Baby Boom – 2012. július

Sziasztok!

Ismét eltelt egy hónap, így eljött a havi baby boom megtárgyalásának ideje. A következő post sorra veszi a júliusban született japán sztárbabákat. Ebben a hónapban 6 kisbaba született (ami eggyel kevesebb, mint múlt hónapban, akkor ugyanis 2 kisfiú és 5 lány lett meghirdetve), és most is a lányok nyertek, bár tisztázatlan, mennyivel: van 4 lányunk, egy fiunk és egy azonosítatlan – sajnos egy gyermek neme ismeretlen. Ja, és ez a hónap a 2. gyermekek hava, hiszen a született kisbabák felének már van egy 2-3 évvel időjebb testvére. De lássuk is a híreket!

Akiknek kisbabájuk született:

Július 9-én, 16 óra 51 perckor  megszületett a színész Miura Riki (28) és a modell Yamamoto Yuki (25) második gyermeke. A jövevény egy egészséges kislány, aki 2780 grammal született. Az anya közzétette a hivatalos blogján: „Gyors és könnyű szülés volt.” Délután 3 órakor Yamamoto még kiírta twitterre, hogy „A szülőszobába MOST!! Gyorsan! Mindenki, megyek”, aztán szült, és utána, 5 óra körül (tehát 9 perccel a szülés után) jelentette: „Megszületett!!!!!! lol” Yamamoto és Miura 2010 szeptemberében házasodtak össze, és 4 hónapra rá meg is született első gyermekük. A második terhességet idén februárban jelentették be. „Hosszú  idő után újra ez az érzés. Miért ilyen melengető érzés, amikor egy baba van a pocakodban?” … „Most Miura Riki és én, Yamamoto Yuki meg lettünk áldva második gyermekünkkel. Jelenleg a terhességem 5. hónapjában vagyok, és Július 11-ére írtak ki.”
Summa: Hát, ez az anyuka sem élt volna meg 20 évvel ezelőtt, amikor még nem lehetett mindent postolni, meg kicsicseregni. Yamamoto annyira hozzá van nőve a blogjához, hogy naponta akár többször is postol. Javára szóljon, hogy többnyire a gyerekeiről ír, és rak ki képet. Nyilván az első terhesség miatt házasodtak össze a férjével, de ha a másodikat is bevállalták, akkor biztos jól összeillenek.

Az ex-bemondónő Nakanishi Mona (születési nevén Yamamoto) (36) bejelentette első gyermeke születését. A hivatalos blogján írta, hogy július 10-én, délután 5:29-kor megszülte kislányát, aki 4278 grammal született! Azt írta: „Nagyobb baba lett, mint amire számítottam.” Egyébként a dolog császármetszéssel történt. Nakanishi egy nem szórakoztatóipar-beli személlyel kötött házasságot 2010 augusztusában. Tavaly novemberben jelentette be a terhességet.
Summa: Nagyobb, mint amire számított? Még jó! Ez egy óriás csecsemő! Az európai normál 3500 gr, a japán 3000 körül van, de ez több, mint 4 kiló! De legalább egészséges a baba. Amúgy ha hozzávesszük, hogy az anyuka apai ágról norvég, az segíthet a méret megmagyarázásában…

És itt a cikk legnagyobb híre! Koda Kumi pophercegnő megszülte kis trónörökösét, első gyermekét! Július 18-án érkezett a hír, hogy Koda életet adott egy 2952 grammos kisfiúnak. Az anya és gyermeke is jól vannak. Blogjára azt írta: „Nincsenek szavak arra, milyen boldog vagyok.” Koda Kumi tavaly decemberben házasodott össze a BACK-ON rockbanda KENJI03 nevű énekesével, és bejelentette terhességét. Jelenleg a babával van, de novemberben turnéra indul a hölgy. Itt olvashatók ide fűződő gondolatai:
„A minap egy egészséges kisfiú született közém és a szeretett férjem közé. A teste nagyon kicsi, de a jelenléte hatalmas. Még egyszer rám talált egy fontos szerelem. Ezt a gyermeket elnézve olyan érzelmek csordulnak túl bennem, amiket még sosem éreztem. Nincsenek szavak arra, milyen boldog vagyok. Mostantól tanulni akarok, fejlődni, és együtt sétálni a férjemmel és a gyermekemmel. Remélem, még több szeretettel tudom majd előadni a dalaimat novemberben. Már várom, hogy mindenkit láthassak.”
Summa: Nekem kissé úgy tűnik, mintha Koda Kumi azért örülne ennyire a gyereknek, mert így magához kötheti a férjét. Például míg mások azt mondják, örülök, hogy jött a baba, nagyon szeretni fogom, stb, Koda azt mondja, hogy majd hármasban sétálgatnak… De amúgy nagyon szép beszédet tartott… csak a gyerekkel is törődjön, ne csak a novemberi fellépéssel…

