AKB48 News – 2012. december

Sziasztok!

Kissé késve, de érkezik a decemberi AKB és társai állapotával foglalkozó hírek összefoglalója! Ne haragudjatok, de vizsgaidőszak is van, meg az AKB nem is a szívem csücske, tehát nagy akaraterő kell hozzá, hogy két hólapátolás között ezzel töltsem az időmet. De lásunk neki!

AKB48-front:

Image

A hónap elején rögtön egy negatív értesülés: Masuda Yuka (21) elhagyja a csapatot. Az utolsó megjelenése a december 17-ei AKB48 Kouhaku Taikou Uta Gassen mini zenei vetélkedőn (lásd lejjebb) volt. Ő az a lány, akiről novemberben megtudtuk, hogy együtt töltötte az éjszakát az ISSA (34) nevű férfival a DA PUMP együttesből.

Aztán 6-án bejelentették, hogy újra jön Iwasa Misaki (17), aki kivételes, mert szólóban is fut, de nem pop műfajon, hanem enkában (hagyományos japán ének). Akik ezért, vagy más miatt kedvelik, azoknak jó hír, hogy februárban kiadja második kislemezét, a Moshimo Watashi ga Sora ni Sunde itara (~Ha én az égen élhetnék~). Ezt a dalt, akár csak anno a debütáló dalát, a Mujin Eki című dalt, Akimoto Yasushi, az AKB-family apukája, vagyis az összes lány producere írta. Ha ez még mindig nem lenne elég csábító, a kislemez tartalmazni fogja az AKB48 2011-es nagy dobásának, a Flying Get-nek az enka verzióját is.

7-én a csapat egy újabb Guinness Világrekordot jegyezhetett magának a 20-3n megjelenő új PSP randi szimulátor játékukkal. A program, az AKB1/149 Renai Sousenkyo az AKB nagycsaládjának mind a 149 tagját tartalmazza. A játékosnak addig kell lekoptatnia a ráakaszkodó lányokat, míg meg nem találja az ő egyetlen kedvencét.

Hihetetlen, de ez a csapat már 7 éve fennáll. Anno, 2005. december 8-án debütáltak Akihabarában, és mostanra egész Ázsia meghódításán vannak. A tavaly kilépett tag, Maeda Atsuko (21) a következő twitter kiírással kívánt boldog születésnapot: “Rajongói, tagjai és stábtagjai az AKB48-nek, gratulálok ehhez a 7 évhez.” Ő maga a munkája miatt nem lehetett jelen, de azért az aktuális tagok megünnepelték ám magukat az akihabarai AKB48 Színházban. Összesen 87 rendes tag és növendék volt jelen. A 14 generáció mindegyike énekelt egy-egy dalt. Takahashi Minami (21), aki most a fő-fő embere a csapatnak, elhelyezte a 7. szalagot a színház belsejében. Ezen a csodálatos eseményen 250 rajongó lehetett jelen.

Volt is mit ünnepelni, hiszen a 29. kislemez, a december 5-én megjelent Eien Pressure egy hét alatt több mint 1 millió példányban kelt el. Ezzel az AKB48 lett az első nőnemű előadó(csapat), aki(k) 10 egymást követő kislemezből is 1 millió felett adtak el. Erre egyébként a B’z volt képes 1996-ban, de ők férfiak.
Ha szabad megjegyeznem, ez már biztosan nem tisztességes dolog… Úgy ártem, hallgassátok meg a számot! Szerintetek ez olyan jó, hogy megvegyék egy millióan? Hát én egyet se vennék belőle… Béna.

És azt tudtátok, hogy létezik AKB48 Café &Shop? Ez az üzlet Akihabarában található, és 7 AKB48-tag alapította, köztük Ohshima Yuuko (24) és Watanabe Mayu (18). Itt a rajongók különféle cuki kajákat kóstolhatnak.

December 17-én megejtették a második AKB48-es Kouhaku Uta Gassent, ami tulajdonképpen a szilveszter éjszakai neves zenei gála kicsinyített copy-ja. És nem szégyenlték a Tokyo Dome City Hallban tartani. Röviden, a tsgokat két csapatra osztották, fehérekre (Takahashi Minami vezetésével) és pirosakra (Shinoda Mariko vezetésével) és felváltva énekeltek. A legnagyobb szám mégis az volt, amikor Kasai Tomomi (21) bejelentette, hogy elhagyja a csoportot, miután előadta szóló dalát:

És december 26-án elérkezett a várva várt szóló kislemez, a Masaka, Kasai Tomomitól (21) (aki már egy hónappal előtte is koncertezett a dallal). Eléggé Taylor Swift-koppintásnak érzem a klipet. A szemüveges könyvmoly lány álmodozik a hercegről, és csak a szobájában szép és öltözködik jól. Még a szobát is onnan lopták. És hogy a realitása a nulla alá merüljön, tettek bele néger kosarasfiút is. Aztán bemegy az utolsó dobás az álom amerikai tini segítségével, így már muszáj lesz szerelmet vallani. Még jó, hogy ugyanazt a könyvet olvassák… És mi van, ha nem a klipet nézzük, hanem a számot? Semmi! Ez egy teljesen lapos dal, ahol azt se tudom megkülönböztetni, hol van a bridge és a refrén. Ennél még Ono Erena és Watanabe Mayu dalai is jobbak (csak hogy ne mondjátok, hogy elfogult vagyok).

