Johnny’s World – 2013. február

Sziasztok!

Végre egy egész nap kellett hozzá, de megint összeszedtem a nagyobb és az apróbb híreket is, ami a Johnny’s-os bandákat érintette a múlt hónapban. Nem akarok elfogult lenni, de nekem ez a kedvenc rovatom… Szóval olvassátok el az egészet, vagy csak szemezgessetek, vagy tekerjetek egyenesen a kedvenc bandátokig, a többit meg hagyjátok figyelmen kívül. Bárhogy jó. És most, hogy letudtuk a rovatokat, itt az idő, hogy befejezzem a dorama review-s cikkemet, aztán írjak valami hagyományosat. Bár a 22 óra alatt, amíg szünetelt nálam az internetszolgáltatás, volt időm megnézni pár filmet, ezért akár azokról is írhatnék… Na, majd meglátjuk. Most egyelőre Johnny’s World!

Erről már nem írtam külön cikket, de a Johhny’s-rajongók ismét szavazhattak kedvenceikről. Most az volt a kérdés a goo-nál, hogy melyik Johnny’s-os jó énekes? Nem meglepő, hogy első helyen az Arashi leadere, Ohno Satoshi (14.611 szavazat) végzett. Mögötte az egyik Domotou (7385 szavazat – szóval a fele), aztán Kimura Takuya (3035 szavazat – kevesebb, mint a fele). Az enka hanggal megáldott Shibutani Subaru 4., a dalszerző Ninomiya Kazunari 8., a cég fő szólistája, Yamashita Tomohisa 12., a fekete bárány Akanishi Jin pedig 14. lett. Szemléltetésül, Jin 520 szavazatot kapott. Ez azt jelenti, hogy Ohno roppant sok szavazatot kapott.

És ha már Akanishi Jin (28)… sokan nem tudják, hol is van most ő… Nos, úgy tűnik, GYESen, ugyanis jelenleg az alakját roppant hamar visszanyerő kismama, Kuroki Meisa keresi kis családjuk számára a pénzt a Yae no Sakura című taiga dorama forgatásával, aminek egyik szerepére még a gyors házassága előtt kérték fel, csak neki nem kellett lemondania. Jin állítólag megváltozott és példás, szerető férj és apa lett belőle – eltekintve attól, hogy jelenleg munkanélküli.

tumblr_miopcqxxy71s6qelgo1_400

Közben tovább zajlik a céget belülről bomlasztó háború a lehetséges örökösök között, aminek leglátványosabb jele mostanság a TBS csatornán hamarosan elkaszált Himitsu no Arashi-chan tv show, aminek közel sem olyan alacsony a nézettsége, hogy természetes halálnak nevezhessük a zárást. Iijima, a jobbkéz, aki a SMAP anyukája, megpróbálja kisajátítani a médiafelületeket a saját galerijének. Közben Julie, az unokahúg, az Arashi anyukája sértődötten ki is vonul a fertőzött területekről – de emlékeztetőül meghagyta Sakurai Shót a TBS egyik most induló műsorában. Azonban ennek a háborúnak az előadókhoz személyesen semmi köze, hiszen a SMAP és az Arashi remekül elvoltak a legutóbbi Music Station forgatásán, amikor egyszerre mutatták be új dalaikat. A többi nagy tv csatorna, az NTV és a Fuji TV egyelőre Julie-hoz kötődnek jobban. Utóbbi Újévkor egyenesen az Arashi csatornájává válik egy-egy napra.

SMAP

Akkor lássuk azokat az új dalokat, ha már így beharangoztam őket! A SMAP új dalait nyugodtan megnézhetjük most, hiszen ők még időben, február 27-én megjelentették 49. kislemezüket, ami egy dupla single. Az egyik dal erről a romantikus, átlagos Johnny’s-os Mistake!, ami a Fuji TV (hű, ez most ellentmondásban van azzal, amit feljebb írtam) SMAPxSMAP tv műsor főcímdala lett. Erről sajnos csak fellépést tudok linkelni
A másik dal, a Battery egy sajnálatos módon teljesen angolul énekelt dal. Lehet, hogy a japán rajongók oda lesznek érte, de mi sajnos értjük a fura mondatokat, és fáj a fülünknek a sok buta rím:
“Baby it’s a miracle
Something more than physical”
“Running with the devil
Hot like heavy metal”
“I’m flying like an eagle
Sharper than a needle”
De legalább jól néznek ki benne.

