Aigner Szilárd és Pártai Lucia helyett

Sziasztok!

A mostani idő itt (értsd: Magyarország) egyre pocsékabb. Mi más is lehetne idevágóbb, mint egy időjárással kapcsolatos post? És talán majd ha repülök valahova, akkor egy Passpo* számot is feldolgozok… Mindenesetre, ez a mostani szerintem nem olyan rossz (ezért lehet, hogy sokan megköveznek majd). Egy lányegyüttesről, friss formációról van szó. A szokásos: szépek, rövid a szoknyájuk, tingli-tangliznak. Csak annyi a különbség, hogy nekem ez tetszik. A mai menü a Weather Girls!

A Weather Girls valójában egy időjárás-jelentő csapat az interneten, Taiwanból. Nem összetévesztendőek a Weather Girls néven működő egykori amerikai duóra, akik nevéhet az It’s raining man című sláger kötődik. Attól különlegesek, hogy a lányok csini ruhában ugrabugrálnak és táncolnak a jelentés alatt. Minden nap mást láthatnak a kedves nézők a képernyőn. Az ötlet nagyon megtetszett a japán televíziónak, ezért bemutatták őket olyan műsorok, mint például a Mezamashi TV (kb mint nálunk a Reggeli vagy a Mokka). Annyira népszerűek lettek, hogy elengedhetetlen volt a debütálásuk. Ki is választottak 7 tagot (Mia, Esse, Uenue, Dara, Hijon, Mini és Yumi), akik tehetségesen énekelnek és táncolnak, hogy megalapítsák az együttest.
Nézzünk meg egy ilyen időjárás-jelentést:

Ez úgy tűnik, a japán kiadás. Gondolom ezt a japán iskolai egyenruhára hajazó jelmez van rajtuk, és hogy “Hétfői Hi-Jon” erős akcentussal, de japánul beszél – bár nem sokat. Elmondja, milyen nap van, aztán leolvashatjuk a képernyőről a területek szerint szétosztott amerikai nagyvárosok várható hőmérsékletét. Közben pedig szépen artikulálva, egy robot érzelmességével megpróbálja ránk tukmálni magát, hátha meg szeretnénk venni a naptárát.

De van nyuszijelmezes óriásrépával, gyerekes angolul, rajtlányos, irodai és még sok más, csak be kell írni a youtube-ra, hogy Taiwan Weather Girls, és kész is. Ha esetleg ilyeneket szeretnénk nézni, és még érdekel is Los Angeles időjárása.

Most pedig tekintsük meg az október 17-én megjelent albumot! A címe rögtön az első dal (a kettőből), a Koi no Tenki Yohou, ami kábé annyit jelent, hogy Szerelmi Időjárás-jelentés.

Ha a rózsaszín mechanikás, és a kissé túl nyájas hangú felkonf nem rettent el minket, akkor egy cukorkarózsaszín világba csöppenünk, amit minden más esetben elítélnék. Itt azonban nem kislányokat raknak be, akik még középiskolások sincsenek, hanem jobbára majdnem felnőtt nőket, amitől kissé komolyabbnak tűnik ez az egész, nem olyan majomkodásnak, mint amit a Momoiro Clover Z csinál. Valahogy inkább az SNSD-re emlékeztetnek. A zene is elég ütős, hangulatos, fülbemászó. A szöveg is olyan “szerelmes vagyok, dokidoki, vegyél észre” stílus.

Meglepő, de a klipben jobban beszélnek japánul, mint az időjárás-jelentésben, és az angolt is elég jól használják. Foglalkozásuknak megfelelően jó sok időjárással kapcsolatos szó fordul elő a dalban: évszakok, tájfun, stb.

Meghallgathatjátok a lemez másik dalát a Loving Pass-t is, szerintem az is aranyos. Mindenképpen őket ajánlanám Momoiro Clover Z, 9nine, French Kiss, Nogizaka46, S/milage és társai, de akár AKB48 helyett is. Nem tudom, miért.

Forrás: youtube, aramatheydidnt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s