Az Akanishi Jin-féle vezeklés folytatódik

Sziasztok!

A nagy sikerre való tekintettel folytatom “Az Akanishi Jin-féle vezeklés” című cikkemet. Ezt tulajdonképpen nagyon korán, ott hagytam abba, ahol a pár bejelentette a házasságot és a terhességet. Azóta viszont rengeteg minden történt. Úgy érzem, már elég érdekesség gyűlt össze, hogy megérje őket egybe gyűjteni, és véleményt nyilvánítani az események folyásáról.

2012.04.22. A KAT-TUN (melynek Jin egykor tagja volt), saját ügyeiben tartott sajtótájékoztatót, amikor felmerült a médiát lázban tartó téma: az esküvő. A tagok közül Tanaka Koki és Kamenashi Kazuya elmondták, fogalmuk sem volt a dologról, nem tartották a kapcsolatot Jinnel, meglepődtek, mint bárki más. Kamenashi gratulált a terhesség híréhez. Szigorúan formálisan.

2012.04.28. Bizonyára hallottatok róla, hogy még a botrány kihűlése előtt bejelentették, feloszlik a hivatalos rajongói klubja. Ez volt a harmadik büntetés a turné lefújása és a doramaszerep elvesztése mellett. Ez rémesen megijesztette a rajongókat, mert innen egyenes út vezet a csendes visszavonuláshoz. Az ügynökség több magyarázattal is előhozakodott. Először is, hogy Jin klubja része volt a YOU&J nevű bevált fancsoportnak, ami egyéb előadókat is tartalmazott (KAT-TUN, NEWS, stb.), és most egészet felbontva mindenki kap sajátot. A másik, gyenge szöveg, hogy Jin külföldön is aktív, és az ottani médiát nem tudják kézben tartani, így nem lenne igazságos.

2012.04.30. Kicsit kiborult a bili a korábbi KAT-TUN közlemények miatt, ugyanis az is elhangzott akkor, hogy azért nem lepődtek meg, mert Jin 2006-ban sem szólt a többieknek semmiről, amikor még bandatagként fél évre Amerikába utazott (na, az is az évtized rejtélye maradt). Ez azonban nem igaz. Fennmaradtak olyan sajtótájékoztatós felvételek, amikor több hónappal az utazás előtt Jin már erről beszél – ország-világ előtt. Ennek persze semmi köze a jelenlegi helyzetéhez, talán csak annyi, hogy úgy tűnik, a Johnny’s Entertainment kiadta a “lejáratni Akanishit!” parancsot.

2012.05.07. Felröppent egy csúnya pletyka, miszerint a fiatal pár gyermekvárással telő mindennapjait nem csak a munkanélküliség, de egyenesen az adósság árnyékolja be. Egy bennfentes árulta el a cégből:
“Hogy kifizesse a lemondott turnéja utáni bírságot, Jin több százmillió yen kölcsönt vett fel.”
Ez a lemondásból eredő összeg, ami tartalmazza a foglalókat, a stáb kifizetéseit, és hasonlókat, 450 millió yenre rúg. Ráadásul a Great Teacher Onizuka dorama szerepéből való kihátrálása (ez olyan, mintha önként tette volna) miatt is fizetnie kell kártérítést, nagyjából 100 millió yent. Ha összeadjuk, és átváltjuk, ez nagyjából másfél milliárd (1.500.000.000) forint. Elképzelhetetlen sok. A bennfentesek tovább csicseregtek:
“Kizárt, hogy ki tudja fizetni ezt a hatalmas összeget, miközben gyermeket várnak. Johnny Kitagawa elnéző volt Jinnel szemben, a sok gond ellenére, amiket az ügynökségnek okozott, de, hogy nem értesítette az ügynökséget a házasságról, az volt az utolsó csepp a pohárban, mire Johnny hihetetlenül mérges lett a magatartására. Azt mondják, Johnny olyan dühös lett, hogy eldobott egy kanalat, amikor meghallotta a hírt. Nem lenne meglepő, ha Jin elhagyná a J&A-t, miután jövő februárban megjelenik a 47 Ronin…” – ez az ember nem is tudta, mekkora jós. Meisáról is szóltak egy keveset: “Jelenleg 6 céggel áll kapcsolatban, de valószínűleg nem fogják megújítani vele a szerződéseket ilyen körülmények között. És miután Jint elüldözik a J&A-tól, nem lesz olyan TV csatorna, amelyik használná akarná őket a műsoraikban.”
Sanyarú sorsot jósolnak Meisának, akinek a szakemberek szerint a testét kell árulnia, hogy egyenesbe jöjjenek anyagilag: “Valószínűleg kiadhat fotóalbumokat (általában erotikus töltettel) és szerepelhet filmekben, mivel ott kevesebb a J&A befolyása. A cégek szerint, ha Meisa levetkőzik. az nagy dobás lesz, és tovább nyomnák őt abba az irányba. Úgy, mint a Jiu című doramájában, de valószínűleg többet kéne megmutatnia. Végül valószínűleg eljutna a szoftpornóig.”
Mindketten szabad szellemű emberek, és a pénzügyi problémák miatt máris a lehetséges válásról pusmognak. Arról is hallani, hogy Meisa kapott már ajánlatokat arra, hogy vetkőzzön le várandósan egy újságnak.
Semmi pánik, erről ugyanis nem érkezett másig sem hír, szóval valószínűleg még húzzák egy darabig. Pornó és válás nélkül is.

