Chan-chan-chankapana!!!!

Sziasztok!

Megjelent és még fent van youtube-on az új NEWS vadonatúj száma, ezért beszélünk most róla egy kicsit! Ez a szám igazából azért született (és azért próbálkozik annyira), hogy megmutassa, a NEWS még mindig életben van.

A NEWS, mint tudjuk, egy hajdan 9 tagú együttes volt, ami 2003-ban alakult a Röplabda Világbajnokság idején, aminek Japán nyújtott helyszínt, így első számaik közül sok drukker-dal van (NEWS Nippon, Kibou: Yell). Tehát volt 9 fiú, (akik közül egy már azon év decemberében kilépett – bye-bye Moriuchi Takahiro, és) akik Johnny Kitagawa szárnyai alatt elég jól teljesítettek, népszerűsödtek, cukik voltak, fiatalok, hidrogénezett hajjal, fülbevalóval és köldökpiercinggel pislogtak a tinimagazinokról (igen, elkésett ’90-es évek…).
Aztán 2005-ben történt valami: Uchi Hirokit, a banda jófiúját iváson kapták, és mivel éppen 19 volt (Japánban meg 20 a korhatár), és amúgy is imidzsromboló dolog a bulvármagazinok hasábjain részegeskedni, kicsapták. Na jó, nem csapták ki, hanem eltűntették. Uchi az ügynökség kötelékeiben maradt, de nem jelenhetett meg SEHOL, semmi szín alatt. Vajon mit csinált 4 évig? Mert, habár icipici szerepei voltak, csak 2009-ben jött vissza a Yamato Nadeshiko Shichi Henge okosfiújaként. Ez még csak egy, de ha azt mondom, egy évvel később, 2006-ban Kusano Hironorival ugyanez történt, akkor már csak 6 emberünk van. A csapatot eléggé megvágta a tagok hiánya, mert Uchi osakai volt, és az egész média párban tartotta őt számon Nishikido Ryóval (egyébként szintén benne volt a Kanjani8-ban, amiből szintén kivették) – szóval Ryo elvesztette kispajtását; Kusano pedig igen aktív junior volt, többek között énekelt a K.K.Kitty formációban is NEWSos barátaival, Koyama Keiichióval és Kato Shigeakival, akiket megviselt a 3. görkoris testőr elvesztése.

2006-ban a főnix feltámadt poraiból, és úgy visszatértek, hogy csak zengett! Szükséges is volt, ha nem akartak eltűnni a süllyesztőben, mert időközben felütötte a fejét az új szenzáció, a KAT-TUN, a NEWS-vezér, Yamashita Tomohisa (aka Yamapi) pedig külön duettezett a KAT-TUNos Kamenashi Kazuyával, és szólóban is tevékenykedett. Az ezutáni időszakban születtek az olyan nagy számaik, mint a közismert Weeeek, vagy a köszöntős Happy Birthday, és a retro vércsoportos Koi no ABO. 2010 felé egyre sikeresebbek lettek, ezért sejteni lehetett, hogy valami történni fog. Kiadták mind közül legvagányabb (na jó, leszámítva a Weeeek-et) számát, a Fighting Mant, hogy legyen róluk valami szép emlékünk.

De aztán 2011 októberében beütött a krach: Nishikido Ryo és Yamashita Tomohisa (tehát az osakai vagány és a leader), a csapat két legnépszerűbb tagja(!) bejelentette, hogy elhagyja a bandát. Uramisten, leesett állak, kétségbeesett tekintetek – hatalmas megrázkódtatás a fanok rengetegjének. Ryo minden erejét a hazai bandájának, a Kanjani8-ra szerette volna áldozni, ami végül is érthető, hiszen abban rendesen ZENÉLNEK, hangszerrel, meg minden, és ott Ryo a kicsi, a bohókás Docchan, a NEWSban meg eléggé komor, rosszfiú szerepe volt – hát most választott. Yamapi meg szerintem Akanishi Jin magánakcióján felbuzdulva saját (megalapozott) sikerre áhítozott.

A fiúk (Koyama Keiichiro, Kato Shigeaki, Masuda Takahisa, Tegoshi Yuuya) sem nagyon tudtak magukhoz térni, az ominózus eset óta csak egy best albumot adtak ki, és csak mostanra kaparták össze magukat egy új kislemezre. Látszik rajtuk, hogy elég bátortalanok egyedül, és nem is igazán tartják a régi stílust. Az új számuk, a Chankapana, már július 18-án megjelent, és remek eladási eredményeket produkál. Az első heti eladása lenyomta a Fighting Man című, már említett kislemezt. Az új leader Koyama lett, aki boldogan üzent a rajongóknak:
“A ‘Chankapana’ a mi érzéseink eredménye és a rajongóké, akik vártak ránk. Elértük a legjobb kezdést. Amikor meghallottam a toplistát, sírtam. A tevékenységünkön keresztül fejezzük ki a hálánkat. Szóval “essetek gyönyörű szerelembe” velünk!”

A klip szerint egy igencsak retró kislány nézi a régi – de színes – tévét, ahol a konferanszié nem más, mint a Nihonjin no Shiranai Nihongóból Jack, a british buisness man. A négy megmaradt fiú hófehérben, de az Arashi – Wild at Heart-ból megmaradt díszletben (és néha jelmezben) táncol. Éljen az újrahasznosítás! Valaki nagyon kreatív volt a cégnél… A számot nem mondanám túl jónak, szegény kislány is próbál elkapcsolni, de a többszöri hallgatás javít az élményen. Mi az a Chankapana? (ötleteket várok lent!!) A táncról nem mondható el sok minden, a megszokott, Johnny’s-os “mikrofon előtt vagyok, ezért csak a kezemet tudom használni” típus. Kinézetről szólva viszont Tegoshi hidrogénszőkéjétől frászt kapok!!! Miért? Tegoshit már a narancssárga (alias japán-szőke) színnel is eléggé megkínozták, nem tudom, mi szükség volt erre. Szóval a számban biztosan van valami, mert a kezdetben elégedetlen kiskorú néző a végére önfeledten ugrálta körbe a rumlis nappalit. Hát én nem ugráltam, miközben néztem… (csak a refrént énekeltem)

A 4 srác a nagy újrakezdés alkalmából megkezdik a NEWS LIVE TOUR 2012 ~Utsukushii Koi ni suru yo~ (Ess gyönyörű szerelembe…) című koncertturnéjukat, 7 nagyvárosban. Bár én nagyon kíváncsi vagyok, hogy ha a Chankapanán kívül mást is előadnak (adja az ég!), akkor hogy írták át a régi számaikat, mert a lassított magas érzelmes vokálon kívül, amit mindig Tegoshi kapott, a fő részek mint Yamapi és Ryo reszortjai voltak…

Megjegyzés: én szeretem a NEWS megmaradt tagjait is, ne érezzétek bántásnak a mondandómat – ezt pedig nem azért írtam ki, mert gyp-snek hiszem a közönséget, hanem mert már megkaptam, hogy én mindenkit utálok az ázsiai popszakmában…

Forrás: tokyohive, wikipedia

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s