Johnny’s Countdown 2012-2013 – elégedetlen közönség?

Sziasztok!

Ma, így majdnem egy hónappal a műsor után végre szót ejtek az én egyik kedvenc újévi adásomról, a Johnny’s Countdownról. Röviden annyit kell róla tudni, hogy ez a Johnny’s Entertainment ügynökség szilveszteri bulija. Alig egy órás, de felvonul benne szinte az összes aktív előadó egész dalokkal, vagy rövidre vágott darabokból összeállított medley-kkel. Így mindenki a kedvenc Johnny’s-osaival együtt számolhat vissza az új esztendő előtt. A fellépőknek nincs kibúvó, mindenkinek ide igazítják a programját. Kivételt azokkal tesznek, akik elég fontos szerepet töltenek be máshol. Például az Arashi vezette az idei Kouhakut és a Kanjani8 is fellépett rajta, így nekik nem volt lehetőségük személyesen jelen lenni a Tokyo Dome-ban, ahol az ügynökségük bulizott. De semmi vész, nem hiába létezik a mai technika: bejátszották őket VTR-en (videón), szépen egy épület tetejéről, ahol előadhatták a produkciójukat. A Kanjani8-nak amúgy is volt eddig is a kényelmes megoldás, ha ők “otthon” az osakai Kyocera Dome-ban tartanak koncertet, és a maguk idejében VTR-en jelentkeznek. De azért mégis megvan annak is a varázsa, amikor akár 20 év korkülönbséggel is együtt énekel két idol, egy harmadik dalára.

Johnnys Countdown 2012-2013[22-51-31]

Az eseményre a jegyek hamar elfogynak, azt hiszem, sorsolásos rendszerrel kelnek el, hiszen többszörös a kereslete a Dome férőhelyeinek. Mivel ez egy direkt szilveszteri műsor, nincs lehetőség arra, amit az egyes előadók koncertjeivel csinálnak: napokig adják ugyanott ugyanazt a műsort, hogy akár tízszer is megtöltsék a 47.000 főnek elég Tokyo Dome-ot. Sokaknak tehát marad a Fuji TV élő közvetítése. Valamiért a 2012-2013-as CD (ezentúl ennyi lesz a Countdown) szerencsés nézői nem voltak maradéktalanul elégedettek. A legtöbben az éppen említett VTR-ekre panaszkodtak. Konkrétabban arra, hogy már nem volt ott a képernyőn a Live felirat, szóval attól tartanak, hogy a műsor így elveszíti a visszaszámlálós, élő varázsát, ha már a felvételeket is előre rögzítik. A TOKIOt is sokan hiányolták az eseményről, akiknek a Kouhakus fellépés után a CD-re kellett volna menniük. És kevésnek találták a shuffle-t (vagyis amikro az együttesek egymás dalait éneklik – pedig ez a műsor egyik legszórakoztatóbb eleme.

Johnnys Countdown 2012-2013[22-53-20]

Vannak spekulációk arra, hogy miért változik a műsor, miért nem jelent meg a TOKIO, stb. Általánosan a Johnny’s Entertainment belső háborúját gondolják felelősnek ezekért. Tudnillik, Johnny Kitagawa elég idős, és a trónra két kisfőnök is ácsingózik: Iijima Michi (a SMAP külön főnöke) és Fujijima “Julie” Keiko (Johnny unokahúga). Iijima azért nagy esélyes, mert van ehhez tehetsége. Ő virágoztatta fel a SMAP-ot, akik már 20 éve működnek, és jelenleg az egyik legjobban kereső Johnny’s-os banda. Julie viszont Mary (Johnny testvére, jobb keze és a JE alelnöke) lánya, a birodalom 10%-ának tulajdonosa. Iijimáé a SMAP, a Kis-My-Ft2 és Yamapi. Julie-é az Arashi, a TOKIO, és a Kanjani8. Azt hiszem, ezek alapján a mérleg Julie felé billen. Mindenesetre érdekes, hogy a Julie által futtatott nagy együttesek nem voltak jelen a CD-on… Egyébként a marakodás már odaáig fajult, hogy a tv csatornákat is megosztják. Nemrég a Himitsu no Arashi-chan című nagy sikerű variety-t bejelentette visszavonulását a TBS csatornától. Egy SMAP-os műsorban pedig semleges, vagy inkább oda húzó előadókkal (Yamapi, Hey!Say!JUMP) december 25-én már lenyomtak egy CD-szerű műsort – ami nem is volt rossz (ebből van lejjebb behivatkozva a Garasu no Shounen).