2012.05.24. Hálleluja. Meisa megmenekült az elzülléstől, ugyanis, leszerződtették egy szerepre a jövő januárban induló, 50 részes szokásos NHK televízión futó taiga (történelmi) dorama egyik szerepére. A sorozat a “Yae no Sakura” címet kapta, és elég nő-centrikus lesz, főszerepben Ayase Harukával.

2012.05.30. Sajtótájékoztató a Yae no Sakurához. Meisa fekete nadrágban és felsőben jelent meg, rajta egy fehér, bő blézerre, takarva dudorodó pocakját. Meisa már 5 hónapos terhes, őszre van kiírva. A szülés előtt nem csatlakozik a forgató stábhoz.

2012.06.07. Az egyik tokiói divatkörzetben, Daikanyamában feltűnt a pár. Kézen fogva, laza ruhákban, békésen sétáltak. Ezzel egy időre elhárították a válás tervéről szóló pletykákat. Azonban sokan észrevételezték, hogy Jinnek sörhasa nőtt.

2012.06.20. Úgy hírlik, Meisa ügynöksége, a Sweet Power nyit magának férfi színész részleget, amelyhez esetleg, talán Jin is csatlakozhatna. Persze csak a 47 Ronin megjelenése után, januárban. És persze csak a hatalmas “szakítási” kártérítési díj kifizetése után, amit az ügynökség állna. Súlyos tény azonban, hogy Jin és Meisa nem mutatnak bűnbánatot a botrányukat illetően, ami akár ahhoz is vezethet, hogy szép lassan kivonják őket a forgalomból. Most a Sweet Powert érintő nehézségekről is szóljunk, félő volt, hogy a Subaru kirúgja Meisát az autóreklámjából, mert nem a terhes nők alkotják a célcsoportot.
Jin sorsa sem leányálom, ugyanis munkanélküliként Meisa tartja el őt, valamint Jin kiskutyaként kíséri feleségét mindenhová: a szüleihez, babaholmi vásárlásra, de még a fodrászhoz is. Elvesztette rosszfiús imidzsét.

2012.09.05. Borzalmas hírek! A 47 Ronin megjelenése csúszik, anyagi okokból, és pár jelenetet is újra kell forgatni. Amerikában 2013 decemberére, Japánban 2014-re ígérik a filmet. Akanishi Jin pedig csapdába esett, mert a film megjelenéséig a Johnny’s-nál kell maradnia – munkát viszont nem kap. Állásban lévő munkanélküli lesz belőle még másfél évig, miközben hamarosan megszületik a gyermeke. Az Universal határozatára több Kenau Reeves jelenet lesz, kevesebb szamurájjal. Az érintettek amiatt is aggódtak, nehogy kivágják Jin minden jelenetét.
A Friday nevű, oly sokakat lebuktató bulvárlap képeket közölt egy évvel ezelőttről, ahol Kuroki Meisa az alvó Kitayama Hiromitsut próbálja csókolgatni. Bár akkor még nem voltak együtt Jinnel, de egy F1-es versenyzővel igen. Ez nem vet jó fényt Meisára.

Kuroki Meisa and Kitayama Hiromitsu’s (Kisumai) intimate photos got leaked yesterday. Allegedly this was taken in Aug of last year, around the time she was dating an F1 racer. Is it Meisa? Most netizens seem to think so. 

2012.09.09. Jin öccse csak tetézi a bajt. Akanishi Leo híres twitter-felhasználó, és szeptember 4-én kiposztolt egy fotót, amin egy bárban iszik és cigizik a barátaival. A baj csak annyi, hogy a 3-ból két barát nagyon ismerős… Az egyik a Kanjani8 tagja, Nishikido Ryo, a másik pedig az ex-Johnny’s-os Kusano Hironori. Követelték, hogy tüntesse el a képet, amit egyébként 1000-nél is többen lájkoltak és retweeteltek. Leo úgy érzi, neki ezt szabad, mert ez a saját oldala. Johnny Kitagawa viszont máshogy érzi. A Johnny’s szabályai nagyon szigorúak a fotók és egyebek kiszivárogtatásával kapcsolatban. Leo makacsságának a bátyja ihatja meg a levét – még ennél is jobban. A fotó egyébként azóta már nincs fent.

