Ex-gyilkos pacifista szamuráj a moziban

Sziasztok!

Ma egy izgalmasnak ígérkező filmmel foglalkozunk. Biztosan mindenki ismeri a Rurouni Kenshin animét, vagy mangát, hiszen elég népszerű, és kategóriájában kiemelkedő alkotásról van szó. A manga a Weekly Shounen Jumpban futott 1994-től 1999-ig, alcíme a következő: Meiji korabeli romantikus kardforgató történet. Nos, ebből a jól bevált alapanyagból gyúrt most egy élőszereplős filmet a japán Warner Brothers, pontosabban a manga első két kötetéből, nehogy szegény néző egész nap a moziba kényszerüljön.

A történet főszereplője Himura Kenshin, a gazdátlan szamuráj, aki csak most érkezik Tokióba. Kenshin élete nemrég vett gyökeres fordulatot, korábban ugyanis Hitokiri Battousai néven legendás orvgyilkosként ismerték, de megfogadta, hogy nem öl többé, így vándorlásra kényszerült. Tipikus végtelen történet, ahol minden részben történik valami, egyre jobban megismerjük a főszereplőt, szembenéz múltjával, új barátokat szerez, stb…

A színészekről szólva, főszereplőnket Satou Takeru (佐藤健) játssza. A fiú 23 éves, és jópár dorama van már a háta mögött: Kamen Rider, ROOKIES, Bloddy Monday (gazdag fiú, a főszereplő barátja), Mei-chan no Shitsuji. És filmekben is, mint például a szintén mangafeldolgozás Beck-ben. Ó, és a leghíresebb szerepe: ő volt a Fit’s reklámok Take-take-takeru~ fiúja.

A női főszerepet, Kamiya Kaorut, aki először üldözni akarja Kenshint, de aztán mégis barátjává szegődik, Takei Emi (武井咲) alakítja. 4 évvel fiatalabb mint mozivászonbeli partnere, mindössze 19 éves, ezért nincs is mögötte olyan sok szerep, de így is említhetünk olyan ismert sorozatokat, mint az Otomen, a LIAR GAME 2, a GOLD, a Taira no Kiyomori vagy a W no Higeki. Emellett ő az egyik legnépszerűbb reklámmodell.

A film érdekessége, hogy nem használtak számítógépes grafikát, mindent valódi akciójelenetben forgattak le. A nagy várakozásra való tekintettel a készítők augusztus 10-én kiadtak 4 trailert. Azóta persze több is kijött (itt megnézhettek csinosan összeszedve 7 spotot), de mi most ezt a négyet nézzük meg!

Kenshin közelről, a háttérben halálsikolyok. Elgondolkodhatnánk, hogy biztosan egy ilyen kölyökképű színészt kellett választani erre a kemény szerepre? De a válasz igen, mert Kenshin az animében sem tűnik veszedelmesebbnek. A harcok meglepően látványosak, főleg úgy, ha tudjuk, hogy minden lejátszódott igazából is.

Hoppá, mennyi újdonság, látunk békés képet Kenshinről, megpillantjuk Kaorut, és meghalljuk a film zenéjét. Ez pedig nem más, mint a ONE OK ROCK új dala, a The Beginning. Amikor kijött a teaser, már beszéltünk róla, de ez a szám még mindig hihetetlenül mély, annak ellenére, hogy kiabálós rock, és az első sorok hallatán libabőrös lesz a karom újra meg újra. Ezek után a filmtől is várok valami mély lélekcsavart a tetőpont környékén, ahova egyáltalán illik ez a dal. Mert ezt nem az üres harcjelenetekhez írták.

Volt harc, volt zene, most pedig a lányokat is becsalták a terembe a szerelmi szállal, ami eddig is nyilvánvaló volt, de a mangában/animében hosszú várakozás után illik kibontani az ilyesmit, a filmben pedig csak másfél óra áll rendelkezésre. Sebhelyes arcú Kenshin és szintén harcos Kaouru úgy tűnik sok mindenen megy majd keresztül.

Mintha egy pillanatra Sarutobi Sasukét láttam volna… ez a 4. teaser nem közölt velünk semmi újat, leszámítva a főszereplő teljes nevét, a betétdal címét és hogy az alaptörténet egy 57 millió példányszámban eladott best seller.

A Rurouni Kenshin augusztus 25-én (3 nap múlva) kerül a mozikba, de már a mai naptól különböző speciális vetítések zajlanak. Legalább gondoltak a nagy érdeklődésre. Wikipedia szerint, ha elég nagy az érdeklődés, talán még doramát is készítenek a történetből.

Forrás: tokyohive, wikipedia

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s