Virgin Cat szőrmében – modellből rock-mami

Sziasztok!

Most valami olyan következik, ami már rég volt. Bemutatok egy számomra érdemes művészt Japánból. Azért nem írtam már ilyet egy ideje, mert nagyon sok időt vesz igénybe rendesen utánanézni, és átszellemülni, elmerülni valakinek az életpályájában, és ezt nem nagyon engedhettem meg magamnak, úgy el vagyok maradva az érdekesnek jelölt és félretett hírekkel. Mint láthatjátok, szinte mindig minimum 1 hónapja kiadott hírt dolgozok fel. Most azonban azt gondoltam, itt az ideje feleleveníteni, hogy ilyet is tudok, hátha valakinek ez a kedvenc része.
Egyébként a most következő előadó főként zenei pályán mozog, de természetesen minden téren kipróbálta már magát. Félvér, két gyerek édesanyja, és még csak 28 éves. Bemutatom Tsuchiya Annát!

Anna Marie Heider Tsuchiya, de röviden és japánosan csak Tsuchiya Anna (土屋 アンナ) 1984. március 11-én született (03.11., mint a nagy Touhoku földrengés 2011-ben) Tokióban. Anyukája japán, apukája pedig Amerikából érkezett, de lengyel és ír vér keveredett benne. A különböző nemzetiségű szülők nagy előnye, hogy az ember gyerekkorától kezdve két nyelvet is elég jól beszél, így sajátította el Anna is igen korán a japánt és az angolt. Szülei azonban nem maradtak örökké együtt, amikor Anna 7 éves volt, a szülők elváltak – az angol nyelv enyhe rovására. Nem egyedüli gyerek, van egy nővére, Angela, aki korábban modellkedett, és egy öccse, Kenneth.

Anna 14 évesen kezdett modellkedni a már modell nővére nyomására. Hamar specializálódott magazinokra, és még a belépése évében bekerült a Seventeen című népszerű magazinba. Modellként mindent bele kellett adnia, hiszen 167 cm és 44 kg volt, ami a japán modelleknél túlsúlyos. Kapta is a gúnyos megjegyzéseket a színfalak mögött a sok kiéheztetett hárpiától. 15 évesen annyira alultáplált lett, hogy egy nap nem tudott lábra állni és kézzel húzta el magát a hűtőszekrényig. Egyébként őt sem kellett félteni, bevallotta, hogy gyakran ő is kritizálta a nála “kövérebb” modelleket, főleg, azokat, akik külföldről érkeztek, más elvárások közül, mert ők nem értették, mit mond, vagy pedig nagyon rosszul reagáltak rá. A rosszindulaton kívül az okinawai és kyuushuu-i dialektust is eltanulta a többiektől, főleg, ha szlengről van szó, mert a japán modellek nagy része onnan származik. Összebarátkozott egy hírhedt Yoshika nevű modell lánnyal, akivel 2000-ben (16 évesek voltak) letartóztatták, mert részegen meztelenül rohangáltak Ohmiya főutcáján és egy középiskolában, ami tele volt diákokkal. Yoshika nem is húzta sokáig, egy évvel később annyit ivott, hogy januárban elaludt egy parkban és halálra fagyott. Anna sem hozta ekkoriban a legjobb formáját. Egyik kezében cigaretta, a másikban vodkás üveg.

A 2000-es évektől belevágott a színész szakmába is, így játszott az imidzséhez éppen illő Kamikaze Girls című filmben, és még több produkcióban, mint a Sakuranban is – itt főszereplő volt. 18 éves korában azonban visszavonult a modellkedéstől, mert nem érezte magát versenyképesnek, de a magazinoktól nem búcsúzott el végleg.

Anna már az iskolai kórusban is énekelt, és 16 évesen a zeneipar is beszippantotta. 2002-ben alapított egy rövid életű punk-rock duót (Spin Aqua) K.A.Z-zal (azt hiszitek, nem ismeritek ezt a fickót, de elárulom, hogy ő és Hyde alkotják a Vamps együttest). A formációnak Anna első terhessége vetett véget 2004-ben.