Hát ilyen csúnya dolgok vannak ebben a mennyországban is, de hát… ha az AKB-familynek lehetnek botrányai, akkor a JE-nek miért nem? De most inkább olvassatok egy review-t (vagy inkább az agymenésemet) az idei CD-ról:

A Heisei kor 25. esztendejében járunk, a kigyó évében.

Johnnys Countdown 2012-2013[22-54-04]

1. Nyitódal
Kondou Masahiko – Midnight Shuffle (1996), ezt minden Johnny’s-fan ismeri: “Tenshi no you na akuma no egao~”
Közben a kamera végigpásztázza a kedven megjelent együtteseket: V6, Tackey & Tsubasa, News, KAT-TUN, Kis-My-Ft2, Hey!Say!JUMP, A.B.C-Z, Yamashita Tomohisa és Uchi Hiroki.

2. Debütáló szám medley
KinKi Kids – Zenbu Dakishimete (1998)
V6 – Wa ni natte odorou (1997) – lalalalala, woohoho – leopárdos kígyóbőrös kék csillogós öltöny – milyen a stylistjuk ezeknek?
Tackey & Tsubasa – Venus (2006) – cigányosan színes öltönyök, és Takki haja látni engedi, hogy ő sem olyan fiatal már…
Yamapi – Daite Senorita (2006) buliznak rá nagyon Takkiék és a V6. Biztos vicces lehet a kouhaiod dalára őrjöngeni.
Kis-My-Ft2 – Everybody Go (2011) gyenge szám, de sokat csücsültek kispadon. Biztosan ettől olyan 2000-res évek eleji a hangzás. A NEWSnak akkoriban sok ilyen száma volt.
A.B.C-Z – Za ABC ~5 stars~ (2012) még nem is hallottam róluk, de nem bánom. Eléggé minor együttes, bár egyikük ügyesen szaltózik – biztosan megtették a hatásukat a hosszú junior évek.
NYC – Yumetamago (2011) őket mindig keverem a HSJ-vel, valószínűleg Yamada Ryousuke miatt. Most legalább helyre tettem ezt magamban. Milyen cím az az álomtojás? De az egyik rókaképű srác hasonlít Sato Takerure.

Johnnys Countdown 2012-2013[22-55-30]– Hey!Say!JUMP – Magic Power (2011) aranyos szám, főleg, hogy megszerettem Yamada Ryousukét. De milyen kínos lesz nekik ezt a kisfiús dalt énekelni még 20 év múlva is…

3. Vegyes medley
Sexy Zone – Sexy Summer ni yuki ga… (2012) a télapó beleakadt a fagyöngybe. Egy egész csapat kissrác peace-elt ott nekik, akikről nem tudtam eldönteni, hogy ők a csapattagok vagy csak juniorok.
– NEWS – Chankapana (2012) “Itai hodo kimi ga hoshii yo~”, Tegoshi haját meghidrogénezték és lógós fülbevalót kapott…
KAT-TUN – Birth (2011) Yokai Ningen Bem reklám – de amúgy is ez az egyik legjobb számuk. Kame szokás szerint cuki, Koki haja elcseszett, Ueda egyre fiúsabb, Junno és Nakamaru változatlanok.
Shounentai – Kamenbutokai (1985) “Aiaiaiaiai~” még 2:15 van hátra éjfélig. “Wake up Desire~” – gigoló külső…

Beszélgessük el a szokásos, “hűűű, mennyien vagyunk!” dologgal az utolsó 1 percet! Közben pillanatképeket mutatnak a cuki pofikról (Yamada) és az egymással elvegyített bandákról, akik csak állnak egymás mellett (Kame és Pi) vagy dumcsiznak (Taguchi és Uchi). 20-nál felkészülünk a visszaszámlálásra, és 10-től hangosan kántálunk. Egynél feldördülnek a konfettibombák és eljött az újév – ekkor Magyarországon még délután volt.