A színészetből a SMAPnak sosem elég, ezért biztosan örültek, amikor Nakai Masahiro (40) és Kusanagi Tsuyoshi (38) is szerepet kapott a TV Asahi közelgő dorama SPiben. Nakai egy 1995-ös, Aji Ichimone nevű sorozat megtoldásában séfként fog szerepelni, Kusanagi pedig egy félreértésből 10 évig börtönben ülő rendőrt alakít majd. És hogy Inagaki Gorou (39) se maradjon le mögöttük, ő a TBS tavaszi doramájában, a TAKE FIVE című tolvajdoramában kapott munkát.

TOKIO

A frontember Nagase Tomoya (34) jelenleg a Nakuna, Hara-chan nevű, meglehetősen jól sikerült doramában látható minden héten a tévéképernyőn. A férfi egy megelevenedett mangakaraktert alakít, aki boldoggá szeretné tenni kicsit sem boldog alkotóját. A sorozathoz kézenfekvő volt, hogy a TOKIO készítse a zenét, ami ebben az esetben opening. Nekem tetszik, jó szám lett és szép a szövege, passzol a doramához. Ja, és a dal címe: Lyrics.

V6

A múlt hónapban kissé előre harangoztam, de február 20-án jelent meg az új albumuk, az Oh! My! Goodness!. A 3 év után megjelenő várva várt album olyan számokat tartalmaz, mint a Sexy.Honey.Bunny!, az only dreaming vagy a Baribari BUDDY!. De jelentkeznek új számokkal is, mint a D.I.S. vagy a Senkou Hanabi. Az Otona Guyz és a Supernova pedig klippel jelentkezik. Mindkettő jó lett.

Arashi

Az Arashi februárja az érkező 40. kislemez, a dupla single Calling/Breathless várása jegyében telt, de mivel csak március 6. a megjelenés, még egy hónapot kell várnotok arra, hogy beszéljek róluk és belinkeljem őket, ha még elérhetőek lesznek valamilyen felületen. De ha még nem láttátok egyiket sem, akkor szégyelljétek magatokat…

Ezen kívül hamarosan nem csak Sakurai Sho (31) kap új műsort csapattársai nélkül, de Ninomiya Kazunari (29) is vezethet egy saját tévéműsort Nino-san címmel. A show áprilisban kezdődik az NTV-n és 10 epizódja lesz. Ez azonban egyfajta selejtező csak, amin 5 különböző rendező verseng majd Nino kegyeiért, illetve azt fogják tesztelni, melyikükkel illik majd össze a legjobban. A győztes epizódból ősszel állandó műsor indul majd. A szépsége a dolognak abban rejlik, hogy fogalmunk sincs, milyen műsorról van szó, hiszen a 10 epizódban 10 különböző dologgal fognak megpróbálkozni. Tulajdonképpen a nézők elé viszik a show kigondolását. Többek között az Arashi ni Shiyagare és a Sekai no Hate made Itte Q! rendezője is megpróbálkozik majd.

KAT-TUN

Okosan jó előre tették a kislemez kiadását, hogy ne ütközzön a mostanában torlódó megjelenésekkel. A KAT-TUN talán már abbahagyta a zuhanórepülést és lassan, de biztosan jönnek újra felfelé. Az új daluk címe EXPOSE és már jó korán leszerződtették a Suzuki új reklámjához (hát igen, kinek a Nissan, kinek a Suzuki…). Ajánlom, hogy nézzétek meg itt, mert valaki kedvesen rakott rá magyar subot is. A szám elég pörgős és kicsit vadóc. Nem akarok senkit megsérteni, de a KAT-TUN legnagyobb közönségét igenis a lázadó tinik alkotják. Vagy akik azok voltak valamikor. Szóval ez a szám elég jól illeszkedik a KAT-TUN-imidzsbe és a szövege is tetszetős.
Az eladás a bandához képest átlagosra, más előadókhoz képest pedig elég siralmasra sikerült… (csak hogy valami nagyot mondjak, AKB48 – So Long! 1 millió felett…) összesen 155.000 példány kelt el az első héten. De a jó időzítés miatt az Oricon tetjére is feljutottak.

