SS501, H1N1, szólókarrier Japánban

Sziasztok!

Most egy olyan koreai előadóról lesz szó, aki elég erőteljesen megcélozta ebben az évben a japán zenei ipart és nem is csinálja rosszul. Eddig egy-egy klippel rengette meg az Oricon listát, de most december 12-én kiadta első szóló lemezét, az UNLIMITED című albumot. Az előadó nem más, mint a fiatal és jóképű Kim Hyun Joong.

1986. június 6-án született Dél-Korea fővárosában, Szöulban. Abbahagyta a sulit, hogy énekelhessen. Egy darabig pincérként dolgozott a családja éttermében. tt e Kisebb lépcsőfokokon felkapaszkodva jutott el addig, hogy meghallgatásra menjen a DSP Media nevű ügynökséghez, ahol sikeresen felvették az újonnan összetoborzott SS501 nevű fiúegyüttesbe. A bandával, aminek egyébként ő lett a vezetője, bevonult a köztudatba. Később a tanulmányait is befejezte.

Az SS501-nal 2005-ben kezdték, a Warning című kislemezzel, de a 2008-as U R Man és a Love Like This lett csak igazán nagy befutó. Az együttes mára levált a DSP-ről, elvileg szólóban működnek egyenként, de ez gyakorlatilag csak Kimre igaz. Bár ő azt állította, hogy nem oszlottak fel, 2010 óta nem született új számuk.
Koreában is megy rendesen a tévés variety műsorok ontása, talán még idétlenebb módon, mint Japánban, és főleg a fiatal idolok összeboronálásából nyerik a poénokat. Szinte kötelező volt ezekben Kim Hyun Joongnak is részt vennie. 2008-ban megcsillogtathatta a színészi képességeit is a Boys Over Flowers (japánul Hana Yori Dango) dorama koreai átdolgozásában. 2009-ben azonban áldozatául esett a H1N1 vírus(őrület)nek, amiből csak egy tokiói kórházban tudták kikezelni. Biztosan ezért érezte szükségesnek, hogy a sziget felé is nyisson a zenéjével.

2012-re jutott el a japán lemezkiadásig. Az első a január 25-i KISS KISS / Lucky Guy single volt, a második a július 4-i HEAT single, a harmadik pedig a legújabb album, az e havi Unlimited stúdió album. Ennek a nagylemeznek tévés reklámot is készítettek, amiben ízelítőt adnak eddigi klipjeiből, röviden összefoglalva japán pályafutását. Ezt nézzük most meg.

Elsőként rögtön a KISS KISS-t láthatjuk, ami emlékszem, annak idején engem kifejezetten idegesített. Elég idétlen, nyálas számnak tartottam, és a klip sem segített rá, ahol a napsütéses, gyönyörű télben hócsatázik Kim egy lánnyal.
A következő egy retro showműsor. Már többször megírtam, hogy a diszkóretro mennyire felkapott most Ázsiában, de a japán férfielőadóknál most a revü a trend. Van már ilyen száma a Johnny’-osok közül a Kanjani8-nek, az Arashinak és Yamapinek is. Kimnek ez a Lucky Guy című száma.
Harmadiknak jön a lehető legjobb száma, amit szerintem soha nem is fog felülmúlni, mert annyira egyedire és megkapóra sikeredett, a HEAT. A nyári sláger magasan toppolta az Oricont júliusban, és sokáig tartott, mire letaszították a listáról. Soft-rock-os fiataloknak való zene, ami könnyedén varázsol az emberbe egy kis életet, szikrát, “heat”-et. És a a folk dallam sem elhanyagolható a refrénben (bár nincs belőle olyan, sok, mint a Britney slágerben, vagy az ahhoz hasonló Day by Day-ben a T-arától). A dalban egyébként a japán B’z együttes is közreműködött.
Utána a bohócdíszletek között a Let’s Party látható, ami szerintem kevésbé partis, mint az eddigiek. Elég gyenge, de gondoltam, hogy a Heat után csak lefelé vezet az út.
Elcseszett szerelmes rock a következő, béna style-lal, kár hogy ebből mutatják a legtöbbet. Ez a dal egyébként a Your Story, de a másik újdonság, a Save Today sem sokkal jobb.

Az albumon található még egy-két dal. A különböző kiadásokon PV-k és Making of-ok is megtekinthetők. De szerintem Kim Hyun Joong már elérte a csúcsot.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s