Yamapi nagy dobása és levele

Sziasztok!

Tudom, enyhén sokat foglalkozom Yamapivel a blogon, de a legutóbbi számáról azért kellett beszélnem, mert szerintem egy Yamapi névhez az gagyi volt, a mostaniról meg azért, mert hihetetlenül jó lett. Szóval felejtsük is el az Ai, Texas és az új szám közötti Love Chase nevű botlást, és koncentráljunk erre az érett, kifinomult, és nem túl nagy magasságokba törekvő, de mégis éteri számra, az ERO -2012 version- -re.

Újaknak, tudatlanoknak, és abszolút halandóknak röviden Yamapiről:
Ő az ügynökség Golden Boy-a, amibe beleteszik, azt pénzt hoz. Nem a legjobb énekes, nem a legjobb táncos, még csak nem is a legjobb színész, de a stílusában van valami megkapó, a magabiztossága miatt elhisszük, ez így tökéletes. A NEWS együttes tagja volt a tavalyi évig, de már szólóban folytatja.

Szóval, mint másfél hónapja jelentettem, Yamapi július 25-én kiadta második szóló albumát, Ero néven. Ennek címadó dalát mutatom most meg nektek:

ero2012ver by Bored4Lyfe

Íme az Ero -2012 version-! Ennek a számnak magasan jobb a történetvezetése, mint az előző táncolós baromságnak. És a zenéje is sokkal jobb!! Mit is látunk? Yamapi egy lakásban, dizájnelemekkel és szépen felöltöztetett próbababákkal, mindenütt ékszerek és… Yamapi vetkőzik! Mi lesz ebből? Pi kicsit babafétisesnek tűnik. Mit gondolunk egy férfiról, akinek a lakása tele van itt-ott felöltöztetett próbababákkal?
De rögtön jön a vizuális elterelés, ugyanis Yamapi zuhanyzik a klippben! És nem felejtik el megmutatni közelről egyetlen mellizmát sem ám! Aztán jön a történetben a sejtelmes csavar, amikor a tükörképét egy nagy piros x-szel tiszteli meg, egy rúzs által. Itt, ha nem Pi hasizmait nézzük, akkor kezd derezóngeni, hogy ez valami szomorú szerelmes szám lehet, a hangulatból, az x-ből, meg az… itt-ott feltűnő valódi női testrészekből gondolom. Sőt, egyszer még egy sarokban gubbasztó lány képét is megvillantják. Egyre inkább azt hiszem, hogy azért használtak próbababákat, mert annak szabad mutogatni a mellét a klipben, és kicsit durva lenne ennyi meztelen nőt halomra hordani. A vége nagyon sejtelmes lezárás, Yamapi ugyanis kinyitja a gardróbja ajtaját, amit az elején gondosan bezárt, és kifejezéstelen arccal néz a meztelenül, lehajtott fejjel a földön ülő lányra.

Bellepillantva a szövegbe a következőket tudhatjuk meg: a dal egy egyéjszakás kalandról szól, amit a zavarodott hím egyedünk arra használ, hogy minden mást elfelejtsen, és aztán már nem is kell neki semmi, még az élet sem. Szóval szex is van, meg búcsú is, és a sok próbababa az eddi kalandjait jelképezik, a rajtuk lévő ruhadarabok talán az egy-egy ottfelejtett holmit, ami maradt utánuk, a tükör előtt sorakozó parfümök pedig az ő illatukat idézik. Nem akarok én itt sokat belemagyarázni, de hát ezt látom.

 

Szerintem ennyi elég is lesz belőlem, meg az analízisemből. Utoljára még annyit, hogy láttam hasonlóan elemző kommenteket a videó alatt, egy például azt állította, hogy a babák az eddigi “hamis” lányok Pi életében, és az a kuporgó az igazi, az egyetlen. Szerintem meg ez nem happy end, előbb tudnám elképzelni, hogy Pi egy sorozatgyilkos és a lány következő áldozat, mint hogy ő a nagy szerelem.

Zárásul viszont leírom Yamapi magához szóló nyilvános levelének fordítását, melyben sok mindenre kitér a NEWS elhagyásával kapcsolatban:

“Yamashita Tomohisának
Ma elmondom neked, amit mindig is el akartam mondani, és különösen minden ember előtt fogom mondani, akik eljöttek téged támogatni. Elhagytad a NEWSt. Ha volt erőd egyesíteni 6 embert, ha volt erőd mindenkit összefogni, és nem csak te egyedül tetted boldoggá a rajongókat, akkor talán nem is kellett elhagynod a NEWSt. A döntés, amit most hoztál, az elmúlt 3 év latolgatásának eredménye, igaz? Mégis, szerintem a távozásod miatt a NEWS rajongói közül lesznek, akik feldühödnek, lesznek, akik megdöbbennek, és lesznek, akik utálni fognak. Még ha bocsánatot is akarsz kérni ezektől a rajongóktól, még mielőtt megtalálnád erre a megfelelő alkalmat, elrohan az idő. Ha alkalmasabb lettél volna. nem csak te kezdhettél volna szóló munkába. Megelőzhetted volna ezeket az érzéseket a fejlődéssel, a folytatással és a továbblépéssel.
3 évvel ezelőtt
A NEWS először kapott rendszeres tévéműsort, de ez idő alatt te folyamatosan forgattad a Buzzer Beat-et és aztán a Code Blue-t, ezért neked le kellett mondanod a műsort. Mielőtt meghoztad volna a döntést, már magadat hibáztattad. Csinálhatod ezt így? Gondot okoztál a tagoknak. Magadat sem tudtad meggyőzni. Amire a rendes emberek képesek voltak, arra te nem. A csapatmunkát és az egyénit nem tudtad jól összehangolni. Ekkor eldöntötted, hogy kiszállsz, megkezded a magad útját. Az út keményebb volt, mint gondoltad. Azt hittem, mostanra rájöttél. Amikor a NEWS-zal voltál, mindig első voltál az Oricon toplistáján. A NEWS Yamashita Tomohisája szintén első volt akkoriban, de már nem vagy a NEWS-zal többé. Yamashita Tomohisa dala sem első többé. Megbántad? Bár miután elfogadtad ezt a valóságot, azt is észre kellett venned, hogy már több kihívást fogadhatsz el. “Csak egyszer élsz.” Erősen hiszel ebben a mottóban. Azoknak, akik úgy döntöttek, támogatják azt az éned, aki újrakezdi, azoknak, akik ma megjelentek előtted, azért, hogy elhiggyék, a választásod a lehető legjobb volt mindenkinek, sokkal több erőt kell befektetned a kemény munkába.
Az énednek, aki sosem volt jó a szavak kimondásában, csak ennyi mondanivalója volt mindenki számára.”

Forrás: tokyohive, jpopasia, dailymotion

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s