Barátnőnek való színésznők

Sziasztok!

Ma is egy rangsor! Yay! Korábban az Oricon már megkérdezte olvasóit, hogy kivel járnának a legszívesebben a hímnemű hírességek közül, de azt nem tartottam érdekesnek, lévén az első tíz helyből 5 az Arashié, és amúgy is csak olyanok szerepelnek rajta, akik a “Ki a legjobb énekes?” vagy a “Kivel karaokéznál legszívesebben?” és a többi ilyen listán. Az meg nem valami izgi, amikor ugyanazt írom le ugyanazokról az emberekről. A mai listán is lesznek ismerős nevek, de azért közel sem olyan elhasználtak, mint a kedvenc pasik nevei.

Az Oricon most arról kérdezte olvasóit, pontosabban 500 férfit a tizenévestől a negyvenes korosztályig, hogy melyik híres hölgyet szeretné saját barátnőjének tudni. Mivel többnyire színésznőkről van szó, megnézzük mindegyiket egy-egy szerepben, hiszen ha nem is tudatosan, de valahol mélyen mégiscsak a szerepek alapján kialakított kép munkál egy ilyen szavazáson leginkább. (Azért megjegyzem, hogy tisztában vagyok vele, hogy a szerepeik nem a valóságot tükrözik, sőt, azzal is, hogy több szerepük is van, de én tetszőlegesen emelek ki egyet-egyet.)

1. helyezett: Aragaki Yui (新垣結衣)
Tavaly csak második lett, de idén feltornázta magát az első helyre. A 24 éves színésznő szerepelt a Dragon Zakurában, a My Boss My Heroban, a Papa to Musume no Nanokakanban, a Smile-ban, a Code Blue-ban, a Zenkai Girlben, a Ranma 1/2-ben és a Legal High-ban is, de ha a nevét hallom, főleg valamilyen romantikával kapcsolatos témában, rögtön a Koizora című film ugrik be.
Egy szerep: Koizora (2007) movie főszerepe. Bármennyire is szeretem ezt a filmet, elismerem, hogy több mint két óra szenvedéstörténetről van szó. Aragaki karaktere, Tahara Mika egy átlagos első éves középiskolás, aki nem átlagos úton, de beleszeret a vadóc külsejű (hidrogénszőke hajú) Sakurai Hirokiba, röviden Hiróba, akit Miura Haruma alakított. Csodásan kijönnek egymással, de feltűnik Hiro exbarátnője, aki kicsit sem finom módszerekkel próbálja levakarni Mikát a fiúról. Aztán eljön a pillanat, ahol először véget érhetne a film: Mika terhes lesz, Hiro visszavesz magából, és össze akarnak házasodni. De Mika szülei ellenzése és az exbarátnő okozta vetélés miatt ez meghiúsul. Hiro károsnak véli magárt Mikára, ezért elhagyja, a lány pedig egy új fiúval próbál továbblépni. Halott kisbabájuk emléke azonban összeköti őket, és ennek révén tudja meg Mika azt is, hogy Hiro beteg. Hiro valójában azért hagyta el Mikát, mert egy rákos fiú mellett nem sok boldogság várt volna rá. A szembesítés alkalmával kiderül, hogy mindketten szeretik egymást, így Mika Hiro ápolónője lesz, és a halála előtt megpróbálnak pár szép emléket gyűjteni. Hiro távozása után Mika majdnem öngyilkos lesz, de aztán mégsem. Tovább kell élnie, Hiróval és a babájukkal az emlékeiben. Talán a cselekményből is kiderült, de Mika az az átlagos lány. Aki sodródik, nagyon szerelmes lesz, nagyon megrázza, amikor zaklatják, nagyon szeretne normális életet és nagyon nem sikerül neki. Jellembeli erősséget akkor mutat, amikor a haldokló Hiróval tölti napjait, ott még csodáljuk is, de miután már nem kell erősnek tettetnie magát, visszazuhan.
A 19 éves Aragaki Yuira szabott szerep volt, és még a zenét is ő énekelte hozzá, meglehetősen karakterhűen. Ez a film volt a régi imázsa, amitől persze például a Legal High már merőben eltér – az emberek felnőnek.