2012.09.23. Egy szenvedéssel kevesebb, megszületett a baba! Ilyen feszült helyzetek közepette jött világra az Akanishi-baba, 23-án délután, Okinawán. Jin jelen volt a szülésnél, és fotókat is készített. A sajtó képviselői, a paparazzik azt beszélik, Jin mostanában feltűnően kedves velük, korábbi pokróc magatartásával ellentétben. A szemfüles fotósokat és riportereket azonban nem ilyen könnyű átverni, egyet értenek abban, hogy Jin ezt csakis azért teszi, hogy pozitívan nyilatkozzanak róla. Sőt, még a gyerek lehetséges neveiről is beszélt a szülés előtt. “Ha lány lesz, akkor Arisának (アリサ) hívják majd. Ha fiú, akkor Shin/Akira/Nobu (信) lesz. Még azon is gondolkodik, hogy kiküldi a baba nevét és képét a médiának, miután megszületett.” Hát bizony, valamiből meg kell élni, ha már Meisa nem vetkőzött… egyébként, ha fiú lett volna, az nagyon… Nanás lett volna, nem? Szóval feltehetőleg Akanishi Arisának hívják a babát.

2012.09.24. Megkapták az első hivatalos gratulácót, méghozzá váratlan forrásból: A SMAP Kusanagi Tsuyoshijától. Kusanagi éppen Ninkyo Helper című filmjéről tartott press.conf-ot, amin elmondta: “Szerintem nagyon meg lettek áldva, gratulálok, Meisa-chan.” Kusanagi és Meisa játszottak együtt az azonos című doramában 2009-ben.
Hamarosan pedig megérkezett a második is, a veterán Johnny’s-ostól, Kondo Masahikótól. Az ő kisfia már 4 éves. Ennek apropóján üzente: “Még a nehéz időkben is megnyugodhatsz, ha a gyermeked arcát nézed. … Még van miért küzdeni. Ha van feleséged, gyereked, és emberek körülötted, hogy erőt és támogatást nyújtsanak neked, akkor rendben van, ha keményen dolgozol.

Így állnak most a dolgok. Nem tudom, meg tudnak-e élni fél fizetésből, ekkora adósság mellett, de legalább nem lesz kérdés, melyikük maradjon otthon a gyerekkel. Kérdés, hogy bírni fogják-e a klasszikus szerepek kötelező cseréjét. Vélemény?

Forrás: aramatheydidnt, tokyohive és japán napilapok, uso-ippai

6 thoughts on “Az Akanishi Jin-féle vezeklés folytatódik

 1. Nos… csak a KAT-TUN nevet hallottam, a tagokat nem ismerem, nem vagyok rajongó. De felkeltette az érdeklődésem, végig olvastam ezt és az előzőt is. Azt kell mondjam jól megkapta szegény srác…
  Most idéznék ~
  “Ha fiú, akkor Shin/Akira/Nobu (信) lesz. egyébként, ha fiú lett volna, az nagyon… Nanás lett volna, nem?”
  Valóban 😀 Én találtam még valamit, éreztem hogy ezt el kell olvasni.
  Nem elég az hogy van egy Jin nevű tag, még ott van egy Kazuya is. Hm… Még valaki? 🙂
  Nana és Tekken powa ezerrel 🙂

  • Örülök, hogy felkeltette az érdeklődésed 🙂
   Én nem vagyok ismerős Tekken körökben, de abban kicsit korrigálnom kell téged, hogy Jin már nem tag. 2010 júliusában kilépett, már akkor port kavarva az ügynökségen belül.

 2. Visszajelzés: Évzáró | Wild at Heart – ワイルド アット ハート

 3. Szia!
  Van azóta bármi fejlemény Jin ről?
  Mi lett a sorsa végülis? Remélem, boldog a családjával, akármilyen körülmények között is került össze a nővel, de megérdemli, hogy boldog legyen. A KAT-TUNnal tényleg ennyire rossz a viszonya? KAmeval? Ő nem is gratulált neki?
  Szegény Jint sajnáltam nagyon akkoriban, mikor a sok balhéja volt, és sokan ellene fordultak az Amerikás szóló miatt.

  • A friss híreket Jinről a Johnny’s World című rovatban olvashatod a blogon, ami minden hónap elején összegzi az elmúlt hónap eseményeit. Egyébként áprilisban, a blog első születésnapján megint jön majd egy Akanishi-különkiadás, és így nagyjából félévente szedem össze róla a fejleményeket.
   A KAT-TUNnal való viszonyáról nem igazán értem a kérdésed. Nyilvánosan nem vesztek össze, bár biztosan rosszul esik egy csapatnak, ha egy tag kiválik tőlük. Próbáljuk meg elkülöníteni a magánéletet a nyilvánosságtól: nem tudom, ki kinek miért gratulál privátban, az meg, hogy nyilvánosan megteszi-e, nem sokat jelent. Abban biztos vagyok, hogy egy éve, amikor kiderült Jin házassága, az egész KAT-TUN, köztük Kame is gratuláltak és sok boldogságot kívántak. De mivel a gyerekről az ígéretekkel ellentétben nem cikkeztek, nem közöltek képet, semmit, szóval nem volt belőle médiaesemény, nem hiszem, hogy kötelező lenne a médián keresztül gratulálni hozzá. Bocsánat, ha most kicsit zavarosan írtam, de csak annyit tudok mondani, hogy várj egy kicsit, hamarosan összegyűjtöm az eltelt idő fejleményeit, bár semmi eget rengető nem történt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s