Johnnys Countdown 2012-2013[22-56-10]

Domoto Koichinak boldog 34. szülinapot kívántak, mivel szerencsétlen éppen január elsején született.

4. Johnny’s Countdown New Year Non-Stop Medley (ezt nem én találtam ki)
Kondou Masahiko – Haitiiin Boogie (1982)
Kondou Masahiko – Kejime nasai (1984)
Kondou Masahiko – Andarushia ni akogarete (1989) gyönyörű latin dallamok a rendszerváltás magasságából, főszerepben az eredeti előadó, mögötte akrobatikus matadorként a KinKi Kids. És a Kondou Masahiko-rész végére rájössz, hogy hiába divatjamúltak, te igazából szereted ezeket a számokat, a discokorszakkal együtt – ami még akkor volt menő, amikor te még meg sem születtél…
SMAP – Yozora no Mukou (1998) ezt a dalt a KAT-TUN is gyakran énekli. Kapunk egy totált Tegoshi csilli-villi füleséről és kereszt alakú lógó felbevalójáról. Tsubasa a romabajszával fantasztikus balettmozdulatokat végez, mielőtt beleszólózna a dalba.
V6 – Beat Your Heart (1996) – ezt 1 db V6-os, 2 db KAT-TUNos, 1db Kisumai-os és még valaki adja elő. Milyen nehéz lehet megtanulni egymás dalait így egy-egy alkalomra.
Arashi – truth (2008) egy rózsaszín dzsekis, talán HSJ-os profin steppel a dalra. Majdnem olyan jól adják elő, mint az eredeti előadó. Tulajdonképpen ez volt az Arashi bejelentkező videójának felvezetője, mert Aiba arca már fel is bukkan a kivetítőn, aztán Ohno, Sho, Nino és Jun.
Arashi – Wild at Heart (2012) szokás szerint egy tetőn adják elő magukat, fényekkel és Tokióval a háttérben. Még helikopteres felvétel is készült róluk. Szegényeket fújja a szél és nyakig garbóban meg kabátban énekelnek és táncolnak. Szerintem nem playback.
Four Leaves – Bulldog (1977) a stúdiót egy igazi klasszikussal kapcsolják vissza. Négy sor erejéig.
TOKIO – Sorafune (2006) Kame és két újonnan debütált. Kame jól elviszi a hátán a dalt, de dagadnak is az erek a nyakán közben.
TOKIO – KIBOU (2012) megjelenik az eredeti Tokió is, szintén a tetőről, mert ők is a Kouhakut gazdagították. Egyébként sikeresen, mert a férfiak csapata, a fehérek nyertek. Elég jó, hogy egy képernyőn állva lépnek fel, mert így a színpad mindig könnyen átalakítható, csak mást kell vetíteni rajta.
Hikaru Genji – Starlight (1987) A megboldogult Hikaru Genji együttes emlékére a Kisumai görkoriban lódul neki a dalnak, az ABCZ pedig szokásos, junoroknak való akrobata elemeket mutatnak be.

Johnnys Countdown 2012-2013[22-57-18]

