Mocskos pénzből várat építeni…?

Sziasztok!

Mostanában tényleg több a botrányokról szóló cikk, mint a filmes vagy a zenei. Ráadásul AKB48-tel is foglalkoztunk mostanában, hasonló témában – emlékeztek, amikor az ex-AKB-s Maeda Atsuko úgy leitta magát, hogy Sato Takeru cipelte haza. Most azonban egy ennél kicsit nagyobb horderejű dologgal vádolták meg a vezetőséget. Az AKB-család ellentétének, és jóval erősebb riválisának nevezhető Johnny’s Entertainment kínosan ügyel a turpisságok elfedésére, és az Akanishi-botrány is épp elég megrázó volt ennek a tűzfalnak. De amit a Shukan Shincho nevű hetilap közölt le az AKB-ről, az sokkal kínosabb, mint ha az idolok csináltak volna valami kevésbé üdvös dolgot.

A nevezett lap szeptember 13-án jelent meg a következő főcímmel: “A bábjátékos alkímiája. Tanulmány e generáció kedvenc gyermekéről, Akimoto Yasushiról.” Na már most, Akimoto (54) az AKB apukája. És ezek a szavak, hogy bábjátékos, meg alkímia, nem ígérnek sok jót.

A “tanulmány” első részének címe: “A bank elcsalt pénzt utalt át, amiből felépült az AKB48!” – ez alatt fejtegeti az AKB48 születésének körülményeit. A mondat háttere igazán egyszerű.
Ott kezdődik, hogy van egy Shiba Koutarou nevű férfi, akiről szinte köztudott, de sajnos sosem bizonyított tény volt, hogy olyan kétes üzletekhez adta a nevét, mint banki csalások, vagy illegális kaszinók. Majd az így összetarhélt pénzből 2004 júniusában megalapította ügynökségét, az office48-et (a 48 a shiba szóból jön össze), ahol azóta is több lány fut. Az AKB48 tagjainak toborzása egy évre rám 2005 júliusában kezdődött, és specifikusan az p menedzselésükre megszületett egy új ügynökség, az AKS, amelyet három férfi, Akimoto Yasushi, Kubota Yasushi és Shiba Koutarou vezettek. Ennek azonban Kubota lett az elnöke.

Az újság tehát azzal vádolja a most agyonszponzorált és túlreklámozott AKB48 szülőatyjait, hogy létre sem hozhatták volna nőstényfalkájukat anélkül az illegális pénz nélkül, ami Shiba zsebében lapult. Bizonyítani azonban nem tudják.

Megkérdezték az ügyről a jelenlegi vezető Akimotót, aki diplomatikusan nyilatkozott: “Nincs tudomásom Shiba ilyesfajta múltjáról, de amikor megkérdeztem, azt mondta, hogy ‘Ebből semmi sem igaz és ezt bizonyítani tudom.’ és Shiba már amúgy sincs az AKB48-ban. … Ha ilyen dolgokba keveredett volna és tudtam volna róla, akkor eleve nem dolgoztam volna együtt vele.” – ebben azért nem az a fő mondanivaló, hogy ilyen nem történt, hanem az “én nem tudok róla” mosom kezeimet mentalitás, amivel kibújik minden felelősség alól, és ezt meg is teheti, mivel Shiba tagad, a lap pedig nem tud mit tenni.

A még működő office48 is kifejezte szívfájdalmát afelett, hogy ilyen csúnya rágalmak érték őket, valamint hogy ez a dolog mennyit ront – még így hamisan is – az AKB48 hitelességének, megítélésének. “Erősen tiltakozunk a cikk ellen és követeljük a történet visszavonását, valamint egy bocsánatkérést Shinchosha-tól, a Shunkan Shincho kiadójától. Azt is tervezzük, hogy jogi lépéseket teszünk.”

És így is lett. De nem az office48 lépett, hanem maga Akimoto, az AKB48 producere. Szeptember 20-án nyújtotta be a rágalmazási keresetet a tokiói kerületi bíróságnak a Shukan Shicho ellen. 110 millió (ez nagyjából 300 millió forint) yenre perel, és szeretne egy bocsánatkérést is.

A Sankei Sports nevű lap további információkért megkereste a Sukan Shinchót, de azt mondták, hogy az illetékes éppen nem tartózkodik bent.

Tyűű, valakinek nagyon szúrhatta a szemét a vezérigazgatók jóléte (milyen érdekes, hogy másokat általában a zenéjük zavar…). Kíváncsian várom, mit hoznak még ki ebből.

Forrás: tokyohive

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s