2. helyezett: Ayase Haruka (綾瀬はるか)
Róla talán már beszéltünk párszor, igaz? Tavaly első volt, idén őt taszította le, illetve vele cserélt helyet Aragaki Yui. A 27 éves színésznő mögött – akit én csak japán Jennifer Garnernek nevezek – rengeteg jobbnál jobb film és sorozat áll már. Láthattuk a Byakuyakou-ban, a Hotaru no Hikariban, a JINben, vagy az idei év történelmi doramájának főszerepében a Yae no Sakurában. De talán nincs is olyan a magyar fandomban, aki ne látta volna a Tatta Hitotsu no Koi című romantikus produkciót. Valószínűleg egyáltalán nem Ayase Haruka miatt láttátok, hanem azért, mert Kamenashi Kazuya, a KAT-TUN vezetője, és társa, Tanaka Koki játszanak benne – és Magyarországon elég erős (volt) a KAT-TUN fandom. A sorozat egyébként mai szemmel igazi sztárparádé: Kaname Jun, Toda Erika.
Egy szerep: Tatta Hitotsu no Koi (2006) női főszerepe. A sztori a tipikus gazdag lány és szegény fiú kapcsolatán alapul. Tsukioka Nao egy előkelő család lánya, így ikebanát és teaszertartást kötelező tanulnia, de valahogy lélekben nem igazán passzol ezekhez a tevékenységekhez – például mosolyogni merészelt. Ha az anyagi különbségekről nem jutott eszetekbe a Titanic, majd a sorozat OSTjétől eszetekbe jut. És hogy még egy klasszikust behozzak, a csóró srácok éppen hárman vannak, úgy lógnak be az előkelő partira, ami meg nekem a Rómeó és Júliát idézi. Ja, és mivel a srácok nem árulják el, hogy valójában reménytelenül szegények, ez egyfajta Hamupipőke történet is lehetne. Nao és Kanzaki Hiroto (Kame) első találkozása nem alakul valami rózsásan, hiszen a lány magára borítja a fiúk vödörnyi halát és kisasszonyosan nyafogni és duzzogni kezd – nem illik össze a világuk. Egyébként Nao egy nagyon zavaros jellem, aki szereti is a gazdagok életét, meg nem is. Vágyik is kitörni belőle, meg nem is. Bátor is, meg nem is, de hát kellenek az ilyenek, hogy ez dorama kitarthasson 10 részen keresztül. Ha normális lenne, szóba se állt volna Hirotóval, mert ő sem könnyű eset.

Ez persze csak az első két rész összegzése, mivel nem akarok egy egész doramáról beszélni. Szóval ha valaki így ismerte Ayase Harukát, akkor egy kedves, ám a világ dolgaiban igencsak járatlan gazdag lánykaként ismerte meg. De ma már szinte minden tévéműsor szüneteiben feltűnik valami reklámban.

3. helyezett: Ueto Aya (上戸 彩)
A tavaly 5. helyen álló 27 éves színésznő nagy kedvencem, annak ellenére, hogy a színészi tehetségét nem tartom különösen kiemelkedőnek. Azért idolnak egyáltalán nem rossz, vicces a tv show-kban és a filmjei is szerethetőek. Szinte az egész sztárvilággal játszott már: Oguri Shunnal az Azumi filmekben és a Kotoban, Abe Hiroshival a Thermae Romae-ben és a My Little Chefben, Ninomiya Kazunarival a Namida wo Fuitében és a Kuruma Isu de Boku wa Sora wo Tobuban, Kitamura Kazukival és Kato Shigeakival a Hokabenben, Oizumi Yoval az Abarenbo Mamában – és természetesen ez még csak egy kis szelet a repertoárjából. Az Azumi filmekben láttam először, de ahol már rendesen tudtam rá figyelni, az az első doramám volt vele, az Attention Please, ahol légiutas-kísérővé akart válni – Nishikido Ryo mellett.
Egy szerep: Attention Please (2006) főszerepe. Az előzőekhez képest ez nem kimondottan romantikus dorama, hanem egy sima jellemfejlődéses stewardesses sorozat. Misaki Youko egy roppant fiús lány, egy srácokból álló rockbandával maga mögött, aki csak lebeg a világban. Részben nőiessége bizonyításaként jelentkezik légiutas-kísérő képzésre, ami nem is olyan könnyű, mint gondolta. Mint megszoktuk, most is korán, de nem a lehető legidillibb szituációban találkozik a későbbi szerelemmel, Nakahara Shoutával (Nishikido Ryo). A sorozat nagyjából Youko kínos helyzeteiből és fail momentjeiből épül fel eleinte, amiket megszakít egy-két szerencsétlen, vagy drámai rész Shoutával, mert a fiúnak is megvan a maga személyes problémája. Youko nyílt személyisége mellett azonban nehéz teljesen zárkózottnak maradni, ezért hamar évelődő barátok lesznek. Youko rendkívül fiús természete (és beszéde) idővel finomodik és ezzel egy időben – bizonyos események hatására – ráébred az érzéseire Shouta iránt. Mivel nem ez a fő téma, lényegében össze sem jönnek, de próbálkoznak – és lássuk be, ez nem semmi, figyelembe véve a karaktereiket.
Ueto Ayát rendszeresen láthatjátok sorozatokban, a most záródó téli szezonban az Itsuka Hi no Ataru Basho de című produkcióban főszerepelt.

