Japán Beatles

Sziasztok!

Együttesbemutató következik. Ne aggódjatok, most nem valami szirupos, inkább olyan retró… brit… szóval azt hiszem, ők olyanok kicsit, mint a japán Beatles. Ha a Beatles bejön valakinek, akkor a The Bawdies (ja, hogy a nevük is marha hasonló?) sem fogja utálni. És ezt nem csak én gondolom így. A banda 2004 szilveszterén alakult meg, nem olyan régen, mondhatnánk, de már ez is volt 8 éve. 2006 és 2011 között 5 nagylemezük jelent már meg. Ebből a harmadik (2009. április), a This is my Story még az angol zenei veterán (The Jam) Paul Wellert is lenyűgözte. Első helyet ért el az iTunes rocklistáján.

A tagok közül hárman (Watanabe Roy – ének és basszus, Kimura Jim – gitár és háttérvokál, és Yamaguchi Marcy – dob) gyerekkori barátok voltak, a negyediket (Funayama “Taxman” Taku – gitár és háttérvokál) csak a középiskolában ismerték meg. Egyébként egyikük sem öreg, mind 1983-ban születtek, azaz jövőre töltik a 30-at. A frontember Watanabe (aki szerintem elég jóképű) volt az, aki megismertette a többieket egy ’60-as évekbeli amerikai garázsrock zenekarral, a The Sonics nevű együttessel, akikre hogyha rápillantotok (The Sonics – Psycho), akkor hamarosan nyilvánvaló lesz a hasonlóság.

A fiúk a különböző kislemezekkel egyre feljebb másztak az Oricon eladási listáin. Ilyen volt a Just be Cool, a Hot Dog, és a Love You Need You (ebben az AI nevű R&B énekesnő is közreműködött, és tényleg nagyon jó). Nekem egyébként a Red Rocket Ship is tetszik. Aztán 2012-ben jött az addigi legjobb számuk, a Rock Me Baby (ez hasonlít szerintem a The Sonics számra a legobban). Még a Hungry című dorama zenéjének is megválasztották. A kirakatbábus rövid verziót ajánlom megnézésre. És ha már jól kikupálódtunk a The Bawdies-ból, akkor jöhet az, aminek apropóján írtam róluk. Ez nem más, mint a legújabb kislemezük, a LEMONADE, ami október 31-én jelent meg. Figyelem, a videóba beékelték a making of részt és egy DVD-reklámot!

Az amerikai kisváros kertjei előtt sétálgatnak,  (egyébként ugyanilyen szkéné volt a Halloween és a Rémálom az Elm utcában filmekben is – bár talán nem ennek kéne eszembe jutnia róluk) és szép szerelmes szavakat énekelnek angolul. Azt mondják, az a klip különlegessége, hogy váltogatják az animációt és a valós képeket. Hát, valóban érdekes, és a tagok többségének jobban áll a grafika az igazságnál… De ha a zenére koncentrálunk, arra a másfél percre, amit hallhattunk, az szerintem kedves és szívderítő. Egyébként ha türelmesek vagyunk vagy áttekerjük a making of-ot, akkor többet is láthatunk. Én az esernyős részt megnéztem volna igaziban is.

“I wanna get to know you,
I really wanna get to know you
I’ve been dreaming about you, 
I really wanna get to know you

Is there anything that I can do
To make you love me the way I love you”

Szerintem érdemes lesz rájuk odafigyelni.

Forrás: tokyohive, wikipedia

1 thought on “Japán Beatles

  1. Visszajelzés: Évzáró | Wild at Heart – ワイルド アット ハート

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s