Rókaképű újonc

Sziasztok!

Ez a cikk egy énekesnő bemutatásáról fog szólni. Szeptemberben jelenik meg a 3. kislemeze, érdekes arca és metszett szemei vannak, éééés, ő lett az első félév legnépszerűbb újonca, egyes felmérések szerint! Személy szerint nem kedvelem őt túlságosan, mert nehéz kimondani a nevét, ellenszenves az arca, és rossz magasságot üt a hangja, de úgy vettem észre, hogy egyeseknek nagy kedvence lett, ezért úgy éreztem, muszáj bemutatnom. Ez az énekesnő pedig nem más, mint Ieiri Leo.

Ieiri Leo hihetetlenül fiatal, mindössze 17 éves. Felmerül a kérdés, hogy akkor miért nem valami gyűjtőben van (AKB, Morning Musume, stb…), hiszen az olyan nagyok is, mint Namie Amuro valamilyen együttessel kezdték. Erről legfeljebb találgathatok: nem vették fel? De nem… Úgy történt, hogy jött Nishio Yoshihiko producer úr, aki felfedezte őt és bedugta a saját zenei iskolájába, a Voice-ba Fukuokában, ahonnan olyan sztárok jöttek már ki, mint – a szintén érdekes hangú – YUI. Így hát a KEN-ON (ide való a színésznő Ryou is) stúdió vette szárnyai alá, és 2012. februárjában meg is jelentették első, Sabrina című kislemezét.

Térjünk vissza egy kicsit Leora. Ieiri Leo 1994. december 13-án született, Fukuokában, vércsoportja rendes japánhoz illően A. Hobbija a gitározás a filmek és az olvasás – hoppá, de unalmas ez a szomszédlány imidzs.

Gyerekkorában zongorázott és tagja volt az iskolai kórusnak, mindig is érdekelte a zene és a tévé, és jó érzéke volt a művészetekhez. Először verseket kezdett írni, aztán dalszövegeket. Így jutott el 13 évesen, egy gitárral a már említett Voice suliba.

Most, hogy körbeértünk, beszéljünk a Sabrináról. Ez a dal gyülemlett benne egész fiatalkorában, és 15 évesen már be is fejezte. Ez látszik is rajta, mert olyan átlagos tinidal, amiben van éjszaka a városban, meg keresed a szerelmet, miközben egészében nem szól semmiről, csak ilyen mozaikos, mint a kicsi lelke. 2011-ben (16 évesen!) egyedül Tokióba költözött és optt folytatta a sulit, meg a zenélést. Következő év februárjában debütált, és a Sabrinát felhasználták a népszerű Toriko animéhez, 3. endingnek. A klip egyébként maga Leo, egy szál mikrofonnal, miközben valaki füstgránátokat hajigál felé:

Na, és akkor májusban beköszöntött a második dal, a Shine. Ezt is népszerűsítette a média, méghozzá a Kaeru no Oujo-sama című tavaszi doramával, ami nem mellékesen benne volt a top10 kedvencben az elmúlt szezonban. A dal kicsit más, mint az előző, ez egy tipikusan optimista dal, amire a japán tinilányoknak szüksége van, mert nagyon önbizalomhiányosak. Tehát Leo megmondja nekik, hogy ragyoghatnak, és ők is értékesek.
Egyébként ez sem egyediségre vall, ugyanis a Jpop kedvenc témája – a szerelem mellett – ez. (Ugyan nem Jpop, de Hilary Duff – Fly című száma jut erről eszembe, csak az jobb.)

A klip ismét “kreatív” (engem emlékeztet az Arashi – Pikanchi Double című számhoz, és még sok másikhoz…): végig egy magas épület teteján áll és ott énekel, miközben forog körülötte a kamera. Néha feltűnnek nagy üvegszilánkok, de nem segítenek sokat, a látkép izgalmasabb. Beismerem, csak egyszer néztem teljesen végig, a többi alkalommal csak hallgattam, és inkább a cikket szerkesztettem – szóval unalmas.

Végre valahára pedig megjelenik a harmadik kislemez, most szeptemberben, aminek címadó dalához, a Bless You-hoz csupán ízelítőnk van. Mindenesetre nézzük meg:

Hm, fátyollebegtetés és kiabálás. A harcias kézmozdulatok megmaradtak. Azt hiszem, már tudom, miért nem tetszik: kiabálva énekel, és ez nekem nem valami szimpatikus, nem leszünk barátok. Szóval ez a klip sem ígér sokkal többet az előbbieknél, de sanszos, hogy nem véletlenül ilyenek, hanem ezt a stílust kívánja követni…

Ijiwaru na Kamisama (~gonosz isten~) című mellékszámához (ami a Pocky reklámzenéje lesz) bezzeg már elérhető a klip! Állíthatom, hogy Leo nem változott sokat. A klip nagyrészében áll/ül/fekszik valahol és nagyon szomorkás, de aztán üres vagy neoncsövekkel teli szobában találja magát, és lázadósan gesztikulál a dal mellé. A klip végére bepirosodik a díszlet, és kicsit többet mozog a lány, de még mindig nincs történetnek apró morzsája sem.

Tehát az új kislemez szeptember 12-én jelenik meg 3 különböző kiadásban. Ráadásul Leo turnéra is indul 2013 január 17-én (tehát még egy éve sem lesz a piacon) Fukuokából.

Forrás: tokyohive, generasia, youtube, jpopasia

4 thoughts on “Rókaképű újonc

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s