AKB News – 2012. október

Sziasztok!

A múltkori AKB-s hírek nem voltak olyan széleskörűek, mint ahogy szerettem volna. Még próbálgatom, hogy ez a rovat hogy lehetne egyszerre kielégítő nektek, és nem túl roncsoló nekem. Gyűjtöm, és olvasom a híreket, csak nem tudom, hogy mit érdemes közölni, és mit nem. De minden hónapban megpróbálom majd valamilyen módon. Most úgy döntöttem, hogy a legérdekesebb avgy legnagyobb horderejű híreket próbálom belegyömöszölni a cikkbe az összes testvérbandáról és magáról az AKB48-ról is.

AKB48-front

Kitahara Rie (21) valamire nagyon extrémre vállalkozott! Japánban is léteznek valóságshow-k, hamarosan indul a Terrace House ebből a műfajból, amiben fiatal nők és férfiak fognak együtt élni. Most október 12-től például Kitahara is. Ez az első alkalom, hogy egy idol ilyesmibe megy bele, Akimoto Yasushi (producer) pedig támogatja!

– Október 17-én jelent meg Sashihara Rino (19) második szóló száma, a Muse no Kagami, kiegészülve az Anrire nevű AKB48-on belüli formációval (Kawaei Rina, Kato Rena, Iriyama Anna). Szerintem nem valami nagy dobás, de kellemes, hallgatható, animezenének való.

Kojima Haruna (24) szerepet kapott a legnépszerűbb idősávban, hétfő este 9-kor leadott (Getsuku) doramában, a PRICELESS-ben, aminek a főszereplője a SMAP-os Kimura Takuya. A harmadik epizódtól láthatjuk majd idolt alakítva.

Mitsumune Kaoru (19) elhagyja a bandát. Blogjáról: “A fizikai állapotom nem volt jó mostanában, és nehéz volt tökéletesen kiállnom mindenki elé. Ez problémát okozott nekem és a körülöttem lévőknek. Sokáig gondolkodtam, de végül beadtam a kilépési kérelmem.” Még nem állandó tag volt, csak tanonc, most került volna bele a Team K-ba a csapatcsere után. A modellkedést azért valószínűleg folytatja, mivel ő nyerte a Kobe Collection Model Auditiont 2011-ben. Vagy talán a színészkedést is, mivel a novemberben megjelenő Joshi Camerában is főszerepel.

– Október 29-én volt az utolsó fellépése az AKB48 csapatainak, amin az eddigi felállásban szerepeltek, novembertől a csapatcsere eredményei szerint működnek. A testvércsapatokhoz pakolt lányok még sírtak is. Búcsúzóul elénekelték a debütáló dalukat, a Sakura no Hanabiratachit.

– Október 29-én megjelent a klip az AKB48 új dalához, a Sugar Rush-hoz, ami a Wreck-It Ralph című Disney-meséhez készült. A szöveget a saját producerük, Akimoto Yasushi írta, a zenét pedig Jamie Houston szerezte. Világszerte ez lesz a film zárózenéje. Természetesen a dalban csak az elit tagok szerepelnek.

Mit ne mondjak, furcsa, egészen Kyary-s a díszlet, csak azért nem elmebeteg. De ez a cosplay dolog aranyos. A klip rendezője azt mondta, az volt a célja, hogy elkészítse Japán legcukibb klipjét – sikerült. Tetszik a dal, és egy meséhez tök jó. Maradhatnának ennél is.

– Október 31-én jelent meg az AKB48 új kislemeze is, az UZA (ez az “uzai” szóból ered, ami idegesítőt jelent, és arra utal, hogy milyen rossz,a mikor magadban kell tartani a szerelmes érzéseidet). Azt beszélik, ez a csapat történelmének legbonyolultabb tánca. A klipet ugyanúgy Joseph Kahn rendezte, mint a Gingham Checket.

A klip szerintem elég halloweenesre sikeredett a padlás, a smink és a régies (európai) ruhák miatt, de szerintem ez is volt a cél. Amit nem igazán értek, az az intro – sehogy se illik hozzájuk. Oshima Yuko viszont nagyon szép lett itt. A dal felejtős, béna. Csak a refrén hallgatható.

