. 2000 óta játssza Doumoto ezt az új verziót, és mára majdnem 2 millió néző látta.

Arashi

Másfél hónapja, hogy március 6-án megjelent az Arashi tavaly június óta várt legújabb kislemeze, ami a rajongók örömére egyből egy dupla korong volt: Calling/Breathless.
A Callingot már jó ideje hallani lehetett minden héten a tévében, hiszen ez szerepelt a Last Hope című orvosdorama openingjeként, amiben Aiba Masaki (30) volt a főszereplő. Ezt csak linkeltem, de elmondom, hogy a klip meglehetősen mozgalmas és fényes, bár a díszlet engem sokszor a hazai Valahol Európában musical színpadvilágára emlékeztet. Kemény dal az Arashihoz képest.
A Breathless, ami szerintem jóval ütősebb dal lett, Ninomiya Kazunari (29) új filmjének, a Platina Data szupermozinak a zenéje lett. A film március 16-tól került a mozikba, elég jó eredménnyel; csak a Doraemon movie nyomta le. Aztán sorra más mesék, de azoknak nyilván nagyobb a közönségköre, mint egy DNS-es, skizofrénes akciófilmnek. A PV-ről preview-t tudok mutatni (de a link alatt meghallgathatjátok egy fellépés formájában a dalt). Sötétebb, mint az előző, de hihetetlenül jó a koreográfia, és a dal üteme is táncosra sikeredett.
A lemez limitált kiadásán ez a két dal és vagy a Breathless, vagy a Calling PV-je található (A vagy B verzió), az általános kiadáson pedig a videók helyett két kísérődal, az All Right! és a full of love. Az All Right! frissítően fiatalos, erőteljes, vidám dal, “minden rendben van/lesz” hangulattal. A full of love átlagos lassú ballada.

A lemez eladásai az első nap 2000 híján elérték a 400.000-et. Ez meghaladta a tavalyi nagysikerű kislemezeik első napos eladásait is. Aztán az első hét elteltével a szám 750.000 fölé emelkedett. Oricon szerint ez volt az Arashi eddigi legjobb eladása az első heti adatokat tekintve. Megverte az eddig 572.000-rel vezető Hatenai Sora single-t és a 753.000-rel büszkélkedő All the BEST! 1999-2009 best albumot is. Egyébként nem hogy ők, de majdnem 7 éve már, hogy semelyik férfi előadónak nem sikerült elérnie ezt a számot. Eddig a KAT-TUN Real Face-e volt a nyerő 754.000-rel.

A hónapban véget is ért a Last Hope, de sebaj, mert a tavaszi szezon is tartogat számunkra filmet és sorozatot egyaránt. A kislemez másik alanya a Platina Data, áprilisban pedig indul Sho sorozata, a Kazoku Game – aminek mellesleg szintén Arashi-dal lesz az endingje ~Endless Game~.

A film és sorozatszerepek mellett pedig meg kell említenünk, hogy áprilisban már indulnak az új tv műsorok is, amik mintegy az elhalálozott Himitsu no Arashi-chan (TBS) variety helyett lesznek kénytelenek szórakoztatni a fanokat: Sho – Kono Kao ga Sugoi, Nino – Nino-san és Aiba – Aiba Manabu.

És ha ez még nem elég várnivaló, akkor áprilisban megjelenik a télen felvett ARASHI LIVE TOUR Popcorn DVD – aminek az előrendeléses példányai pár óra alatt elfogytak a legnagyobb rendelőoldalakról.

NEWS

Az alformáció Tegomass meglehetősen szerencsétlenül éppen az Arashival azonos időpontot kapott az új kislemezük kiadására. Március 6. – Sayonara ni Sayonara. Nem is kell mondanom, hogy esélyük sem volt toppolni az Oricont. Az általános kiadásra rányomtak még két kísérő dalt (Hitori ja nai és Komorebi Memories), de ez sem segített rajtuk. Teljes klip itt. Alacsony költségvetés, ülünk egy szobában, énekelünk, és a virágzó sakurával teli ablak előtt feltűnik egy lány az okostelefonjával. Majd jön a nyár, az ősz és még a tél is. Végül a lány összejön valakivel, a fiúk meg ott maradnak egymásnak. Nem mondom, hogy rossz a szám, mert nem az, hallgatható, de nincs benne semmi különleges.

Közben csapattársuk, a Johnny’s egyik diplomása, Kato Shigeaki (25) március elsején publikálta második regényét, ami a Senkou Scramble címet kapta. Az első könyve a Pink to Grey volt még tavaly. A mostani könyv főszereplői egy női idol és egy paparazzi, akik valahogy összekapcsolódnak Shibuyában.