5. Saját dalok medley
Takizawa Hideaki – Ai Kakumei (2009) Takki a kisegyüttesekkel megtámogatva maga adja elő latinos számát.
Kanjani8 – Sukiyanen, Osaka (2005) Kansai Johnny’s Juniorok adják elő senpaiaik dalát. Általában a Kanjani8-t élőben kapcsolják az osakai Kyocera Dome-ból, ahol a szokásos kihelyezett CD-t tartják, de idén először részt vehettek a Kouhakun, ezért ők is a tetőről jelentkeznek. Rózsaszínben.
Kanjani8 – Aoppana (2012) szegecses babarózsaszín zakók. Ryo sokkal boldogabbnak tűnik, mióta csak a Kanjani8-ban kell teljesítenie, és nincs fél lábbal a NEWS-ban.
Hey!Say!JUMP – Super Delicate (2012) a HSJ a rózsaszínról egy csupacsillám kék öltözetre váltott. Yamada Ryousuke viszi a vállán az együttest – mindig kell egy frontember. Egyébként ez a dal az ő doramájának a főcíme is, a Risou no Musukoé.
Kis-My.Ft2 – Ai no Beat – Dance ver. – (2012) – jobban jártak volna a Shake it up-pal, de megfelel ez is. Talán azért hangzanak ennyire KAT-TUNosan, mert évekig mögöttük táncoltak.
Yamapi – Ai Texas (2012) big hit volt ez, a Kisumai háttértáncol is neki kicsit. Pi köszönti és szereti kicsit a közönséget. A szórakoztató ipar ideális terméke ez a fiú.
KAT-TUN – Fumetsu no Scrum (2012) kisebb durranás, mint az előző. Nem rossz, de kicsit leáldozóban vannak jelenleg, sőt Jin távozása óta folyamatosan. Kame tartja még valahogy fent őket. azért vannak ilyen csillogós fekete gyászzakóban. De talán majd az új számukkal felröppennek egy kicsit.
NEWS – World Quest (2012) egy kis reklám, mert ez a single annyira friss, hogy a közönség még lehet, hogy meg se vette. És milyen művirágokat hánytak a zakójuk ujjára meg vállára? Még kisebb sikerű dal, de ezzel a négy emberrel ez is teljesítmény. Bár a Chankapana jobb volt.
– Takey & Tsubasa – Koakuma Juliet (2012) idei szám, de bevallom, egy picikét sem emlékszem rá. Szerintem őket is a nevük tartja még a felszínen. Takkinak szerepelnie kéne valami jó kis doramában, a siker érdekében, mert a latin macsók nem fogytak valami jól idén.
V6 – Rock Your Soul (2012) hát ezek nem tudnak választani? Miért nem a Bari Buddy-t? Miért ezt az egészen átlagos számot adják elő? Hiába rockoskodnak. Egy Music Stationban lehet, elmenne, de itt, ahol már fél órája ugyanilyen dalok mennek, nem nyújt semmit. És még a szokásos hangulatjavító szaltó is elmaradt. Nem mutatják meg, milyen jól bírják 30 felett…

6. Kinki Kids – Special Medley
Garasu no Shonen (1997) ez egy CD-ről sem hiányozhat. Takki is tolja velük. Ai no Katamari (2001) Yamada Ryousuke segít be, túlcsillogva a Domotou párost… vagy mégsem, mert rájuk is borítottak elég csillámot. Swan Song (2009) NEWS támogatja őket, de nem is hallatszik. Biztos jól le van keverve a mikrofonjuk.

Johnnys Countdown 2012-2013[22-58-08]

7. Záró Medley
Shounentai – Kimi dake ni (1987) meglepetésvendég, egy volt Shounentaios, Higashiyama Noriyuki. Kellemes ’80-as évek dala.
Kondou Masahiko – Let’s Go! (2012) Hát ő sosem öregszik ki? Nem látszik 48 évesnek, a hangja is ugyanolyan, mint régen. Tud hangulatot csinálni, mert az ilyen ráhangolódott juniorjai, mint Kame már rázzák is rá magukat. Ő meg a NEWS alákaraokézzák rendesen. Elvégre, ők születésük óta ezt hallgatják.
KinKi Kids – Family ~Hitotsu ni Naru Koto (2012) talán azért unom ezeket a részeket, mert nem kedvelem a KinKi Kidst, vagy azért, nem kedvelem őket, mert unalmasak a számaik? Úgy hallatszik, a közönségben akad, aki szereti őket. Sokan együtt énekelnek és vonulnak körbe a Dome-ban, az előadás lassan a végéhez közeledik.

