Egy férfi, egy nő és egy telefon…

Sziasztok!

Egy kis közéleti gyöngyszem következik Japánból. És előre is elnézést, amiért a hétvégén nem igen várható majd cikk. Erre most rendes mentségem van, nevezetesen a vasárnapi nyelvvizsgám. De mivel ez titeket valószínűleg egyáltalán nem foglalkoztat, térjünk vissza a cikk felvezetéséhez. Nem tudom, hogy a Magyarországon élő olvasóim néznek-e tévét (legalább híradót), vagy facebookoznak-e, de talán sokan hallottak közülük arról a csúfos esetről, amikor a metrón két lány véletlenül felvette telefonkamerával, ahogy egy kicsit sem bizalomgerjesztő fiatalember a metróajtó záródásakor kikapta egy hölgy kezéből az okostelefont, és elszaladt vele, a metró meg vitte tovább a szerencsétlen, dörömbölő áldozatot. Hogy kihangsúlyozzam a briliáns kapcsolódási pontokat: a mostani hírben is egy férfi, egy nő és egy telefon szerepel.

Először egy számomra is meglepő fact boldog tulajdonosa lettem: Japánban az új telefonokon nem lehet kikapcsolni a fotózáskor megszólaló, bosszantó exponáló hangot. Ennek oka nem más, mint hogy ne lehessen titokban fotózni, mondjuk lányokat az utcán, vagy a metrón, vonaton… A forrás szerint ez annyira komoly, hogy törvénybe van iktatva a “minden telefon köteles hangosan jelezni a pillanat megörökítését” szabály. Természetesen a precedens növekvő gyakorisága miatt.

Persze léteznek kiskapuk – mi tudjuk. Néhány japán meg is találja ezeket, egy köhögéssel való leplezés formájában, vagy egyszerűen csak videót készít fotó helyett. Éppen egy ilyen kis cseles, ám annál szemtelenebb szoknya alá betolakodót örökít meg a kép egy saitamai vonaton. 17:04-kor. A kép szinte azonnal kikerült a csicsergőre (twitter).

A tanulság mindenki számára más. Ha lány vagy, hordj biztonság esetére direkt szoknya alá tervezett kisnadrágot, vagy nézz alaposan körül, hogy ki van kartávolságra tőled, Ha egy ilyen perverz vagy, akkor meg csináld úgy, hogy mások ne lássák, és főleg ne tudjanak lefényképezni közben!

De legalább nem egy Perverted Thomas, ha értitek, mire gondolok…

Forrás: aramatheydidn’t

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s