Jó, a többi helyezettről már nem terveztem ilyen részletesen írni, így is 4 napja írom már ezt az egyszerű kis posztot. De azért egy említést érdemelnek ők is. 4. helyre tornázta fel magát a tavalyi 6. Horikita Maki (24), aki meglepő módon többnyire nem romantikus szerepeket játszik. Nézzétek meg, a HanaKimiben is az utolsó részre jönnek össze, az Atashinchi no Danshiban abszolút plátói marad ez a dolog férfirészről, a Tokujo Kabachi!!-ban sem feszülnek egymásnak első perctől a szereplők és még sorolhatnám. Sőt, a borzalom, amit The Memoirs of a Teenager Amnesiac-nak neveznek, a sok romantikus szál ellenére meglehetősen szűziesen ábrázolja Horikita Makit. Ki érti ezt?
Aztán tartotta 5. helyét a kis és törékeny benyomást keltő Miyazaki Aoi (27), aki a jelenleg nálunk is futó Atsuhime (Atsu hercegnő) történelmi sorozat fő alakja, egyébként viszont Sakurai Sho oldalán láthattuk a Kamisama no Karute című filmben, mint jellegtelen kis feleség. De ha mégis kedveltétek a filmben, akkor örülhettek, hiszen hamarosan jön a következő rész belőle. Ahonnan viszont a legtöbben ismerhetitek, azok a NANA filmek, hiszen ő volt a másik Nana, vagyis Hachi.
Mögé 6. helyre kúszott fel a listán korábban nem szereplő Gouriki Ayame (20) a W no Higekiből és a Mirai Nikki 2-ből, de idén a Biblia Koshodou no Jiken Techou-ben főszerepelt, utána 7. lett az eddig eggyel lejjebb álló Nagasawa Masami (25) – Godzilla filmek, Dragon Zakura, Proposal Daisakusen, Last Friends. 8. lett az eddig szintén nem besorolt Honda Tsubasa (20), aki igazából idén kaptak fel, 2012-ben kezdett epizódszerepekkel, de állandó alakja lett a Renai Neetnek, a GTO remake-nek és a Tonbinak is az idei téli szezonban. Aztán 9. helyre esett vissza az eddig harmadik Kitagawa Keiko (26), aki majd talán most, a Nishikido Ryoval forgatott filmjével, a Dakishimetaijal kicsit javít a megítélésén, míg eddig a Paradise Kiss, a Nazotoki no Dinner no Ato de, a Buzzer Beat és a tavalyi Akumu-chan főszerepében tündökölt. Utolsóként pedig a tavalyi 9. Kashiwagi Yuki (21) futott be az AKB48 legújabb szólóban debütáló tagja, akinek nem mellesleg saját éjszakai sorozata is indult.

Forrás: tokyohive

4 thoughts on “Barátnőnek való színésznők

  1. A toplista első három helyén álló színésznőtől láttam már sorozatot,filmet.Roppant mód kedvelem őket.De ha választani kellene,akkor mindenképpen Ueto Aya-ra esne a választásom……..amúgy részemről Toda Erika illetve Takei Emi is kapott volna szavazatot.

  2. Nekem is Ueto Aya a kedvencem, de a másik két dobogós is kifejezetten szeretem. Sőt, Horikita Makit is. A többieket nem igazán. Toda Erika tényleg aranyos, de… mit akarunk mi? Ez a felmérés arról szólt, hogy a pasik kivel járnának, szóval teljesen független ettől, hogy például én kit kedvelek 😀

  3. Nekem a korai Tabe Mikako még a tinédzserfilmet forgató énje és Ando Sakura a kedvencem, igaz őt annyira nem szeretném csajomnak, de egy Tabe Mikakoval kibékülnék, ha végre rátalálna egy normális hajformára. hehe
    Ja és persze Yoshitaka Yuriko, vele megint csak ellennék, megha kicsit nagyképűnek is tűnik nekem.

    • Hát, Tabe Mikakot kedvelem, Ando Sakurával még semmilyen tv showban vagy sorozatban nem találkoztam úgy, hogy véleményt is alkothassak róla, Yoshitaka Yuriko iránt viszont elég vegyes érzelmeim vannak: a Hebi ni Piasu filmben kedveltem, de bárhol máshol látom, akár a Gantz filmben, akár promo eventekben, sajnos ki nem állhatom. Dehát nem kedvelhetjük ugyanazokat 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s