A legnépszerűbb 20 évesek

Sziasztok!

Ismét egy rankinget hoztam így vasárnap, most azonban nem helyes, férfias van nőnek öltözött fiúkat szavaztak meg különböző pozíciókba a rajongók, hanem a kedvenc fiatal, egészen pontosan 20 éves női idoljaikat. A 20 éves kor Japánban a felnőtté válás küszöbe. Innen szabad inni, dohányozni, kimaradozni éjszakára – legálisan. Ezt megünnepelendő  minden év második hétfőjén, azaz idén január 14-én megrendezésre kerül a nagy nagykorúsági ceremónia. Ilyenkor a fiúk és a lányok, utóbbiak meseszépen túldíszített, prémes, fényes, izébigyós kimonókban, amit gyakran csak bérelni tud a család, összegyűlnek, hogy együtt nyilvánítsák őket felnőttnek. Persze csak azok tesznek így, akik a megfelelő életkorban vannak, vagyis idén az 1992-ben és az 1993 elején születettek – jaj, ez az én évem is lett volna. Ez mindig nagy esemény, benne van a hírekben, mindenki erről beszél – különösen, ha néhány lány Fukuokából elöl csomózott obiban jelenik meg, ami nem titkoltan a régi prostituáltak ismertetőjele… Ennyi lányegyüttessel pedig elengedhetetlen, hogy hírességek is részt vegyenek, így esett meg, hogy az AKB-családból majdnem 20 lánynak jött el az ideje.

Ennek apropóján 200 fiút és 200 lányt kérdeztek meg ebből a generációból, hogy ki a kedvenc 20 éves női hírességük. Lássuk is az eredményeket, összefűzve a férfiak és a nők által megadott rangsort!

1. helyezett: Shida Mirai (26%) és Kyary Pamyu Pamyu (30,5%)

Shida Mirai egy olyan színésznő, akit magam is kifejezetten kedvelek. Mondhatni, hogy gyerekszínészből nőtte ki magát, hiszen 9 éves kora óta szerepel doramákban és filmekben. Kicsit csal ezen a listán, hiszen csak májusban lesz 20, de ezt elnézzük. Miben láthattátok? Hát, leghíresebb szerepe 13 évesen a 14 Sai no Haha volt, amiben egy szerencsétlenül alakuló, babát eredményező kicsi tini románcot játszott el az akkor még szintén ifjú Miura Harumával. Aztán nagy kedvencem vele a Seigi no Mikata (mellette Yamada Yuu, avagy az újdonsült Mrs.Oguri Shun játszik), amit csak nemrég ismertem meg, de több díjat is kapott érte. Azóta sem tűnt el a képernyőről, jelenleg a Nobunaga no Chef egyik állandó szerepében láthatjuk. Valójában meglepett, hogy a fiúknál végzett az első helyen, de biztosan csak azért, mert ilyen mocskos sztereotípiáim vannak. Mindenesetre yaaay!, végre egy női híresség, akit kedvelek!

Kyary Pamyu Pamyu az extremitásáról híres, de ha egy zenei műsorban picit beszélgetnek vele, leesik az állad, annyira kis félénk és csendes. Biztos valami trauma vagy komplexus miatt lett ilyen túlmaskarázott. Vagy a nagy masnijai mögé bújik a világ elől. De most nem fogjuk elemezgetni, így is eleget beszéltem már róla a blogon. Takemura Kiriko (mert így hívják ám) január 29-én töltötte be a 20-at. Valójában elég viharszerűen érkezett, hiszen csak 2011-ben debütált, és máris mindenki ismeri a nevét, sőt, 2013-ban nemzetközi turnéra indul. Elfajult számai, mint a PonPonPon, a Tsukema Tsukeru, a Candy Candy, vagy a Fashion Monster már a csapból is túl sokat folytak, és nincs, aki ne hallaná őket naponta, főleg Harajukuban, ahová különleges öltözködési stílusa is köti az előadót.