KAT-TUN

A hónap közepén Nakamaru Yuichi (29) borzolta a kínai rajongók kedélyét azzal, hogy a saját rádióműsorában arra a kérdésre, hogy “Ki a kedvenc történelmi személye?”, a Második Világháború alakjai közül választott egyet. Nem is egyet, hanem magát Toujou Hidekit nevezte meg, aki a Császári Sereg tábornoka, nacionalista politikus, és pár évig még Japán miniszterelnöke is volt. Egészen 1944-ig volt hatalmon, de addigra annyire sikertelen lett a japán sereg, hogy népszerűsége csökkent és végül Hirohito császár lemondatta. A háború után a tokiói perben háborús bűnösnek ítélték és 1945. december 23-án kivégezték. A kínai rajongóknak azért fájt különösen ez a választás, mert Toujou-t gyakran mondják felelősnek több mint 8 millió civil haláláért olyan ázsiai országokban, amelyeken a japán sereg végigmasírozott. Sokan meglepődtek, hogy Nakamaru egy fasisztát jelölt meg kedvencének és úgy gondolják, az idol nem tud eleget erről a témáról.
Szerintem viszont Japán egyik nagy történelmi alakja sem teljesen mentes elítélhető ideáktól vagy megkérdőjelezhető szándékoktól, de a világháború végéig a japánok felsőbbrendűségét hirdető elmélet elterjedt, szinte kötelező volt a szigetországban. Ez máig sem változott túl sokat, ahogy Nagy-Britanniában vagy Amerikában is érezhető még. De talán ott van egy minden egyes országban, főleg azokban, akik gyarmattartók voltak.
Azt pedig nem mondhatjuk, hogy Nakamaru tudatlan vagy alul iskolázott lenne, hiszen éppen idén március 26-án kapta kézhez a Waseda Egyetemen szerzett diplomáját, amiért 6 évig küzdött. Az órákra viszont nem kellett bejárnia, minden előadását számítógépről hallgatta otthonról vagy a munkából.

Ha mindezek ellenére ti sem ábrándultatok ki Maruból vagy a KAT-TUNból, akkor itt belehallgathattok a májusra ígért kislemezük kísérődalába, a DRAMATICba.

Hey! Say! JUMP

Maruhoz hasonlóan Inoo Kei (22) is ugyanazon a napon végzett a Meiji Egyetemen, elvégezve egy 4 éves képzést építészetből. Jó látni, hogy egyre több idol gondol a jövőjére, hogy talán nem lesz örökké képernyőn és címlapon.

Kis-My-Ft2

Úgy látszik, a Kisumai egy kicsit sem késlekedik – mi még javában a My Resistence kislemez hatása alatt vagyunk, miközben ők március 27-én már a Ki-Su-U-Ma-I ~KISS YOUR MIND~/S.O.S (Smile On Smile) dupla kislemezt, a Good Ikuze! albumot és a YOSHIO -NEW MEMBER- DVD-t helyezte a boltok polcaira. Ezek közül most nézzük meg a Kiss Umai rövid verzióját. Kissé érthetetlen, sötét klipkezdet, de legalább van valami történet. Aztán egy rakásban megkapjuk a kis hercegeket is, akik láttán az öreg vándor (vagy hajléktalan?) is egyből felderül. A fiúk szokás szerint menők, csak épp nem a partiban vannak, hanem egy fellobbanó múmiával szórakoznak vagy fura frizurájú hölgyek között üldögélnek. Ha Fujigaya nem nézne ki ilyen jól, meg se kéne nézni a klipet. Na jó, ez nem igaz, mert Kitayama Hiromitsu sem éppen rossz.
Aki ezek után kíváncsi az S.O.S-re, ami sokkal világosabb és színesebb, igazi tavaszi hangulatú szám (ami azonban még mindig nem tudta levetkőzni a tucc alapokat), az itt megtekintheti.

Yamapi

Yamapi sem volt rest éppen márciusban megjelentetni legújabb kislemezét! 13-án került a boltokba a Ke Sera Sera, ami a Shinryochuu – in the Room (főszereplő: Inagaki Goro a SMAPból) dorama zenéje is lett. Tekintsétek meg a rövid verziót a dalból, ami nem olyan ütős, mint az Ai, Texas vagy az ERO, de egyáltalán nem rossz. Sőt, az a különlegessége, hogy igazán hasonlít néhol a Katori Shingóval (SMAP) alkotott THE MONSTERS ideiglenes duó által feldolgozott ’80-as évekbeli Pink Lady számra. A klip különlegessége viszont a Kyary Pamyu Pamyu-s díszleten kívül az élő oroszlán, amivel forgattak. Mert Yamapi ezt is megteheti.
Itt pedig a kísérődal, a Beating.

Forrás: tokyohive, aramatheydidn’t

2 thoughts on “Johnny’s World – 2013. március

  1. 🙂
    Tényleg, Nino és Sho mikor bukkannak fel a Last Hopeban. Mert én nem találkoztam velük a dorama folyamán.

  2. Attól tartok, te láttad jól. Én az arama blog értesüléseiből írtam a postot, és mint láttam, ezt csak néhány twitterbejegyzés erősítette meg. Én magam nem néztem a doramát, de a kérdésedre letöltöttem az utolsó három részt és átpörgettem őket. De valóban nincs benne egyikük sem, és a dramawikin sem szerepelnek a guest színészek között. Bocsi, mindjárt javítom a cikket.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s