Kyary Pamyu Pamyu a világ körül

Sziasztok!

A 20 éves modell, énekesnő és Harajuku-ikon Kyary Pamyu Pamyu kifejezetten népszerű Japánban. De nem kell félteni, és pár hete egy kereskedelmi csatorna reggeli műsorának női rovatában hallottam vissza a Fashion Monstert. Nem akartam hinni a fülemnek. Valójában Kyary annyira népszerű, hogy február 9-én nekivágott világ körüli koncertturnéjának, a 100%KPP WORLD TOUR 2013-nak.

Februárban 4 nap alatt letudta Brüsszelt, Párizst és Londont. Márciusban folytatja majd 9 helyszínen Japánon belül, több helyen egymás után 2 napon is megtartja az eseményt a sok érdeklődőre való tekintettel. És közben kiugrik néha a még nem teljesen lefixált koncertjeire Dél-Koreába és Tajvanra. Ez már belelóg majd az áprilisba, amit Los Angelesben és New Yorkban koronáz meg. Azt is tudni lehet, hogy egyelőre bizonytalan időben és helyen, de Thaiföldre, Ausztráliába és Szingapúrra is ellátogat majd.

És hogy hogyan fogadták Kyaryt Európában? A belga eseményen 850 rajongó gyűlt össze. Nem sok, de hát Kyary még csak 2 éve van a pályán, meg aztán itt nem igazán ez a menő… szóval eleve kis klubokra tervezték a turnét, nem pedig sportcsarnokokra. Kyary a következőképpen köszöntette a közönséget: “Bonjour!! Fel vagytok töltődve? Ma kezdődött a világturném! Nagyon boldog vagyok, hogy innen, Belgiumból kezdhetem. Mivel imádom a csokoládét, veszek majd és viszek haza! Ma sok dalt fogok énekelni, szóval érezzétek jól magatokat a legvégéig!”
Hát nem tudom, mennyire szerencsés a rajongóknak odavetni valamit az egyik fő kereskedelmi cikkükről, vagy nevezetességükről. Bár talán én is örülnék, ha az Arashi a Petőfi Csarnokban azt mondaná, hogy a koncert után mennek és falnak még egy adaggal a gulyáslevesből, mert annyira jó volt? Nem tudom.

Kyaryban is felmerült a kérdés, ami sokunkban, ezen hír hallatán, láttán: “Sosem voltam még Belgiumban, de honnan tudtok rólam?” A közönség azt válaszolta, hogy PONPONPON!! YouTube!” – valóban az az első és legjobb száma, de remélem ez nem azt jelenti, hogy Kyary kiadója most törli az összes channel összes Kyary videóját. Tudjátok, most már ismerik, levesszük a videót és akkor már a lemezünket is megveszik… Sebaj, a közönség el volt ragadtatva, együtt énekelt Kyaryval, néhányan pedig kamerával rögzítették az élményt. Itt belenézhettek a rossz minőségű felvételekbe: na, ilyen egy Kyary klubkoncert 1 és 2.

Ezen kívül előadta új dalát is, amit mi csak március 20-ai megjelenésével ismerhetünk meg. Ez lesz a Ninjari Banban. A kislemez tartalmazni fog még egy számot és egy mixet. A limitált kiadáshoz photobook is kapható.

Ha ez még mindig nem elég, akkor a francia koncert apropóján Kyaryt meginvitálta a Le Petit Journal című tévés program. Természetesen a nemzetközi sajtót nemrég elárasztó AKB48-as Minegishi Minami botránya is szóba került. Kyary így nyilatkozott róla: “A japán idol világban nagyon szigorúak a kapcsolatok terén. Olyan, mintha ezt adnánk cserébe a férfi rajongók támogatásáért, így az idolok távol maradnak a kapcsolatoktól és a szerelemtől, elkötelezve magukat az idolmunkájuknak.”

Szerintem ez egy igazán remek, és őszinte vélemény. Kíváncsi vagyok, hogy ő találta-e ki, vagy a szájába adták, de nagyon tetszik, mint válasz. Bár Kyary abban a szerencsés esetben van, hogy csak magára kell gondolnia, tehát akármit nyilatkozhat. Maga is elmondta, hogy ő szabadon lehet szerelmes és azt csinál, amit akar, mert ő nem idol, hanem valódi művész. Ezen meghatározás szerint azokat nevezzük idolnak, akik valamely 48-ra végződő együttes tagjai – a nők terén. Még kicsit be is szólt nekik:
“Szerintem az idolok munkája az, hogy tegyék a szépet a közönségnek és mindent megtegyenek, hogy felkeltsék magukra a figyelmet. De amit én csinálok, azt néhányan sosem fogják szeretni. Amit én csinálok, az inkább művészet, mint idolság.”

Forrás: tokyohive, aramatheydidn’t

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s