Az igazi Halállista

Sziasztok!

Nemrég olvastam egy cikket, amit igazán érdekesnek találtam, így gondoltam, megosztom veletek. Néztétek régen az ilyen “hihetetlen de igaz” vagy “fact or faked” típusú műsorokat? amikor hihetetlen, megmagyarázhatatlan történeteket akartak beadni a paranormálisat kicsit is befogadni képes közönségnek? Bár egy csomóról máig se tudni, hogy igaz-e vagy sem, az ilyen történetek gyártása talán sosem áll le. Kicsit meghökkentőbb azonban, amikor az összefüggésre ugyan nem, de a jelekre bizonyítékokat is elénk tárnak. Így történt ez egy japán modell és családanya blogjával is, ami úgy tűnik, sorban okozza a tragédiákat…

Kezdjük ott, hogy Higashihara Akiról (東原亜希) van szó. 1982. november 11-én született, Kanagawa prefektúrában, jelenleg 30 éves. 165 cm magas, a vércsoportja A. Ismert televíziós személyiség, kapott már doramaszerepet és énekelhetett is, de végső soron csak egy modell. Férje az olimpiai bajnok Inoue Kousei, 6 danos judós. 2008 januárjában házasodtak össze, 2009-ben megszületett a kislányuk, 2010-ben pedig a kisfiuk. Boldog, harmonikus családi életet élnek, Aki pedig rendszeresem postol mindenfélét a blogjára.

Itt kezdődik a baj. A szemfüles olvasók – akik mára csak Death Blog-ként utalnak a webhelyre -furcsa véletleneket véltek felfedezni Aki blogbejegyzései, és az azokat követő kisebb-nagyobb tragédiák között. Nézzük is meg ezeket kronológiai sorrendben.

2003
– Ekkoriban kezdett randizni férjével, Inoue Kouseijel, aki a 2004-es olimpián a legesélyesebb jelölt volt. Aranyérem helyett azonban csúnyán kikapott a holland Elco van der Geest-től. Akik átkozottnak tartják a modellt, márt ezt is az ő számlájára írták.

2005-2007
– Ezekben az években reklámmodellje volt a Deposit Insurance Corporation of Japan nevű vállalatnak, akik nem sokkal később becsődöltek, sőt, az anyavállalatuk, a nálunk is ismert Citibank is megsínylette a 2008-as amerikai hitelválságot.

2007
– Bevették egy népszerű lóversenyes műsorba, a Super Keibába. A műsor már több mint 20 éve futott a tévében, de Higashihara belépése után három hónappal elkaszálták az egészet.
– A modell megjelent egy technikai kiállításon, ahol a Toshiba bemutatta az új HD-DVD technológiáját. Egy évre rá a cég felhagyott a gyártásával.

2008
– Megtörtént a bejelentés, hogy hozzámegy Inoue Kouseihez, méghozzá a Császári Hotelben. Az esküvő után tűz ütött ki a szállodában. Ez is puszta véletlennek tűnik.
– Higashihara megjelent egy McDonaldsban, ahol másnap élősködőket találtak a szendvicsekben. Ez meg pláne véletlen.
– A friss házasok az Egyesült Királyságba költöztek a férj miatt. Még abban az évben II. Erzsébet királynő magánvagyona 37 millió fonttal (13 milliárd forint) csappant meg. Ennek meg aztán mi köze lehetne hozzá?

2009
– Márciusban, miután Michael Jackson bejelentette a koncertturnéját, Higashihara, hogy reagáljon rá, kiírta a blogjára, hogy “it will come true” . MJ 3 hónap múlva elhalálozott.
– Augusztusban részt vett egy tűzijátékos ünnepségen a Japán Önvédelmi Erők emlékére. 2 hónappal később egy japán Tengerészeti Hadihajó összeütközött egy dél-koreai kereskedőhajóval, másnap pedig egy aknakereső futott össze egy halászhajóval. Mégis milyen gyakran ütköznek hajók egymással? A vízen van elég hely nem?
– Decemberben… nem történt semmi. Higashihara kipostolt egy képet az új iPhone-járól, mire a netezőkön pánik szaladt végig, mert attól féltek, befellegzett az almás cégnek.

2010
– Higashihara arról írt, hogy meglátogatott egy szentélyt Kamakurában. Azt is írta, hogy “Ginko mogyorót akarok enni!”. Két hónappal később egy 1000 éves szent ginko fa, éppen az emlegetett szentélynél gyökerestől kiszakadt és megrongálódott.

2011
– Januárban valahogy véletlenül megemlítette a blogján azt, hogy “földrengés”. Mind tudjuk, mi történt március 11-én Touhoku régióban.
– Szeptemberben megírta, hogy vett egy Sony digitális fényképezőgépet. Egy hónappal később Thaiföldön az áradások miatt bezárt egy üzem. Éppen az, ami a Sony digitális fényképezőgépeit gyártotta.

2012
– Volt egy posztja, ami a gyereknevelés nehézségeiről szólt. “A gyerekeim ma hamar elaludtak, este fél 9-kor. Nem igazán kapcsolódik ide, de jobban érzem magam, amikor arra gondolok, hogy még a pandák is elhanyagolják a kölykeiket.” Másnap azt az óriás pandabébit, ami hatalmas siker volt, hiszen már 24 éve nem született egy sem Japánban, holtan találták, reggel fél 9-kor.

És végül az utolsó, egyben legveszélyesebb vélt összefüggés 2013-ból:

787-1

“A fiam imádja a repülőket. A vonatokat, repülőket, a Shinkansen gyorsvonatot – nagyon rákattant a járművekre!” – Higashihara Aki, 2012.12.14.

A képen egy Boeing 787-es látható. Egy hónappal később, január 16-án az ANA (All Nippon Airways) 17 ugyanilyen típusú repülőgépet vont ki a forgalomból, miután egy ilyen kényszerleszállást hajtott végre egy füstölő rész miatt. Az incidens után a JAL (Japanese Airlines) ugyanígy tett a Boeing 787-esekkel.
A “Halál Blog” hívői ennél is messzebbre mentek. Januárban a JAL-nál 3-szor is jelentettek olyan problémákat, mint olajszivárgás vagy túlmelegedés a Boeing 787-eseken. Az utolsó csepp ezen repülőgép-típus poharában pedig az volt, amikor Amerika is kivonta őket a forgalomból.

Nem mondanám, hogy bármi köze is lenne ezeknek a postoknak a szerencsétlenségekhez, azt meg egyáltalán nem, hogy Higashihara okozná őket. Bár azt el kell ismerni, hogy ennyi egybeesés már igen szokatlan. Kíváncsi vagyok, hogy a következő években is folytatódnak-e ezek a jóslatok.

Forrás: aramatheydidn’t

1 thought on “Az igazi Halállista

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s