Évzáró

Sziasztok!

Ezennel lezárnám a blogon a 2012-es évet, mert idén már több post nem lesz. A jó hír, hogy a félretett hírek, amikről írni akartam, elfogytak. Tehát a lassan kéthónapos csúszásomat sikerült felzárkóztatnom ebben az igen termékeny hónapban. Persze filmekről és doramákról tettem félre anyagot, de azokról majd csak akkor írok, ha már megjelentek, vagy már láttam őket. Ez csupán annyit jelent, hogy januárban, a szokásos rovatok után vagy közben már januári hírekkel fogok kezdeni. Az biztos, hogy írok egy riportot a Kouhaku megnézése után. Ilyet tervezek az FNS-sel és a Best Artisttal is – remek, szóval mégsem vagyok teljesen lemaradás nélkül… de ha mégsem írnám meg őket, akkor rendben leszünk 🙂

Egy kis statisztika:
A blog idén áprilisban indult, és ez alatt az idő alatt 152 cikket (kb 19 havonta. mintha a legtöbb munkanapra jutna 1) írtam és összesen 6973 lapbetöltés történt rajta (ez ugye kevesebb látogatót jelent). Áprilisban még 29, novemberben (azért nov., mert decembernek még nincs vége) viszont már 1341 ilyen lapbetöltés volt egy hónap alatt. A napi átlag ezekben a hónapokban 3-ról 40-re emelkedett. A legnézettebb nap a december 9. volt, amikor összesen 98 lapbetöltés történt – 21 látogató által.

A világ minden tájáról érkeztek kóbor  és kevésbé kóbor kattintások. Mert amikor egy lapbetöltés van Új-Guineából, az gyanús, hogy nem nagyon nézett körül 😀 De vannak más országokból úgy tűnik, rendszeres olvasók is. A legtöbben (6073) természetesen Magyarországról nézitek a blogot. A második Ausztrália, a harmadik pedig Németország.

A látogatott lapok között természetesen a főoldal viszi a pálmát, szinte pontosan a lapbetöltések felét ez teszi ki, ami természetes – de én éppen ezért cuttolom az összes bejegyzést jó ideje, hogy lássam, melyikre kattintotok a legtöbbet, meg hogy több kiférjen a főoldalra. A legnépszerűbb cikk – ahogy várható – a csúcsnépszerű “Az Akanishi Jin-féle vezeklés“, amit 190-szer olvastatok. A második a meggondolatlanul elnevezett és ezáltal sok pedofil áldozatául váló (igen, látom azt is, hogy mire keresve jut a blogra valaki…) “14 éves lábak” című kissé AKB-s írás 126 betöltéssel. A harmadik pedig mi más lenne, ha nem “Az Akanishi Jin-féle vezeklés folytatódik” című írás, kereken 100 megtekintéssel. Ezek népszerűségéhez köszönet a Watashi no yume nevű magánblognak, ahol forrásként és jó összefoglalónak jelöltek meg. A dobogóról eggyel csúszott le a “Dorama-mustra 2012/tavasz 1.rész” című cikk (76 betöltés), amit pedig a DoramaMajom doramaoldal reklámozásának köszönhetek.

Sajnálatomra nem részesítettetek előnyben néhány nekem nagyon kedves cikket. Például a Yaida Hitomiról szóló “Tetszetős zene” cikket, a tényleg jó The Bawdies-ról szóló “Japán Beatles” cikket – ne aggódjatok, róluk úgyis írok még, ha lesz alkalom, vagy a mihimaru GT-ről szóló “Popduó” című cikket. Talán jobban fogy, ha hangzatosabb nevet adok nekik?

Végül pedig a rettentően változatos keresőszavak dobogósait közlöm. Rengeteg van. Csak 224 olyan, amit nem ismer fel a rendszer. És persze nagyon változatosan, ezért a 10 feletti egyező keresőszavak is nagy teljesítménynek számítanak. Első természetesen a 2012-es botrányhősünk (ilyen cím persze nincs, mert nincs annyi aktív olvasó, hogy ki merjek írni egy szavazást) és neje lett: meisa jin – 22 keresés. A második a hím lett önállóan: akanishi jin – 17 keresés. ettől csupán eggyel maradt le a számomra érthetetlen “csúnya fiúk” szószerkezet 16 kereséssel. Próbából beírtam google-be, és végignéztem az első 10 oldal találatait, de nekem LGT dalokon és gyakorikérdések.hu linkeken kívül nem sok mást adott ki…

Köszönöm mindenkinek, aki akár egyetlen bejegyzést is elolvasott a blogon idén. Jövőre folytatjuk. Már csak ki kell találnom, hogy ha itt elszórakoztam a statisztikákkal, akkor mit csinálok a blog születésnapján? Ötlet?

Boldog Új Évet!
(よいお年を!)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s