Nővérnek lenni mindig rosszabb, mint kishúgnak

Sziasztok!

Ma egy egészen jól sikerült japán filmet szeretnék bemutatni 2011-ből. Illetve… nem is egy filről van szó, hanem egy mobiltelefonos drámáról, amit a BeeTV sugárzott mobilokra 2011. december 25-től, 12 részben, egyenként nagyjából 10 percig. Aztán persze megjelent egybe illesztve DVD-n is. Egy kicsit karácsonyi romantikus vígjátékról van szó Ishihara Satomi és Michishige Sayumi főszereplésével. A film címe: Kare wa Imouto no Koibito (Ő a húgom pasija). Úgy reklámoztámozták, hogy “Olyan szerelmi történet lesz, amitől biztosan mindenki szerelembe fog esni.” – nagy szavak, amik nagy elvárásokat támasztanak, nemde?

A főszerepet (Hoshino Miyuki) Ishihara Satomi alakítja, aki most legutóbb a múlt szezonban a Rich Man Poor Woman dorama hősnőjeként láthattuk. A film bemutatása előtt Ishihara a következőt nyilatkozta: “Nem igazán játszottam még ilyen szerepet, de ragyogó és természetes előadást szeretnék nyújtani, hogy elérjek mindenki színéhez, aki megnézi. … Úgy tűnik, nő azoknak a száma, akik inkább félénkek és gondban vannak a szerelemmel, de szerintem én nem tartozom ebbe a csoportba. Inkább olyan vagyok, aki hirtelen első látásra szerelmes lesz, bár még nem éltem át ilyen pillanatot (nevet).”

Szóval Hoshino Miyuki egy 24 éves virágkötő. Jelenleg egy jól menő Fairy Garden envű virágboltban dolgozik meleg kollégájával és legfőbb tanácsadójával. Szűz. Még sohasem csókolózott. Még sohasem volt barátja, ami 2011-ben, 24 évesen kissé különös. Külsőre nem csúnya, csak olyan… rejtett szépség. Kicsit olyanra formálták, mint a Betti, a csúnya lány címszereplőjét. Folyton hátrafogott, vagy ormótlanul befont haj, és nagykeretes szemüveg (ami itt Európában szerintem inkább hipster lenne), lábszárközépig érő egyenes vonalú szoknyák, vénkisasszonyos fűzős cipő és hatalmas sál. Nem az a cuki, férfiszíveket rabul ejtő fajta. Ellenben a húgával, Harukával, aki 1-2 évvel fiatalabb nála, és modellként dolgozik. Kizárólag gazdag férfiakkal jár (a történet kezdetén azért szakított a “vállalat örököse” pasijával, mert az két kezével akart megdolgozni a pénzéért), akiket rendszeresen hasonlóan sekélyes barátnőivel beszél ki. Nővére szerint pedig ő maga az ördög (ezt remek kis kobold-nevetéssel illusztrálják, valahányszor Haruka akcióba lendül). Igen, ez a lánytestvérek idősebbik felének örök bánata: a hugica mindent elvesz tőlük. Megkapja a megunt játékokat, kinőtt ruhákat, szülői szeretetet. Csakhogy Haruka a Miyukinak tetsző fiúkat is lenyúlta egész életében – nem csoda, ha Miyuki fenntartásokkal kezeli mindenki által imádott húgát, akivel egy fedél alatt lakik egy hatalmas házban, míg szüleik külföldön dolgoznak.

[H!F] Kare wa Imouto no Koibito (H264)[11-39-19]

A film kezdetén az említett állandó szörnyűségek mellett Miyukinak további szerencsétlenségeket is el kell viselnie. Közli vele a főnöke, hogy inkább ne álmodozzon angliai tanulmányútról, mert “valami hiányzik” a munkáiból, amik bár tökéletesek, mégsem az igaziak. (Ugyan ki gondolná, hogy a szerelem hiányzik belőle?) Hazafelé menet elveszíti a táskáját, és bérlet nélkül még haza sem tud menni. Húga, akit felhív, mint elsődleges segítséget, éppen nem ér rá, mert egy karácsonyi bulin két férfi is küzd a kegyeiért (ja, igen, Karácsony van, amikor Japánban mindenki randizik, akinek van kivel, de Miyuki programja az, hogy hazamegy és tévét néz.) Agóniája közepette belebotlik valakibe… akit éppen kirúgnak az étteremből ahol dolgozott.

