MONSTERS x3 plusz egy Pink Lady sláger

Sziasztok!

Most valami olyanról fogok írni, amiről nem akartam. Jól kezdődik, mi? Egy olyan ideiglenes formációról és a produkcióikról (túl sok ~ció…) lesz szó, amik nekem egyáltalán nem tetszettek. De aztán ahogy mindenhol szembe jöttek velem, és kénytelen voltam többször meghallgatni és megnézni a kis dolgaikat, egészen megtetszett, sőt megszerettem. Úgyhogy most nektek is ezzel tudok szolgálni. Hátha ismeritek, a MONSTERS nevű duóról van szó.

A lemezboltok polcain november 28-án tűnt fel egy olyan vékonyka kislemez, ami kékes színekben pompázott és a MONSTERS nevet viselte. Csak ennyi, MONSTERS a MONSTERStől. A listájára pillantva sem nyújtott sokkal többet, összesen két számot. Az első, a (lepődjetek meg!) MONSTERS, a második pedig a nem túl kreatív Monster. Monster, Monsters… “monsutaa~” Mi ez az egész?

Történt, hogy a TBS elindított egy MONSTERS című doramát október 21-én (ami december 9-én már véget is ért), Katori Shingo, SMAP tag és Yamashita Tomohisa, szóló Johnny’s-os főszereplésével. Én nem tartom valami különleges darabnak, a nézettsége sem ért el rekordokat, sőt… Nyomozós és komédia egyszerre. Yamapit mókásnak tartom benne, Katorit viszont inkább ijesztőnek, de szórakoztatónak semmi képpen sem. Elnézést kérek a Katori Shingo fanoktól. Egyébként itt belepillanthattok a doramába.

Erről nem is szeretnék többet beszélni, akinek megtetszik, az majd megnézi, de nekem nem szimpatikus. Viszont muszáj volt megemlíteni, mert a két főszereplője vette a bátorságot, hogy létrehozzon egy újabb ideiglenes Johnny’s-os duót, a már túlemlegetett MONSTERSt. Yamapi korábban még 2005-ben állt össze Kamenashi Kazuyával (KAT-TUN) a Shuuji to Akira nevű formációba a Nobuta wo Produce című dorama kedvéért. Egyetlen számuk aztán a Seishun Amigo lett. Ennél a MONSTERS már most előrébb van, hiszen ők egyből két számot jelentettek meg. Akkor is, ha a doramának csak egy zenéje van, a MONSTERS. Ezt maguk az előadók írták.

Kedves Johnny’s-os fiúkról van szó, miért kellett elcsúfítani őket ezekkel a maszkokkal? Bár minél többet nézem, annál jobban azt gondolom, hogy Yamapinek minden jól áll. A koncepció elég érdekes. Tükörkép, két én, valami ilyesmi? Enyhe skizofrénia, ha egymáshoz beszélnek. A sztoriba nem tudom, hogy jön a “táncolni fogok”, “akarsz táncolni?” és “gyere táncoljunk” mondatok, biztos valami nagy szimbolika, ha már törött tükör, meg minden, de a zene begépiesítése egyértelműen a modern kor zenei ízlését kívánja kiszolgálni. Ezennel Japán hivatalosan is belépett a 21. századba. Bár Yamapi már régen űzi ezt a műfajt. Megint egy furcsa motívum, amikor Katori keresztülmászik az asztalon, bele a repülő üvegdarabokba. Azon kívül, amikor azt vonyítják, hogy “monsutaa”, a zene elég jó. Hoppá, helyet cseréltek, talán erre volt jó a mászás… Sok villámeffekt, majd beteleportál Katori is, két arc nélküli táncoslányával. Kicsit kötözködnek egymás felé, alkalmazva azt a nagyon furcsa koreográfiát, ami egy majom és Michael Jackson Thrillerjének szerelméből születhetett. Katori jelzi a dominanciáját, fotelbe löki Pit, és még a lábát is felteszi a karfára, hogy intim közelségbe kerüljenek. (Ha ez egy párbaj lett volna, én Yamapinek drukkoltam volna.) Aztán mindenki valami kék masszává válik, és kész. Aki tud erre valami történetet felvázolni, az írja meg, legyen kedves. Én úgy sejtem, hogy van benne, csak nem tudott eléggé kibontakozni.

A másik szám valójában egy feldolgozás a ’70-es évek nagy popduójától, a Pink Ladytől. Valójában a klip is innen származik, és ezért vannak benne nőnek öltözve… Yamapi elmondta, “Természetesen kényelmetlen volt, de végül jól szórakoztam tánc közben. Már csak arra kell ügyelnem, hogy ez ne váljon szokássá (nevet).”

Egy kis “Ki mit tud?”-os felkonferálás után megláthatjuk a színpadon a két szörnymarokba fogott énekest bőrnadrágos, “Frédi-Bénis” felsős énekesünket, cuki “lány a szomszédból” parókával. Nem tudom, hogy csinálják a Johnny’s-osok, de a többségük el is menne nőnek. Yamapi tulajdonképpen paróka nélkül is olyan, mint valami rövid hajú csaj. Csak a felsőteste zavar be egy kicsit. Katori arca még mindig bizarr, akárcsak a koreográfia. Gyors váltással átöltöznek, mert azért mindent a színpadon se lehet megoldani. A “Megjött a szörny” mondatra betör a képbe az őrült rajongó is, akitől a sütőtök-szeletnek öltözött tollboás fiúk kénytelenek egymást is távol tartani. A szám kicsit középszerű, de megszerethető, és a fura kézmozgástól eltekintve a vizuális elemek kárpótolnak. A végére egész partis hangulat kerekedik, ha beletörődünk ebbe az ökörködésbe.

Forrás: tokyohive, aramatheydidn’t

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s