2. helyezett: Kyary Pamyu Pamyu és holtversenyben Takei Emi (16%), valamint a lányoknál is Takei Emi (25%)

Kyaryról már beszéltünk, szóval őt hagyjuk, talán csak annyit még, hogy ennek a stílusnak tényleg vannak fiú rajongói? De térjünk inkább Takei Emire, aki ezzel a dupla második hellyel elég… második. És nem is nagyon értem, hogy kerül ide, hiszen csak idén december 25-én tölti majd be a 20-at. A fiatal színésznő nagyjából 4 éve van a pályán, de azóta olyan doramákba is bekerült, mint a tavalyi “kosztümös”, a Taira no Kiyomori, vagy a nagy várakozásokat keltő W no Higeki. Párhuzamosan a moziba is beszivárgott, talán egyszer még nálunk is láthatjuk (vagy erről már ideje lenne letennem?), hiszen ő volt a női főszereplője (nem is tudom, főszerepnek nevezik-e ezt) a Rurouni Kenshin movie-nak 2012-ben Satou Takeru oldalán. Ááá… arról is írok majd, ne feledjétek, egyszer, a jövőben… A másik nagyobb mozis dobása pedig a még kicsit friss, romantikus Kyou, Koi wo Hajimemasu című film volt. Egyébként ő a 6. legjobban fizetett színésznő, hiszen a legutóbbi éves jövedelme 260 millió yenre (több mint 600 millió forint) rúgott.

3. helyezett: a két második helyezett miatt a fiúknál nincs, a lányoknál pedig Shida Mirai (18%)
Shida Mirait lásd fent. Egyébként milyen érdekes neve van, nem? 未来, azt jelenti, jövő.

4. helyezett: Yamamoto Sayaka (13,5%) és (8%)

A negyedik mindkét nemnél az NMB48-tag Yamamoto Sayaka lett. Júliusban lesz majd 20 éves, és már több mint 2 éve debütált, az N csapat tagja. 155 centijével nem egy óriás, rövid hajú, aranyos lány Osakából. Gitározik, és énekes-dalszerző szeretne lenni, ezért benne van a Light Music Club nevű alformációban is, ami a hangszeren játszó AKB-seknek van fenntartva. Igazából csodálkozom, hogy ő ide került, mert még sosem hallottam róla. Mármint ő ilyen “egy a sok közül” lány, abban a tömegegyüttesben, nem? Oké, a legutóbbi AKB-népszerűségi választásokon 18. lett mind közül, de ez azért még nem egy Oshima Yuuko vagy Watanabe Mayu eredmény. Itt van, ha nézni akarjátok.

5. helyezett: Watanabe Miyuki (5%) és Nishiuchi Mariya (6,5%)

Ez a helyezés is azt bizonyítja, hogy a lányegyüttesek célközönségét nem lányok alkotják… Miyuki a 4. helyezett Sayaka csapattársa. Narában született, ott, ahol az őzikéket szabadon simogathatják a turisták, és szeptemberben tölti be a 20-at. Egészen fél centivel alacsonyabb a fenti delikvensnél és ezért, vagy nem ezért, de egy hellyel lejjebb is áll a népszerűségi listán – ő a 19. legpopulárisabb AKB-família-tag. Egyébként abban a megtiszteltetésben részesül, hogy az AKB B csapatának is tagja lehet. Nincs róla, mit mondani, hacsak azt nem, hogy a beceneve Milky, mert japánosan ejtve miruki és az hasonlít a Miyukira. Itt nézhetitek és hallgathatjátok egy kicsit.

Nishiuchi Mariya fiatal és kevésbé ismert színésznő és modell. Nemrég láttam őt a Seigi no Mikata egyik mellékszerepében (a már kitárgyalt Shida Mirai nellett), ahol kicsit lófejűnek és tehetségtelennek találtam. Ezeket átgondolva, a fejével nincs semmi baj, csak az a haj nem volt neki előnyös, a tehetsége pedig… másban még nem láttam, de ő egy modell, aki például a Fit’s új arca, szóval nem is kéne tőle sokat várni. Meglepő, de játszotta a Switch Girl!! főszerepét és valahogy belepasszírozták az új GTO-ba is, de ennyi. Szerintem még nem jött el az ő ideje. Ezen a videón angolt tanul.

Forrás: aramatheydidn’t, stage48, youtube

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s