Johnny’s-os szeret, nem szeret

Sziasztok!

Ismét egy kedvenc listát hoztam, de ez alkalommal jár mellé egy ellentétes sor is, és kizárólag Johnny’s-os fiúk szerepelnek rajta. A Shukan Josei – az oly sokakat lebuktató – pletykamagazin 1500 olvasójának szavazata alapján állította össze a “Johnny’s talentek, akiket szeretek & és akiket nem” listát. A válaszolók 10-50 évesek voltak. A magazin külön készített minden korosztálynak egy-egy listát, de mi haladjunk az összesített mentén, hátulról előre!

Kedvenc Johnny’s-osok

10. helyezett: Kamenashi Kazuya (KAT-TUN) – 46 szavazat
09. helyezett: Nakai Masahiro (SMAP) – 49 szavazat
07. helyezett: Yamashita Tomohisa – 60 szavazat
07. helyezett: Ikuta Toma – 60 szavazat
06. helyezett: Ninomiya Kazunari (Arashi) – 72 szavazat
05. helyezett: Kimura Takuya (SMAP) – 75 szavazat
04. helyezett: Nagase Tomoya (TOKIO) – 85 szavazat
03. helyezett: Ohno Satoshi (Arashi) – 87 szavazat
02. helyezett: Aiba Masaki (Arashi) – 92 szavazat
01. helyezett: Sakurai Sho (Arashi) – 95 szavazat

Nem tervezem egyesével bemutatni őket, hiszen ha már nézelődtetek kicsit a blogon, akkor biztosan fejből tudjátok mindenki biográfiáját. Kame, a KAT-TUN vezetője szerethető is, meg nem is, valahogy a viselkedése is furcsa, hiszen ő a legkisebb a csapatban, és mégis rajta van a legtöbb felelősség, munkamániás, tipikus japán. Nakai a SMAP vezetője, és ha már így belejöttünk, Nagase a TOKIOé, Ohno az Arashié, Yamapi pedig egykor a NewSé volt. Úgy tűnik, a japánok kedvelik a felelősségteljes poszton álló idolokat. A SMAPból Nakain kívül Kimura is elég jó helyezést ért el, amit nem csodálok a külseje, és a kis vagánysága miatt, viszont csodálok a családja miatt. Na, látja, kedves Kitagawa úr, egy családos felnőtt embert is szerethetnek a rajongók. A listán van még a különc csak-színész Ikuta Toma, aki bár junior korában ugyanazt a képzést kapta, mint a többiek, csupán színészi képességeivel is a felszínen tudott maradni. Nem is akárhogy, hiszen a doramákon kívül mostanában nagy mozifilmek főszerepeit is rendszeresen ráosztják. A lista maradék, nem is olyan rossz helyeit, a 6. pozíciót és az egész dobogót az Arashi foglalja el. Nem csodálom, hiszen az ő médiahátterük jelenleg a legnagyobb. 24 órás tévé, Kouhaku… ott vannak mindenhol, tévében, moziban, nemzeti sportcsarnokban, és az utcákon, plakátokon, falakon és fákon. Úgy látszik, nem hiába. És gondolhatnánk, hogy ez az erőszakos tukmálás akár a visszájára is fordulhat, de nem így történik: a nem kedvelt listán egyetlen Arashi-tag sincs.

Nem kedvelt Johnny’s-osok

10. helyezett: nincs – 36 szavazat
09. helyezett: Yamada Ryousuke (Hey!Say!JUMP)- 37 szavazat
08. helyezett: Morita Go (V6) – 40 szavazat
07. helyezett: Kusanagi Tsuyoshi (SMAP) – 43 szavazat
06. helyezett: Yamashita Tomohisa – 49 szavazat
05. helyezett: Kamenashi Kazuya (KAT-TUN) – 62 szavazat
04. helyezett: Kondo Masahiko – 64 szavazat
03. helyezett: Nakai Masahiro (SMAP) – 79 szavazat
02. helyezett: Kimura Takuya (SMAP) – 163 szavazat
01. helyezett: Akanishi Jin – 197 szavazat

