AKB News – 2012. november

Sziasztok!

A novemberi hírek az AKB-családról igen változatosra sikeredtek. Elmondhatjuk, hogy az anyacsapat, az AKB48 elég jól áll, mindenfelé terjeszkednek, magazinban szerepelnek, remek eladásokat produkálnak az UZA kislemezzel, illetve megint ők reklámozzák a Puccho cukorkát. De vajon miért ment ki az aktuális díva, Ohshima Yuuko miért menekült ki egy film vetítéséről? Míg egyesek szólóznak, addig mások visszavonulnak – vagy botrány, vagy az elvesztegetett fiatalságuk miatt. A többi banda sem unalmas, akad a tagjaik között maratonfutó és humorista is. De ez sem menti meg őket, mindenhonnan potyognak ki az emberek. Még az alig egy éves Jakartában székelő bandában sem fenékig tejfel minden, hiába nyomják az újabb generációkat.

AKB-front:

Shinoda Mariko on the cover of MORE January 2013

November 4-én volt a MORE magazin 35. születésnapi rendezvénye, amire Shinoda Mariko (26) kisasszonyt is meginvitálták, Shibuyába, mert ő került a november 28-án megjelent kiadványok címlapjára! “Az álmom valóra vált” – nyilatkozta Mariko.

Mint minden híres, és drága dolgot, az AKB48-t is hamisítják, illetve nem is őket, de a termékeiket. Tochigi prefektúrában letartóztattak egy 31 éves irodai alkalmazottat, aki dakimakurákat (ölelhető párnákat) adott el, amikre az együttes tagjai voltak nyomtatva. Természetesen engedély nélkül, illegálisan tette. Ohshima Yuuko (24) és Itano Tomomi (21) képével árusította őket áprilistól augusztusig, 6.660 yenért (~17.500 Ft). A rendőrség lefoglalt kb. 250 párnahuzatot, egérpadot és egyéb dolgokat, de már több mint 120 ember vásárolt tőle.

November 5-én jelentette be az Oricon, hogy az AKB48 legutóbbi, 28. kislemeze, az október végén megjelent UZA egy hét alatt 1.129.000 példányban kelt el. Ez a dal már a 10., ami milliós eladást produkál, és ők lettek az első női előadók, akik kislemezekkel elérték a 10 milliós darabszámot. Előttük a B’z és a Mr.Children csinálta csak meg. Egyébként ez sorban a 15. daluk, ami első lett a toplistán.

Sajnálatos módon januárban sugározni kezdik a borzalmas AKB0048 nevű anime második évadját. Jó kis akció jelenetek és erőteljes live-okra lehet számítani. Erről a rajzfilmről már akartam írni, de nem tudtam magam megkínozni vele… vagy csak törölte a memóriám.

November 17-én került a tévékbe az új Puccho CM (UHA Mikakuto), amiben a változatosság kedvéért nem egymás szájába adják a lányok a cukorkát, hanem táncolnak, méghozzá egy ’70-es évekbeli popduó egyik tagjával, Miével a Pin Lady-ből. A hozzá tartozó dal a decemberben megjelenő Eien Pressure. Addig is itt megnézhetitek a CM magking ofját és a reklámot magát.

November 18-án az AKB48 38 tagja abban a megtiszteltetésben részesült, hogy külön, csak nekik levetítették a moziban robbant sikeres Aku no Kyoten filmet, amiről már írtam. Elindult a film, de nem sokkal később Ohshima Yuuko elhagyta a vetítőtermet, mert sokkolta a téma. “Nem tetszik ez a film. Valahányszor elvesznek egy életet, nem tudom abbahagyni a sírást. Vannak, akik azt mondják, ez csak egy film, de nekem ez elviselhetetlen. Sajnálom.” A kis mimózalelkű… Szerencse, hogy nem maradt bent, mert a végén Ito Hideaki, a főszereplő élőben jelent meg a színpadon egy fegyverrel a kezében, amivel több lánykára ráijesztett.

November 25-én megvolt Kasai Tomomi (Team A) első szóló fellépése, szóló debütáló dalával, a Masakával, aminek megjelenése csak decemberre várható, ezért addig fedje még ezt homály.

November 21-én megjelent Watanabe Mayu (18) új kislemeze, a Hikaru Monotachi. Ez már a harmadik solo single-je, de szerintem nem kéne ezt erőltetni. Lássuk a dalt, fellépés formájában!
Olyan mint valami újrahangszerelt gyerekdal. Egyébként rá kell jönnünk, hogy szegény Mayunak nem sok hangja van, ezért próbálnak rajta segíteni ezzel a gépesítéssel miközben a “fénylő dolgok”-ról énekel. És hogy a gépesítés ne legyen annyira idegen, kicsit Vocaloid módra a ruháját is robotizálják: tesznek két drótot, ami a fejébe vezet, meg a mellére raknak egy plasztik vértet, amitől optikailag nő a kosármérete. A szoknya és az ingujj marad, mert mégis csak ilyen kis ‘erdei lányka’ imidzsű a dal szövegileg. Hallgatható, de kár lenne érte pénzt adni. Érthetetlen, hogy került az Oricon tetejére…

November 28-án bejelentették, hogy az AKB48 és az SKE48 is részt vesz az év utolsó napján tartott Kouhaku Uta Gassen zenei gálán. Mi is lenne legalább egy, de akár kettő tinilány csapat nélkül egy ilyen rangos rendezvényen?