Július 25-én a színésznő Igawa Haruka (36) bejelentette a hivatalos blogján, hogy megszülte második gyermekét. „Az esős évszak végeztével biztonságosan megszültem.” „Ebben az elégedettségben, remélem, teszek egy új lépést előre.” Igawa ügynöksége szerint az anya és a baba is egészségesek, és már mindketten haza mentek a kórházból. A színésznő a jövő évben tér vissza a munkához, attól függően, milyen lesz a fizikai állapota. Igawa férje a divattervező Matsumoto Ato (49), 2006 novembere óta, és első lányuk 2009 júniusában született.
Summa: Igawa kedves megjegyzést tett arról, hol járunk a naptárban, de… a baba neméről semmit! Ő nagyon titokzatos, azt se mondta, hány kilóval és melyik nap született a gyerek. Ó, de még épp időben vállaltak gyereket, mert a férj már egy kicsit öregecske… csak röpke 13 évvel idősebb a feleségénél.

Július 27-én Asada Yoshimi (32) idol bejelentette második babájának, egy kislánynak a születését. „Végre találkoztam a babával, akihez minden nap beszéltem a pocakomat simogatva!” „Köszönöm, hogy megszülettél. Mostantól mi négyen egy család leszünk. Minden nap egyre élettelibb lesz!” Asada első babáját, egy kisfiút, 2007 novemberében szülte. „Öt éve már, hogy legutóbb szültem, szóval sok olyasmit elfelejtettem, mint hogyan kezeljek egy újszülött babát, a babaételt, a bilire szoktatást.” „A férjem és én megfogadtuk, hogy bármi is történjen, sok szeretetet adunk a gyermekünknek.”
Summa: Mi van? Én azt hittem, hogy ez olyan, mint a biciklizés. De ha elfelejti az ember, hogy hogyan kell gyereket nevelni, akkor az a sok nagymama mind újraolvas valami gyorstalpalót, mielőtt megszületik az unoka? Amennyit én láttam, akinek volt gyereke, az már tapasztalt volt… Ő meg elfelejtette? Isten ad és elvesz…

 

Dante Carver (35) apa lett! A színész blogján jelentette, hogy megszületett a kislánya: „Július 26-án, este 9:05-kor, a rég várt babánk megszületett.” Dante egy hétköznapi nőt vett feleségül még 2010 augusztusában, és idén márciusban jelentették be a terhességet. A babáról szólva még: „Nagyon egészséges kislány, keményen fogok dolgozni, hogy a legjobb apa lehessek a számára.”
Summa: Milyen érdekes! Egy külföldi apuka nyilatkozza le a hírt! De hát ha egyszer ő a celeb, nem a felesége… Egészen szimpatikus a megmozdulása, meg amit mond.

Akik még váratnak magukra (vagyis állapotosak):

Hasegawa Jun (26) modell
Kinoshita Yukina (24) idol, fogorvosi asszisztens
Kumada Yoko (30) bikinis modell

Akik tervezik:

Július 8-án esküvői fogadást tartott a komikus Azuma Takahiro (42) és az idol Yasu Megumi (30). A fogadás utáni sajtókonferencián Azuma elmondta: „Ő az első számú tehetség és én boldog vagyok, hogy a menyasszonyom lett. A végletekig gyönyörű. A boldogságszintem a csúcson van.” Megkérdezték tőlük, milyen típusú házasság az övék, és erre szintén Azuma felelt: „A gyógyítás királynőjét vettem el, ezért ez egy gyógyító házasság.” Yasu pedig ezt mondta: „ Nagyon boldog vagyok, ezért boldog házasság.” A jövendőbeli terveikről Azuma mesélt: „A jövőben új otthonba költözünk. Az obon fesztivál alatt Olaszországba megyünk a mézesheteinkre.” És a gyerekekről szólva: „Legalább hármat akarok.”
Summa: Úgy tűnik, az alanyok nagyon odavannak egymásért, de ha még 3 gyereket akarnak, akkor ideje lesz belehúzniuk. Ha rajtuk múlik, nem döglik meg ez a rovat…

Forrás: tokyohive, wikipedia

2 thoughts on “Baby Boom – 2012. július

  1. Yamamoto Yuki még 1 hónapja sem szült de már lefogyott.
    Meg jó pici súllyal született a babája.
    Nekem a 3 kg fölötti a jó mindig, hiába európai vagy ázsiai:D

  2. Bár én még nem voltam terhes – hála istennek – de én úgy láttam, hogy ha nem eszel olyan dolgokat, akkor nem hízol el, és a baba után csak minimális zsír marad, meg a bőr. A bőr pedig még ott van neki is, ahogy az egyik képen mutatja a blogján.
    És ahogy láttuk, minden baba ennyivel születik náluk, és egyáltalán nem mindegy, hogy hol születik. A népek, etnikumok közti különbségek is nyilvánvalóak. Ha az ázsiai ember átlagos nagysága kisebb, mint az európaié, akkor nyilván a baba is kisebb – ez ilyen arányos dolog.
    És a japánok nem is a legelhízottabb nép – ez magyarázatot adhat arra, miért “fogyott le” ilyen gyorsan – mert meg se hízott…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s