Az évet lezárandó, december 30-án az AKB48 átvehette, sorozatban másodszor a Japan Record Award nevű díjat a Manatsu no Sounds good! cínű dalukért.

A 30. single egyben az éves “sakura daluk” is lesz. Ez mindig egy elválással, útra keléssel kapcsolatos szám, jól időzítve az iskolai tanév végére, mert így nagyon felkapják a felvételizők, akiket érzelmileg megérint a szöveg. Ilyen volt a tavaly olyannyira sikeres Give Me Five! is. Tehát a következő dal tőlük február 20-ra várható.

Illetve januárban érkezik egy dokumentum film is ezekről a lányokról, amibe itt bepillanthattok.

SKE48-front:

Az SKE48 egyik népszerű növendéke, Ogino Risa (16) úgy döntött, felfüggeszti világmegváltó tevékenységét, hogy vigyázhasson a kishúgára. Google+-on maga közölte a hírt: “Én, Ogino Risa, úgy döntöttem, decembertől ideiglenesen abbahagyom a tevékenységemet az SKE48-ban. Az 5 éves húgom nemrég kórházba került, ezért most itt az idő, hogy a családommal legyek, és vigyázzak rá.” Érthető indok. Talán májusban tér vissza.

Vigaszul januárban érkezik az SKE48 11. kislemeze, a Choco no Dorei, ami összesen 7 féle verzióban lesz majd kapható, a következő dalokkal: Choco no Dorei; Darkness; Bike to Sidecar; Fuyu no Kamome; Oikake Shadow…

NMB48-front:

Itt is veszteséggel indult a hónap (észrevettétek, hogy az előző két csapatnál is?), ugyanis a szintén még csak növendék Sugimoto Kano (15), aki immár a 13. volt a tavalyi évben, szintén visszavonult. “Ebben az évben vizsgákra készülök. Most mindent bele akarok adni a tanulmányaimba, hogy felső középiskolába menjek és valóra váltsam az álmaimat.” Valószínűleg többre fog menni a tanulással, mint ezzel a lánycsapattal.

És nem is áll meg itt a menet… Pár nappal később még egy növendék, Sato Sorai (14) és egy aktív tag, Hikawa Ayame (18) jelentette a távozását. Hikawa amúgy is pihenőn volt már egy hónapja egy lábsérülés miatt, és bár kezelték, fájt neki próba közben – hű, erre mondhatjuk, hogy belenyomorodott az NMB48-ba? -, ezért úgy döntött, kiszáll. Sato csak simán tanulni akar ének és tánc helyett. “Két álmom van. Az egyik, hogy színésznő leszek, a másik pedig, hogy óvónő leszek, amit már az NMB48 előtt is szerettem volna.” Velük együtt 15-re emelkedett a csapat vesztesége 2012-ben.

A hiányos sorokat pótolandó, december 19-én debütáltatták Yokoyama Yuit (20), aki egyébként az AKB48 tagja – is. Ez kicsit büntetés neki, nem?

Hogy megcáfolják a leépülést, februárban piacra dobják első albumukat, ami 6 single-t és még néhány számot fog tartalmazni. Vezetőjük, Yamamoto Sayaka (19) elmondta: “Bár még kicsit korán van Karácsonyhoz, ez a legjobb ajándék. Nagyon örülök, mert nem számítottam rá, hogy ilyen hamar kiadhatjuk az első albumunkat.” Ezzel együtt felavattak 16 4. generációs tagok, így a teljes alakulatuk már 72 lányt tartalmaz. Meg se kottyan nekik az a mínusz 15 ember…

JKT48-front:

A jakartai különítmény jól halad. Takajou Aki (21) és Nakagawa Haruka, akik kihelyezett tagokként segítik az előremenetelt, 9-én léptek fel először egy indonéz tévéműsorban a SKE48 dalával, a Gomen ne Summerrel helyi nyelven, majd december 26-án szerepeltek először színpadon. “Az áthelyezés után voltak nyelvi akadályok, de szórakoztató mindenkivel együtt táncolni és előadni, és nagyon jó érzés.” – mondta Takajou. Persze, gondolom kell nekik idő, hogy hipp-hopp a semmiből megtanuljanak egy nyelvet.
26-án avatták fel a JKT48 színházat is, így már teljes lett a kihelyezett 48-birodalom.
December 23-án bejelentették, hogy januárban megjelenik a debütáló CD-jük, ami AKB48 dalok coverjeit is tartalmazni fogja. Ezen kívül megalakult a Team J, az első adag fix lány, összesen 24 főből.

Forrás: tokyohive

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s