Kiírták a szponzorokat, már csak az elköszönés van hátra a 15. Countdownból. Kondou Masahiko, a rutinos rangidős vezényel, a szépszemű Yamada Ryousukét pedig megint úgy állították, hogy látszódjon a beszéd alatt. Vajon alapból ilyen a szeme, vagy kisminkelik neki?
Mivel Higashiyama itt van a Shounentaiból, a KinKi Kids kicsit beszélget vele. Innen látszik, hogy áll a ranglétra. Előrehívják az egyre inkább kiöregedő V6-ot is. Aztán bekapcsolják a tetőről a szélfútta Arashit, hogy a Your Eyes dallamára átadják üzeneteiket. Aztán egy színpadátrendezési időre Tackey & Tsubasa, majd vissza a tetőre a Kanjani8-hoz. Mi ez? Debütálási sorrend? A NewS következik, majd a KAT-TUN. Milyen évetek volt, -Jó. Milyen lesz? – Jó. TOKIO a tetőről – itt megdőlt a debütálási sorrend. Apropó, hol lehet a SMAP? Egész este be se jelentkeztek. Kouhakun is voltak, és éjfél után a CDTV-t vezették, de talán megmutatkozhattak volna itt is… Kis reklám Yamapinek, akinek új műsora indul idén. És végül a kicsik: Hey!Say!JUMP, Yamada Ryousukénak fontos év ez, mert 20 éves lesz. Kis-My-Ft2 – Fujigaya szól pár szót, tovább A.B.C-Z. Végül a magányos Uchi Hiroki és a Sexy Zone tagok, akik jövőre is mindent beleadnak. Sikerül beleszorítani még egy kis szponzort, aztán a KinKi Kids, Kondou Masahiko és Higashiyama elköszönnek. mindenki integet és kész. El lettek engedve, szabad szilveszterezni.

El se hiszitek, milyen sokáig tartott ez…

Forrás: aramatheydidn’t, choscandalo.us

7 thoughts on “Johnny’s Countdown 2012-2013 – elégedetlen közönség?

 1. I don’t agree wiz u cuz of KT! Well, with Jin, or without Jin, KAT-TUN is strong! You know, Jin left, BUT they HAVEN’T BEEN FAILED! Cuz they’re strong so much~ And Kame made a promise as well. But if they leave KT, they will be an eternal wonder. Always. I believe in them.

  • Azért mondtam, hogy a Kat-tun most leszálló ágon van, mert a mostani dalaik nem hoznak nekik akkora sikert, mint a korábbiak. Például, amikor Jin elkezdett saját kislemezeket kiadni, azok jobban fogytak, mint a Kat-tun kislemezei. Ne értsd félre, én szeretem őket, sokáig ők voltak a kedvenceim, de a rajongóik egy része biztosan elhagyta őket Jin kiválásakor. Igaz, nem buktak be, de szerintem nem sokon múlt. Egyébként én kevesebbet is hallok mostanában a Kat-tunról, mint régen. Kame itt, Kame ott, őt nyomja előre az ügynökség, de szerintem a többiek elmaradoznak kissé.
   Megkérdezhetem, miért angolul írod a kommented?

   • Oké, értem, és ne haragudj, csak nagyon szeretném megvédeni őket bármi van. Nekem a KAT-TUN nagyon sokat jelent, és ez nem túlzás. Egyébként szeretek angolul írni, valahogy magától jött. X) Mindenki forgat. És miután Jin kilépett… hát azóta már eltelt 2,5 év, és minden egyes fellépésen, koncerteken főleg megmutatták, hogy mire képesek. Kipróbálnak új dolgokat, de már az nagy előre lépés volt, hogy sem adták fel az első pillanatban. Kame meg egyébként is sokat dolgozik, ahogy mindig. Szóval én tényleg hiszek bennük örökké.