[H!F] Kare wa Imouto no Koibito (H264)[11-41-00]

A hoppon maradt szakács nem más, mint Miyuki középiskolai “szerelme”, Ito Ryosuke. Azért tettem idézőjelbe, mert a fiú afféle csodálat tárgya volt inkább. Focizott, és ő volt nagyjából az egyetlen, aki kedvesen szólt az általában magányosan virágokat locsolgató Miyukihoz. Sőt, egyszer egyedül maradtak a tetőn, és kis híján szerelmet is vallott neki, de Miyuki beparázott a helyzettől és elszaladt. Azért egy ajándékot még sikerült átvennie: egy cserepes kaktuszt. Az elmúlt hat évben ez a kaktusz volt Miyuki legdrágább kincse. Ahogy épp zavartan beszélgetnek, hogy kivel mi van a középiskola óta, egy kétségbeesett hívás érkezik az ördögi Harukától, hogy a nővére igyekezzen és jöjjön érte, mert meg fog halni. Miyuki tudja, hogy ez nem komoly, ezért nem érdemes ott hagyni az álompasiját, de Ryosuke aggódik, és együtt mennek el Harukáért – miközben Miyuki már előre retteg, hogy amint ez a kettő találkozik, ő már csak zavaró harmadik lesz.

[H!F] Kare wa Imouto no Koibito (H264)[11-43-26]

Félelmei úgy tűnik, bebizonyosodtak, hiszen Haruko – bár nem sérült meg, csak elvileg követte őt valaki – hazáig cipelteti magát az áldozattá vált “Ryo-chin” hátán. Sőt, nem átallja felkérni a fiatal hímet, hogy maradjon velük éjszakára a házban – közben kiszedi az információt, hogy van-e barátnője. Tulajdonképpen itt áll be az alaptörténet. Vénkisasszony Miyuki szerelme feltűnik, mi több, ideiglenesen (több hét) beköltözik a házába, de a húgi nagyon teper rá. És akkor jönnek Ryosuke kétségbeesett pillantásai Miyuki felé, míg Miyuki meg van róla győződve, hogy végzetesen összeboronálta a srácot és ördögi húgát, aki rá is tesz pár lapáttal.

A többit nem árulnám el, mert gyakorlott filmnézők már ennyiből is tudják, a többieknek meg nem akarok spoilerezni. Mindenesetre a végére mindenki a helyére kerül, hiszen ez egy vígjáték, nem kell tragédiától félni. Néhol kissé idegesítőek a reakciók, de ezek a japán filmekkel járnak. Szerintem még mindig jobb, mint a koreai filmek.

A többi szereplő közül Haruka és Ryosuke a legfontosabbak. A húg szerepében a Morning Musume jelenlegi vezetője, a 23 éves Michishige Sayumi látható. Már több, nem túl kiemelkedő doramában és filmben is szerepelt. A férfi főhőst a kissé jelentéktelennek tűnő Hiraoka Yuuta, aki meglepő módon rengeteg filmben és doramában szerepelt már: Tokyo Friends, Water Boys, Tatta Hitotsu no Koi, NANA, Boku wa Imouto ni Koi wo Suru, Mirai Nikki. Ezen kívül már igazán nem sokan szerepelnek a filmben. Feltűnik néha Miyuki főnöke, aki ösztönözni próbálja, hogy fejezze ki magát a munkáiban; Miyuki munkatársa, a meleg fiú, aki a szerelmi életét szeretné beindítani; Haruka volt pasija, Ta-kun, aki nem igazán akarja feladni a szerelmét; és egy hölgy Ito-kun múltjából.

A zenét a koreai DBSK (japánban Touhoshinki) akkor megjelenő száma szolgáltatta, a Duet -winter version-, elvileg azért, hogy még drámaibb legyen a műsor.

Forrás: kis wikipedia és kis tokyohive, egyébként saját

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s