Egy dal a gyönyörű énednek~

Sziasztok!

Nagyon remélem, hogy a Hanazakari no Kimitachi e mangát, doramát senkinek sem kell bemutatni, mert mindenki látta (nem a Maeda Atsukós remake-et, ahnem az eredetit Horikita Maki, Oguri Shun és Ikuta Toma bravúros szereplésével). Aki nem, az szaladjon és nézze meg, hogy ne szégyenkezzen tovább. A sorozat tehát annyira népszerű volt, hogy alig 4 évvel később a japánok feldolgozták a saját doramájukat. Várható volt, hogy hamarosan a koreaiak is elkészítik belőle saját verziójukat. Ez lett a To The Beautiful You, ami többé-kevésbé megegyezik az eredeti magasugrós történettel.

Egy új sorozathoz persze új dal is kell. Erre J-Min koreai énekesnőt kérték fel. A hölgy eredeti neve Oh Ji-Min, 24 éves, és 3 nyelven beszél és ír dalokat: koreaiul, japánul és angolul. Meglepő, de Japánban jobban befutott, mint hazájában. Szerencsére azért Koreában is ismerik, és az ő gondjaira bízták a nagy elvárásokkal fenyegető sorozatot. Így született meg a Stand up című dal, aminek szövege a dorama mondanivalójához megfelelően a kitartásról és a fel nem adásról szól.

A klip képsorainak több mint fele a doramából van, így ha egy kicsit ismerjük a történetet, jól szórakozhatunk a montázson, olyan, mint egy zenére összevágott favideó, de egy jól sikerült. A legmegfogóbb mégis az első pár pillanat, ahogy megszólal a zene. Hát honnan szedték ezt a népzenei intrót? Nem, nem, nekem tetszik, sőt, fantasztikus. Tulajdonképpen csak az eleje miatt hallgatom a dalt (ez most nem irónia). Nagyon ütős. Aztán bejön az énekesnő és a zenekar képe – kicsit Paramore, nem? Ez a fekete-piros punkosság jól áll neki, akkor is, ha elüt az akusztikus gitártól, a beszűrődő fénytől, és a daltól. Aztán megszólal az énekesnő, és helyrerázódunk, hogy jól van, egy koreai openingben vagyunk. Hasonló érzés, mint a Mariánál (200 Pounds Beauty koreai film). A refrénnél pedig libabőrös leszek. Ha ezen a szép, erős hangon éneklik, hogy álljak fel, küzdjek, húzzam ki a vállam, miegymás, akkor megteszem, nem kétség. Hallgassátok ezt a dalt vizsgák előtt! Mondtam már, hogy imádom, ahogy ez az énekesnő kinéz? A csillagos szettje is baromi jó.

Ha már megemlítettem, hogy láthatjuk a dorama pillanatait, akkor beszéljünk még egy kicsit erről. Először is, a színésznőn nagyon szép az a blúz az első pillanatokban. Másodszor, egészen más karakter, mint Horikita Maki. Valahogy olyan koreaisan vagány, fiús, de közben meg túl szép. Én nem nézném fiúnak, csak mert rövid a haja. Az a poszter pedig a magasugróval… miért vannak szárnyai? Mi sem rajzolunk Gyurta Daninak uszonyt, nem? Egyébként elég hűnek tűnik a remake az eredetihez. Bár arra felettébb szexi jelenetre nem emlékszem, amikor jön a busz és placcs, de nem baj, jó dolgokat hozzá szabad tenni. Azért viszont haragszom – ez a videón nem látszik -, hogy Nakatsu szerepét milyen kretén külsejű színésszel oldották meg…

Forrás: wikipedia, én

2 thoughts on “Egy dal a gyönyörű énednek~

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s