 2. az elején szimpatikusnak tűnt a fordításod/írásod de amikor elértem ahhoz, hogy az együttesekhez kommenntelgettél… annyit szeretnék csak mondani, hogy tudom mindenkinek lehet saját véleménye de ha csak egy 5 percnyit is utánanéznél az általad nem ismert együtteseknek (pl. sexy zone akiknek a többi tagja a koruk miatt nem mehetett fel a színpadra, vagy az A.B.C-Z-nek ahol nem csak 1 van aki jól ért az akrobatikához, igaz a countdownon nem sok helyet hagynak nekik, meg hasonló dolgok pl. nem tudom kik a kedvenceid de az összes banda szokott nagyon béna csillogós sokszor színben sem passzolós ruhákat kapni ez amolyan “johnny’s” stílus…) A KAT-TUN ugyan visszaesett a ranglétrán a Kis-my-ft2 és a HSJ mögé de ha esetleg láttad a chain DVD-t és az új a minap megjelent double-side kislemezük eladási statisztikáit, szerintem mostanra kezdenek kimászni a Jin által okozott kisebb mélyrepülésből~
  remélem nem veszed sértőnek a kommentem, nem annak szántam 🙂

  • Sajnos nem tudok minden bandának maradéktalanul utána nézni, de igyekszem. Ebben a cikkben pedig, főleg a problémás részen a Countdown alapján alkottam véleményt. Tehát ha abból nem derült ki, hogy a Sexy Zone tagjai miért nem lehetnek fent, és ezt talán bele is írtam valahogy. Kicsit egyébként úgy érzem, hogy kiforgatod a szavaimat, vagy félreérted őket, mert elég jól ismerem a Johnny’s-t ahhoz, hogy tudjam, minden junior kap rendes képzést akrobatikából. És arról is van képem, hogy mik a ruhatrendek most, és úgy 10 évre visszamenőleg a JE-nél.
   Sajnos a KAT-TUN fanolásával már felhagytam, így a DVD-iket sem nézem, de azt tudom, hogy a régebbiek jobban tetszettek, mint azok a részletek, amiket a mostaniakból láttam. Az aktuális kislemez statisztikáját pedig szerinted sem vehettem bele ebbe a cikkbe, ami korábban íródott, igaz? Egyébként az Expose kifejezetten jó szám lett.
   Én sem szántam ezt bántóra, csak nem minden érvedet érzem jogosnak~

   • Oké, elhiszem, hogy időigényes utánuk nézni, meg nem ez volt a cikk lényege de ha már egyszer ennyit írtál róla akkor talán meg lehetett volna oldani. (Egyébként, minden tiszteletem, hogy hajlandó vagy ilyen nagyobb hangvételű cikkeket fordítani és írni ^^). KAT-TUN jogos, hiszen még hivatalos eladási adatok nincsenek is >__< és egyetértek az expose elég jó lett, remélem lendít rajtuk egyet, még akkor is ha nem vagyok túl nagy fan ^^. Nem tudom én akarva akaratlanul túl sok mindent tudok olyan bandákról akiket nem is követek, shounentai, tokio illetve kinki kid's azokról nem is beszélve akiket szeretek is. Lehet azért voltak nekem furák a kommetjeid, mert kevered a NYC-t a HSJ-al meg ilyen számomra nem "apróságok". Tudom, nem kell mindenkit kedvelni de azért a JE "családban" elég sok átfedés van, hogy ennyire ignoráld a kisebb együtteseket.

   • A Countdownról írtam, nem a Sexy Zone-ról, vagy másról. És ezek nem tökéletes adatbázisnak készülnek, hanem olvasok valamit és lereagálom (megjegyzem: nem fordítás! Azért tüntetem fel a forrásokat, hogy látni lehessen, miket olvastam, mielőtt ezt megírtam. Szerintem nincsenek egyező mondatok az eredeti cikkben és az írásomban. Tehát elolvasom, és írok valamit.).
    Egyébként egy ilyen cikket kb egy napig írok. Közben háromszor végignézem a Countdownt, és minden előadóra rákeresek, azokra is, akiket ismerni vélek. A dalok belinkeléséről ne is beszéljünk…
    (Alázattal elfogadom minden tiszteleted :D)
    Bele is írtam, hogy folyton összekeverem őket. Azért, mert az én “időszakom” az Arashitól a KAT-TUN-ig bezárólag volt, és bár ismertem a többieket, nem igazán érdekeltek. A blog írása óta foglalkozom csak mindenkivel, de közel sem fan szinten.
    Mit értesz átfedés alatt?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s