Stereopony –> Evanpony

Sziasztok!

Október elején hivatalosan is bejelentették, hogy feloszlik a Stereopony együttes. Búcsúkoncertjüket október 6-án tartották Shibuyában, egy közönségtalálkozóval egybekötve.

Kik is ők?
Egy háromtagú lányegyüttes, akik pop-rockot játszanak. 2007-ben állt össze a jelenlegi három tag a Sony Records szárnyai alatt, akkor még Mixbox néven.
Haraguni Aimi (22) énekes és gitáros
Kitajima Nohana (23) basszusgitáros
Yamanoha Shiho (22) dobos
A tehetségkutatók és rádióműsoruk után a hivatalos debütálásuk 2008 novemberében következett be a Hitohira no Hanabirával, ami a Bleach anime 17. endingje lett, így népszerűsítve őket.

Engem kicsit a hazai Csifó Dorina egyetlen klipjére emlékeztet, az eső, meg a női zenészek, miatt, de ez igazán nem az ő hibájuk. Jó dal volt ez.

Ráálltak erre a vonalra, mert második kislemezük, a Namida no Mukou már a Mobile Suit Gundam 00 második évadjának második openingje lett. Harmadik kislemezükben, az I Do It-ban pedig már maga Yui, a híres énekesnő a testvér kiadótól is közreműködött. Valahogy így kezdték, és eddig jutottak fél év alatt.
Ezután jött debütáló album, Lipton Ice Tea tévéreklám, aztán a Smilife kislemezt már a Yatterman filmhez használták. Egyébként szinte az összes nagy daluk bele lett téve valami médiaproduktumba.
Olyannyira anime-együttesnek tekinthetők, hogy még a 2011-es Anime Boston rendezvényen is, ahol saját számaik mellett a Green Day American Idiot című számát is elénekelték – tudják, mi kell az jenki közönségnek.
A csúcsot 2011 decemberében érték el, amikor megjelent a harmadik stúdió albumuk, a More! More!! More!!! Ezen olyan animék dalai szerepeltek, mint az I Am A Hero (Pokémon Smash!) vagy a Stand By Me (Eureka Seven: AO).
Aztán nemrégiben bejelentették, hogy szünetre mennek egy hónapra, mert az énekes Aimi torkát meg kellett műteni. A szünet leteltével a rajongókat hidegzuhanyként érte a hír: az együttes feloszlik.

Novemberben adnak ki egy búcsú Best of albumot. A bánatot az enyhítheti, hogy Nohana és Shiho tovább folytatják a zenélést, és október 24-én meg is jelent egy kislemez, a Rock With Me, de már Evanpony néven.
R.I.P Stereopony, nem volt rossz hangja az énekesnek, nem volt nagy benyomása rám az együttesnek, de azért vannak ennél sokkal rosszabb “zenészek” is a piacon.

Forrás: jpopasia

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s