Hogy valamit nézhessetek is, Kamenashi Kazuya (27) felkarolta a juniorokat. Mint az Aoki öltönyök reklámarca, most mellette szerepelhettek a Johnny’s gyakornokai. Rövid, de Kame aranyos benne:

És ha már Kame, akkor megemlítem, hogy gőzerővel folyik az Ore Ore című film promotálása. Tudjátok, ez az a mozifilm, amiben Kamenashi 33 szerepet alakít majd. Elmondta: “Minden egyes jelenetben szerepeltem és az egész szöveget meg kellett jegyeznem. Elég húzós tapasztalat volt, mert nehezen jegyzem meg ezeket. … Mindig jelmezt kellett cserélnem, de használhattam a gyorsöltöző képességem, amit a koncertek alatt fejlesztettem ki.” Nézzétek meg a film trailerét is.
De amúgy itt már beszéltünk róla.

Hey!Say!JUMP

Az ifjoncok tavasztól nyárig turnézni fognak. Április közepén indulnak Shizuokából, és összesen 11 helyet fognak érinteni, egyes nagyobb városokban kétszer is fellépnek egymás után. Ám még mielőtt elindulnának, kiugrottak Thaiföldre egy közönségtalálkozóra.

Kis-My-Ft2

Még egy új kislemez a hónapra! Ez a hosszú című My Resistance – Tashika na Mono – Unmei Girl. A Kisumai 6. kislemeze első héten 300.000 felett volt, amivel megdöntötték személyes rekordjukat. A fő dal, a My Resistance a Nobunaga no Chef című, most futó dorama zenéje lett, amiben a bandatag Tamamori Yuuta (22) főszerepel, míg az Umei Girlt egy reklám zenéjének használták.
My Resistence:
Kicsit lassan indul, de szép a dallama, a refrén pedig egészen felpörög. Ez a ritmusosság nekem nagyon tetszik, szóval egyre jobban megszeretem a Kisumait. Bár a végéről lemaradhatott volna a kis vernyogás, az “oh-oh”-t pedig sikerült úgy kivitelezniük, mint a NEWS – Sayaendou című számában. A klip egyébként jóval sötétebb, egy darab sikátordíszlet előtt játszódik, aztán nyakon öntik őket vízzel, de végül kisüt a nap, és úgy szebben csillognak a királykék zakók.
Az Unmei Girl egészen más hangvételű, a klipje pedig kicsit nevetséges… komolyan, görkorcsolya? Amúgy lehet, én látok bele túl sokat, de nekem az első egy perc túlságosan hasonlít alapdallamban a Kanjani8 – T.W.L.-jére. Aranyos szám, és vicces, ahogy együtt figuráznak, kihasználva a korizást.

Yamapi

Hiába várjátok a Ke Sera Serát, a megjelenésig még van pár nap, ezért csak jövő hónapban kerül rá sor. Viszont azt elárulhatom, hogy Pi szerepelni fog a Fuji TV egyik dorama SPjében, ami Kindaichi Kosuke vs. Akechi Kogoro címmel megy majd valamikor idén. A film egy izgi családi viszályra alapuló sztori lesz, melyben a Yamapi (27) által alakított Kindaichit elküldik valakinek a keresésére… Nem, sajnos nem csupa romantika.

Sexy Zone

Megvan a Johnny’s második okosfiúja: Kikuchi Fuma (17) bekerült a Keio egyetemre. Ide járt pár éve Sakurai Sho is, és Japán egyik legelitebb intézményének számít. Mivel az iskola épülete 1 órára van Tokiótól, kissé nehéz, de talán nem lehetetlen feladat lesz összeegyeztetni az órarendet a munkával. Politikai menedzsmentre jelentkezett. Johnny távogatja a továbbtanulást, még ajánlólevelet is írt neki az egyetemre. Csapattársa, Nakajima Kento (18) idén tölti első évét a szintén nívós Meiji egyetemen, szociológia szakon.

Forrás: tokyohive, aramatheydidn’t

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s