Huhuhúúúú! Ez a lista egészen egyértelmű. A japánok nem szeretik a kicsit is arrogánc vagy nagyképű idolokat. Bocsánat, nem minősítem őket ilyen durván, inkább nem szeretik az önteltség látszatát keltő srácokat. Yamada Ryousuke halál édes, meg minden, de van valami felnőttes a viselkedésében, és amikor egy komoly interjút ad, aztán kilép a színpadra szökdécselni egy Mystery Virgin című számmal, az minimum muris. Aztán ott vannak a SMAP-tagok, akik közül ketten is szerepeltek a kedvenc-listán. A SMAP már elég idős ahhoz, hogy kimondjon dolgokat, ami kicsit sem Johnny’s-os. Kimura Takuya pedig feltételezhetően a házassága és két kicsi lánya miatt is kapott ilyen sok szavazatot. Kondo Masahiko, mint legnagyobb JE senior, érthető, hogy nagyképű. 30 éve a pályán van, még mindig meg tud tölteni stadionokat, szóval van mire annak lennie. De az őt nem kedvelők megnyugodhatnak, nemrég azt mondta, két év múlva, 50 évesen befejezi a karrierjét. Kamét már megbeszéltük, hogy kicsit aggályos, de még hozzátenném, hogy én egy japán nőtől hallottam a következőt: “Kamenashi-kun japánja kissé furcsa. Nem jól beszél japánul.” Akkoriban ezt roppant viccesnek találtam, de aztán amikor interjúkat akartam fordítani vele, rájöttem, hogy valóban kissé zavaros. Lehet, hogy ez is rossz pont? Yamapi megint csak megosztó személyiség, vagy szeretik őt vagy nem, ez a két lehetőség van. Nem úgy, mint Akanishi Jinnél, akit a tavalyi baklövése miatt a média és Johnny Kitagawa élve eltemetett. Azóta Jinről semmi, csak a sértődöttség az rajongók szívében. De ne jöjjetek nekem azzal, hogy “miért büntetik őt, amiért családot akart” vagy ilyesmivel, mert én abban is kételkedem, hogy ő ezt akarta, meg abban is, hogy nem csinált más rosszaságot… Hiszen Kimurának is van felesége. Ő biztos megérdemelte.

Most pedig kicsit összefoglalom a korosztályok különlistái alapján.

Az Arashi mindenhol jól szerepel. Matsumoto Junon kívül – aki egyetlen listán sem szerepel – mind a pozitív listákon szerepelnek. Egészen pontosan a tizenévesek kedvenc helyei közül négyet elfoglalnak. Melléjük csak az ifjú Yamada Ryousuke és Tamamori Yuuta tört fel. A huszonéveseknél még mindig ők vannak többségben a maguk három helyével, bár ott Ikuta Toma vezet és a korosztályon már kissé túlnőtt Nagase Tomoya is jelen van. A harmincasok között már csak két hely az övék, itt Nagase vezet, a szintén eggyel feljebbi korosztályba tartozó Kimura Takuya a második, és az Anan képeiről is híres Okada Junichi a sereghajtó. A negyveneseknél megint két hely az Arashié, bár az eddig vezető Ohno Satoshi most nem, csak Aiba Masaki és Sakurai Sho szerepelnek. A rajongás tárgyai mellettük Nagase Tomoya, Yamapi, Ikuta Toma, és a lassan kiöregedő Kondo Masahiko. Végül az ötvenesekhez visszatér Ohno, így ott is három Arashi-tag szerepel a top5-ben, Kimura, Yamapi és a holtversenyes Ohkura Tadayoshi mellett. A nagy kedvenc tehát egyértelműen az Arashi, de Kimura Takuya és Ikuta Toma sem panaszkodhat a népszerűségre. Valahogy a fiatalok mindig a náluk néhány évvel idősebbeket, az idősebbek viszont a fiatalabbakat kedvelik. Hogy is kerülhetne az 50+ korúak listájára a fele annyi idős Yamapi vagy Ohkura? Yamapi egyébként a fiatalok listáján nem is szerepel, amiről egy kicsit gigolo imidzse lesz, nem?