Ugyanezen a napon érkezett a hír Masuda Yuka (21) visszavonulásáról. A lány elmondta, hogy másnap meg fog jelenni egy újságcikk, miszerint ő együtt töltötte az éjszakát a DA PUMP egyik tagjával, ISSAval (34), amiben vannak valótlan dolgok, de az igaz, hogy ott maradt az énekesnél az éjszakára. Biztos csak sakkoztak, vagy társasoztak. “Bajt okoztam azzal, hogy olyat tettem, ami sok embert megtéveszthet és csalódást okoztam a rajongóknak, akik támogattak, a csapattagoknak, a junioroknak, a stábnak, és a családomnak.” Úgy döntött, a legjobb megoldás, ha kilép.

Nem Masuda az egyetlen távozó. November 30-án Satou Natsuki (22) is bejelentette a visszavonulást, hogy a tanulmányaira koncentrálhasson. 15 éves kora óta van az iparban, most 22 éves. Rájött, hogy még sok mindent akar tenni az életben, és ha itt marad, abból nem él meg örökké. “Most főiskolára akarok menni, tanulni és diplomázni. Mindent meg akarok tenni azért, hogy emberi lény legyek.” Szóval normális életet akar, nem ilyen kirakatot. Mindenkinek mindent szépen megköszönt és elbúcsúzott.

Nem várnak sokat, December 5-én már jön is az új kislemez, az Eien Pressure.

SKE48-front:

Az SKE48 rögtön negatívval indította a hónapot. Elsején bejelentették, hogy Yagami Kumi (18) elhagyja a csoportot. A Google+-on indokolta meg: “Az SKE48-nak már megvan az 5. generációja is a juniorokból és most sok junior van alattam. Első generációs tagként úgy érzem, vezetnem kell a többieket. Azt is szeretném, ha a juniorjaimnak sok lehetőségük lenne megcsillogtatni a tehetségüket. Emellett a saját utamon is gondolkodtam, és erősen úgy éreztem, hogy újra kell kezdenem. Már egy éve gondolkodom a 48-as csapat elhagyásán. Ez egy olyan döntés, ami bátorságot kíván, de ma be tudtam bejelenteni.” Yagami a kezdetek óta csinálja, 2008-ban lépett be a bandába.

November 19-én bekerült a banda a Guinness Rekordok Könyvébe. Az első albumuk, a Kono Hi no Chime wo Wasurenai tartalmazza a világon a legtöbb klipet.

Január 30-ra ígérik új dalukat, kislemezzel. Ez lesz a Tsuyogari Tokei.

NMB48-front:

Ainyan and NMB marathon wee

November 25-én tartották a 2. Osaka Maratont, mintegy 42 km-en. A csapat egyik tagja, Fukumoto Aina (19) jótékonysági futóként részt vett és teljesítette is a távot, kicsit több mint 4 óra alatt. Most először vett részt maratonon. “Erőt és reményt akarok küldeni a Touhoku régió embereinek a tavalyi földrengés után.” Eredetileg 5 és fél óra alatt akarta lefutni, de aztán gyorsabban sikerült.

November végén eldőlt, hogy Watanabe Miyuki (19) és Yamamoto Sayaka (19) közül melyik pohotobookja lesz sikeresebb. Az Oricon szerint Watanabe könyve, a Mirugami 30.000, Yamamoto albuma, a Sayagami pedig 28.000 példányban kelt el. Így is ők ebben a kategóriában az első és második helyezettek nyereségileg. A győztes Watanabe november 30-tól látható egy sushi étterem, a Sushiro reklámjában. “Mindenek felett, örülök, hogy ilyen sok ember nézi a photobookjainkat.”

HKT48-front:

November 12-én volt a sajtótájékoztatója az R-1 Grend Prix 2013-nak, ami egy komikus verseny egyéni előadók számára. Ezen részt vesz majd a HKT48 egyik tagja is, Nakanishi Chiyori (17). “Nem akarom, hogy az emberek idolként gondoljanak rám; azt akarom, hogy viccesnek gondoljanak.” A versenyt a Fuji TV fogja közvetíteni, a győztes pedig februárban 5 millió yent (kb 13 millió forint) vihet haza.

JKT48-front:

Takajo Aki (21) és Nakagawa Haruka (20), akiket átszállítottak indonéz bázisra, a JKT48-ba, meghódítják a televíziót is: szerepelni fognak a Pocari Sweat japán termék reklámjában. Mellettük új indonéz tagok is feltűnnek majd, mint Melody és Shania. A reklámból 3 verzió készül, de egy dala lesz mindnek: SKE48 – Gomen ne, Summer. Biztos valami bejáratott dalt akartak használni, de azért a JKT48 énekelte el.

Közben lezajlott a 2. generációs tagok meghallgatása, ahol mind a 31 döntős átment. Egyénként a finálé egy tokiói stúdióban történt. Jakartában biztos nem elég jók a körülmények. Eredetileg 4500 jelentkező volt, ebből válogatták ki éneklés és különböző kérdések alapján a megfelelő 31-et. A válogató megtekinthető youtube-on, egy egyórás videóban. Már van 24 első generációs lány, plusz a két exportált AKB48-as, szóval összesen 57-en alkotják a jakartai bázist.

535626_290969987688607_311939708_n

Most, hogy így összeszámoltuk, hányan is vannak, máris vesztettek egy újabb tagot. Neneng “Ochi” Rosdiana (13) gyenge fizikai állapota miatt döntött a távozás mellett. Kering róla azonban pár pletyka, például azt hazudta, hogy magántanuló, miközben nem. Az osztálytársai pedig utálják. Azt is rebesgetik, hogy az indonéz szülőknek nem tetszik, hogy a lányokon ennyi pénzt keres az ügynökség, és sokukat ezért vették ki, így talán Ochit is.

Forrás: tokyohive, aramatheydidn’t

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s