Kitahara Rie (a villalakó) egyedül fog szerepelni a Koji Honpo sminkcég termékének, az “Eye Talk“-nak a reklámjában. November elsejétől látható majd a reklám a tévében.

– Várhatóan novemberben kerül piacra az AKB48 hivatalos kalendáriuma.

– Jövő februárban új documentary filmet ad ki az AKB48. DOCUMENTARY of AKB48 No flower without rain Shoujo Tachi wa Namida no Ato ni Nani wo Miru? lesz a címe, és feldolgozza majd Maeda Atsuko távozását is.

– Elbúcsúztatta a csapat Miyazawa Saét (22), aki nem lép ki, csak áthelyezésre került a kínai SNH48 testvércsapathoz. Az aktuális díva, Oshima Yuko a következőket mondta, könnyes hangon: “Nagyon hálás vagyok, hogy találkoztunk. Kedves barát vagy. Bár különböző helyeken leszünk, űzzük, és érjük el az álmainkat együtt.” Végül Miyazawa így búcsúzott: “Remélem, Shanghaiban tehetek majd olyan dolgokat, amiket Japánban nem tudtam.”

NMB48-front

– Itt is van visszavonuló: Fujita Runa (14). Okai egészségügyi jellegűek, ugyanis fáj a dereka a táncoktól, meg gondolom a sok álldogálástól. Volt már vele kórházban, de nem hozták helyre teljesen. Inkább kilép, ne okozzon gondot másoknak. Így legalább tud tanulni a középiskolai vizsgáira. 2011 áprilisában csatlakozott, és 2012 januárja óta lett állandó Team M tag.

– Másnap újabb visszavonuló: Ota Riona (14). Nemrég költözött csak Osakába, és gondjai vannak az egyedül boldogulással. A tanulmányaira is figyelnie kell. “Az az álmom, hogy énekes és színésznő legyek. Most a tanulmányaim mellett kötelezem el magam, időt hagyva, hogy átgondoljam újra, és újra az álmom után induljak.” 2010 óta tag. 2012 januárja óta gazdagította a Team M-et.

– A hónap második felének visszavonulója: Matsuda Shiori (17). Ő a Team N-ből távozik, ahol a debütálás óta szerepel. Egy koncertjükön jelentette be személyesen, hogy visszatér normális lány-életéhez és a tanulásra fog koncentrálni.

– Ezeknek következményében, plusz az elmúlt hónapok eltávozásai miatt a cég kénytelen volt 3 tanoncot (Azuma Yuki, Koyanagi Arisa, Yamamoto Hitomi) beemelni a Team M-be. Még egyenlőre a juniorokkal vannak, de lassan beszoktatják őket a Team M előadásaiba.

– Október 10-én debütált az osakai NMB48 Színházban az újabb alcsapat, a Team BII. A center Yabushita Shu, a vezető pedig Kamieda Erika. Mi a különbség?

HKT48-front

– Megműtötték Anai Chihiro (16) Team H kapitányt, ezért kis lábadozó szünetet volt kénytelen kivenni. A bal szemében érzett kényelmetlenség miatt ment orvoshoz, ahol jégárpát állapítottak meg nála. (Egy olajos váladékot termelő mirigy elzáródik, és ettől begyullad.) Egy hét volt a felgyógyulási idő.

JKT48-front

– Október 6-án leadta a tévé a végső meghallgatást a JKT48 második generációjába jelentkezőkről. 31-en mentek át a rostán. Ők Japánba utazhatnak, hogy Akimoto Yasushi személyesen vizsgálja felül őket. Jó… ez csak szerintem olyan… szereposztó díványos?

SNH48-front

– Ha már a külföldi csapatokról beszélünk, október 15-én az is kiderült, hogy shanghaiban 26 lány került be – a 38.000 jelentkezőből. Hát igen, ez Kína. Egy tréning után már debütálhatnak is. Bár ezzel a csapattal most igen kínos az ügy a sziget miatt… amit Japán és Kína is a magénak vél, és tüntetések, meg gyárrongálások vannak ezeknél a dühöngő kínaiaknál… A japán sajtót be se engedték az SNH48 tájékoztatójára.

Ennyi lenne erről.

Forrás: tokyohive, aramatheydidn’t, wikipedia

Hozzászólás