2005-től indult be a szólókarrierje az Avex egyik alkiadójánál. Első lemezének címadó dala a Taste My Skin, ami nem valami kiemelkedő alkotás ebből a rétegből, de annál merészebbnek hatott a maga idejében. Ez a lázadás és szókimondás – minden bizonnyal az ír vér nyomai – meghatározták a stílusát. Második kislemeze nem más volt, mint a bulikban és amv-kben egyaránt gyakran előforduló Slap that Naughty Body – nem egy nagy vizuális élmény, és nem is dalszövegbravúr, de mégis van benne valami, ami jó. A zenei karrierje mégis akkor kapott szárnyra igazán, amikor elénekelhette a széles körben ismert NANA című anime openingjét, a Rose-t.

A sikert olyan számokkal tartotta fenn, mint a zseniális Cocoon vagy az inkább érdekes Virgin Cat. Aztán 2010-ben a 3. nagy albumával, a Rule-lal elérte a csúcsot. Ezen az albumon csak jó számok vannak, és egy egész bejegyzést lehetne róla írni. Talán fogok is. Egyébként legutóbb azzal tűnt fel, hogy közreműködött Namie Amuro igen sikeres feature albumán, annak legütősebb dalában, a Wonder Womanben.

Végül ejtsünk pár szót a magánéletéről. Azt már írtam, hogy 2004-ben szült. Az apa, Niimura Joshua (félig német modell, színész) abban az évben lett férj is. Egyébként pedig a modell Niimura Friedia (alias Kozue Rin) öccse volt. Egészen 2008-ig, amikor szívbénulásban meghalt – mindössze 25 évesen. Az együtt töltött időben született kisfiuk, Sky (aki amúgy Sukai, kiejtés szerint le is kanjizható: 澄海, csak ezt a japánok inkább Sumi-nek olvassák, ami lánynév, de ha a kettő értelmét nézzük, akkor legyen mondjuk “háborítatlan tenger”). Meg is jelent a babáról sé a mamáról egy fotóalbum Happy Days – Anna, Mama ni Naru! címen. 2006-ban viszont már el is váltak a szülők. Aztán apuka elhalálozott.
Annának nem tartott soká pótpapát keresni. 2009 őszén már a blogán közölte, hogy ismét várandós, és férjhez ment a stylistjához, Yamato Kikuchihez, aki három évvel idősebb nála. 2007 óta randevúztak. 2010-ben megszületett Anna második fia, Simba (aki japánosan Shinba: 心羽 – ezt többen között így is olvassák, de ez is női név, a szív és szárny/toll kanjija).

Végül, hogy feltegyük az i-re a pontot, elárulom, hogy november 15-én neki ítélték a japán Fur of the Year 2012 díjat. Igen, farmer és bőr után a szőrme sem maradhatott parlagon, muszáj volt valakit megdicsérni a viseléséért. Immár ez is hagyomány, hiszen ez volt a 8. ceremónia. Anna stílusosan egy saját tervezésű pasztell bézs szőrmekabátot viselt. “A tinédzser éveim óta foglalkozom a divattal, szóval nagyon örülök, hogy engem választottak. … A szőrmét fontosnak érzem. Boldoggá tesz, amikor jó érzést kelt a csupasz bőrömön.”

Forrás: wikipedia, tokyohive

2 thoughts on “Virgin Cat szőrmében – modellből rock-mami

  1. Én ellenzem a szőrmét, de attól függetlenül jó volt Annáról olvasni:) Azért durva hogy mi megy a modellek világában, ez nem normális …

    • Lényegében arról nem volt szó, hogy valódi szőrme-e vagy csak mű.
      De igen, eléggé szétszedik egymást a kifutós lányok. Ha nem vagy elég híres, akkor szemtől szemben is kikezdenek a többiek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s