A kevésbé kedveltek listája kissé máshogy alakult, ezt nem lehet felfűzni az Arashira. A fiatalok között kezdetben a KAT-TUN viszi a negatív prímet. 10-30 korosztályoknál a legkevésbé kedvelt személy egyenesen Akanishi Jin. Az ex-tagon kívül a csapatkapitány Kame is szép eredménnyel végzett a 10-20 éveseknél, de a legfiatalabbak a szóviccek királya Taguchi Junnosukét sem kedvelik túlságosan. De aztán ki tudja, mennyire mérvadók a tizenévesek, hiszen az amúgy jól szereplő Kimura Takuyát, és az általuk felmagasztalt Yamada Ryosukét sem kedvelik túlságosan. Sőt, az osakai menő fiú, Nishikido Ryo is negatívot kapott. A huszonévesek aztán már nem szórakoztak, Kame mellé 5. helyre holtversenyben felírták az egész KAT-TUNt, úgy, ahogy van. KimuTaku és Yamada továbbra sem kedvelt, de ez a korosztály legalább már ismeri Kondo Masahikót – bár őt sem kedvelik. Ha még 10 évet ugrunk, akkor a KAT-TUN eltűnik a listáról, csak Jin tűnik öröknek az utálat csúcsán. Kondo és Kimura beerősít a pozícióján, így már látjuk, hogy született az összetett lista eredménye. Felkerült még a V6-os Morita Go és a TOKIOs Matsuoka Masahiro. Miért nem szeretik a japánok a kortársaikat? Akanishi dobálhatja a puszikat a 40-eseknek, hiszen ott csak a második lett, megelőzi őt a viccesen grimaszoló Kimura Takuya. De követi őt cimborája, Yamapi és most már nem csak Nishikido, de az egész Kanjani8 is. Az 5. helyen Kondo Masahiko és a SMAP vezére, Nakai Masahiro osztoznak. Ez utóbbit az 50-es korosztály rögtön Kimura mögé emeli, így Jin a dobogó aljára szorul a nem kedveltek listáján. Hogy a SMAPnak jobban fájjon, még egy tag felkerült tőlük, nevezetesen Kusanagi Tsuyoshi. Azonban nem tudom, mennyire kell őket komolyan venni, hiszen az idősebbek 5. helyén Ninomiya Kazunari áll, mint nem kedvelt idol. De hát ő Arashi tag… ez hogy lehet?

A forrásom, az aramatheydidn’t eleve figyelmeztet, hogy ne vegyük komolyan a listát, mert a mostani 1500 résztvevő csekélyke a szokásos minimum 10000 válaszoló helyett. Így alakulhatott, hogy a fenti nevek mellett (a korosztályok szerinti bontásban) jobb esetben 40, rosszabb esetben pedig 10 szavazat áll, ami aztán igazán nem sok. Megnyugodhatunk, Ninót csak 13 50 év feletti japán utálja. A csúcs egyébként Jiné, akit 52 huszonéves utál. Azt is tudni lehet, hogy korábbi hasonló, csak több szavazatos ranglistákon Kimura Takuya volt a legnépszerűbb idol. A mostani listát kissé érthetőbben és a kommentárom nélkül a lenti hivatkozást követve nézhetitek meg.

Egyébként, hogy egy kis személyes kutatást is tegyek bele, a minap megkérdeztük az 50-es korosztályba eső japán tanárnőmet a SMAPról (mert Arashinak csak a nevét ismeri) és egészen felcsillant a szeme. Még mindig fel tudta sorolni a neveket, bár Kusanagiéhoz rögtön hozzátette, hogy nem valami kedves számára (“chotto kimochi warui”), Kimura Takuyát viszont szereti.

Forrás: aramatheydidn’t

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s