Divatszörnyeteg

Sziasztok!

Emlékeztek Kyary Pamyu Pamyura? Az az őrült 19 éves lány, aki szemgolyókkal, meg a mellén szempillákkal énekel, a leglehetetlenebb klipekben. Na, október 17-én megjelent harmadik kislemeze is, a Fashion Monster, amit egyből fel is használtak egy g.u. (divatcég) reklámban is. ezt már szeptember 10. óta tolja a tévé. Én azonban most a dallal és annak PV-jével szeretnék foglalkozni.

Kyary nem viszi túlzásba a lemezeket, ezen a krongon is csak 2 új szám, a tárgyalt Fashion Monster és a 100% no Jibun ni található, plusz egy Tsukema Tsukeru remix. De biztosan elfoglalt lehet, hiszen október 16-án kiderült, ő nyerte az idei Music Jacket Award 2012 a debütáló Moshi Moshi Harajuku minialbu,ának borítójával, amire biztosan emlékeztek: a szájára rajzolt egy még nagyobb, torul a füle felé futó lila szájat éles fogakkal.

Most viszont “fásson monsztáá~”!

Kyarytól már megszokhattuk, hogy nem egészen evilági klipeket forgat. Most is így van ez, egy levegőben lebegő sziklán emelt Taj Mahal adja a színteret a vicsorgó hol alatt. Kyary mellett, akinek elképesztő denevérfrizurája van, felvonul pompom (vagy csubakka?), egy birkafejű trombitás, egy nyúl, Frankeinstein és nem is tudom, kik még… Ők elzenélgetnek együtt a röpködő tárgyak között. A klip felénél, amikor ez már kellően unalmas, bevonnak egy öreg kínai bácsit, hogy Kyary a fülébe suttoghassa: I wanna be free~ Aztán jönnek az izgalmak, elmegy az áram, a hold átváltozik olyan fekete lénnyé, amiket utoljára a Chihiro Szellemországban című filmben láthattunk, Kyaryt leöntik rózsaszín öblítővel, és összetörik a saját készítésű gitár(?). Ez a klip csalódás, mert unalmas. Nem történik benne semmi. Hat hónapot kellett várni erre? A zene nem rossz, de ennyit ismételgetve szintén unalmas…

Egyetlen sora fogott meg a szövegnek: “tada futsuu ni ikitai noni” ~csak egyszerűen akarok élni~ Hogy mit akarsz? Tudod te, mi az az egyszerű, átlagos? Hát ez nem, szóval ha egyszerűen akarsz élni, akkor hagyd abba, amit csinálsz. Ha meg ezt akarod csinálni, akkor azt énekeld, hogy ~csak extravagánsan akarok élni~…

Forrás: tokyohive

2 thoughts on “Divatszörnyeteg

    • Szerintem Kyary Pamyu Pamyu abból próbál megélni, hogy sokkoló, de nem olyan Lady Gaga módon, hanem japánosan. De így a 4. videó környékén már nem tud mit kitalálni, amit meg összehozott, az se nem sokkoló, se nem érdekes. Itt jönne az, hogy jó a hangja,de abban sincs sok különlegesség.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s