Bosszúálló – na nem azok, hanem egy másik

Sziasztok!

Most egy izgalmasnak ígérkező film traileréről fogok írni. A film nem más, mint az ősszel megjelenő Sono Yoru no Samurai című dráma. Ez egy adaptáció, de nem regényből, vagy animéből, hanem egy színdarabból! A THE SHAMPOO HAT nevű színi társulat darabjának vászonra viteléről van szó. Hogy ne legyen annyira idegen, és kiszakított a dolog, az egyik társulati tag, Akahori Masaaki írta, rendezte, stb.. tehát az ő gondozásában fut filmen a történet.

De mi is a történet? Hát először nézzük meg a trailert, aztán beszélek róla, és utána görgessetek vissza, és nézzétek meg még egyszer, hogy értsétek.

Szóval adott egy nő, akit cserbenhagyásos baleset ér. Két link fickó elüti, és hagyja meghalni. De van ám ennek a nőnek egy férje, akit mélyen megráz felesége elvesztése. Szóval a férj, Nakamura, aki amúgy egy csendes ember, bosszút esküszik a gyilkos ellen. Valamilyen úton módon rátalál a ficskóra és követi őt, sőt, hogy meglegyen a thriller vonal, minden nap küld neki egy levelet, amiben számolja a napokat a bosszú eljöveteléig.

Most szóljunk egy kicsit a gyilkosról, aki egy brutális állat – mint az a videóban is látható, amikor valami kedves ismerősét benzinnel locsolja, hogy aztán jól megfenyegethesse egy önygújtóval, meg megtépi a rendőrnőt, stb… Kivetkőzött az emberi normákból, szóval tipikus gengszter, aki úgy érzi, mindent megtehet. A neve Kijima.

És ez a két konfliktusban lévő ember a film fináléjában találkozik, egy esős éjszakán, a féj kezében egy késsel… de még nem tudjuk meg, hogyan végződik. Erre várnunk kell a film forgalomba kerüléséig.

Nem titok, hogy a film a feszültség mellett, ami a prédájára vadászó férj folytosnos készenlétéből fakad, a lélektanra alapoz. Például, hogy van-e értelme a bosszúnak. Én arra is gondoltam, hogy ha a férj megöli a gyilkost, akkor ő sem lesz több (igen, sablon), vagy az még nem hozza vissza a feleségét, vagy nagyobb büntetés, ha életben hagyja, de bűntudatot kelt benne, vagy egyszerűen börtönbe küldi. Szóval, annak ellenére, hogy mennyire haragszunk erre a szerencsétlen állat Kijimára, talán életben marad a végén… Bár azt is elmondhatjuk, hogy a világ jobb hely lenne az ilyenek nélkül, szóval talán mégsem…

Szóljunk pár szót a színészekről, elsősorban a főszereplőkről. Az egyik Sakai Masato (堺雅人), ő játsza Nakamurát, a férjet. Irtó népszerű színész, rengeteg filmszerep van mögötte, mint a Méz és Lóhere Hanamoto professzora – csak hogy valami populárisat említsek; meg rengeteg doramában is szerepelt, így a nem túl régi JOKERben, és a korábban bemutatott Legal High-ban. Ebben egyenesen főszereplő volt!
A másik, a rossz fiú, vagyis Kijima szerepében Yamada Takayuki (山田孝之) tündököl, aki szintén nem most állt először kamera elé. Filmek közül a 2010-es Gantz lehet közismert, amiben az egyik gantz-harcost alakította, a misztikus férfit. A doramái közül már többet említenék, például a Water Boys-t, ami, mint tudjuk, szinkronúszó fiúkról szól, a híres BOSS-t, vagy az igen friss Arakawa Under the Bridge-t.

Szóval igen érdekes filmmel van dolgunk, jó történettel, jó szereplőkkel. Már csak alig 4 napot… bocsánat, 4 hónapot kell aludnunk, és kézhez is kaphatjuk. A film november 17-én kerül a mozikba. Sono Yoru no Samurai-ra fel!

Forrás: tokyohive, wikipedia, dramawiki 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s