Kinek az arcát tetszik kérni?

Sziasztok!

A július kissé lyukacsos, hol egy hétre való cikket írok egy nap, hol meg majdnem egy hétig semmit. Pár napja azonban belebotlottam egy olyan hírbe, amit rögtön el is mentettem, mert ez annyira röhejes, szomorú és érdekes (?) egyszerre, hogy muszáj róla írni. Egy rangsor fog következni, ami olyan sztárokat sorakoztat fel, akiknek a legnépszerűbb az arca, ha szépészeti műtétekre kerül a sor…

Még tartott a II. Világháború, amikor Isshikiben (Aichi prefektúra) megszületett a kis Takasu Kastuya (高須 克弥). Felcseperedvén a tokiói orvosi egyetemen tanult, és szerzett tapasztalatot Németországban és Olaszországban is. 1974-ben saját nevén kórházat alapított a szülővárosában, két évvel később pedig megnyitotta a közeli nagyvárosban, Nagoyában a Takasu Klinikát (ami 2010-re Tokióban, Yokohamában és Osakában megtalálható). Ez a Takasu nagyon kísérletezőkedvű orvos volt. 1999-ben, 54 évesen megelégelte, hogy a plasztikai sebészek mind vénemberek, ezért maga is kés alá feküdt, hogy megtapasztalja, milyen fájdalmakkal járnak az egyes eljárások, és hogy 20 évet fiatalítson magán. Keresztülment arcfelvarráson, zsírleszíváson, hajbeültetésen, szájfeltöltésen és még sok máson. Remek a szakmájában, emellett párosban Guinness rekorder golfban.

A mostani cikket azonban a klinika igazgatója, Takasu Mikiya ihlette a következő bejelentésével: ragsorolta a legnépszerűbb női és férfi arctípusokat, amikor arcplasztikára kerül sor az ő kezeik alatt. A közlemény a top20-at közli mind női, mind férfikategórában (és ezeknek top3-ját fogjuk alaposan megvizsgálni, a többit csak említésszintén és csakis talán. Rendhagyóan az 1.-től haladunk a 3. felé), de míg az utóbbiaknál egész féléves adatokkal szolgálnak 2012 januárjától júniusáig, a hölgyeknél (talán az adatok nagyobb mennyisége miatt) csak áprilistól júniusig vették figyelembe.

Női

1. helyezett: Itano Tomomi (板野 友美)
Talán a kisebb intervallum kedvezett az AKB48-os lánynak, aki egészen pontosan április 25-én jelentette meg legutóbbi szóló kislemezét, majdnem egy évnyi szóló-hiátus után. A 10nen Go no Kimi e elég jó volt ahhoz, hogy pár hétig az Oriconon csücsüljön, a Clone-t viszont szerencsére kihagyták belőle (ez a szám olyan, mintha BoA-t próbálná naggggyon rosszul utánozni). A 10nen-ben (ami szerintem egy vacak Nishino Kana – Esperanza utánzat), a lány béna hajának köszönhetően megvizsgálhatjuk az arcát: egyszerű, tipikus kedves lány arc, az európai ideálhoz mérten nagy szemek, de az arca nagyon hosszú és hegyes az álla, amivel a fodrásza láthatóan nem tud mit kezdeni, ezért elrejtés helyett inkább kiemeli. Mindenesetre, nem rossz arc, de szerintem ebből plasztika nélkül is éppen elég van Japánban. Talán szeretik a tucatot…

Érdekesség, hogy az ő arcát választó nők többségét szerencsére egyáltalán nem foglalkoztatja az AKB48. Most júniusban volt az AKB 4. General Electionja, amikor a rajongók kiválasztják kedvenc csapattagjaikat, de a kés alá fekvő nők egyike sem szavazott sem Tomomira, sem senkire. Takasu annyit fűzött hozzá: “Úgy tűnik, inkább tekintik Itanót modellnek, mint idolnak, és egyáltalán nem érdekli az embereket az AKB48-os tevékenysége.”

2. helyezett: Triendl Reina (トリンドル 玲奈)
A második helyet ez a nevéről láthatóan félvér hölgy bitorolta el. Az ifjú, 20 éves modell anyai ágon japán, apai ágon osztrák. Bár számunkra nem igazán ismert, Japánban annál népszerűbb: áprilisban az első helyezett Itano Tomomival osztozott a ViVi divatmagazin címlapján. Mostanában egyre több szórakoztató műsorban tűnik fel csak úgy, és ez okozhatja arcának hihetetlen népszerűségét. Ráadásul tipikus cuki lány imidzse van, amiért a japánok majd’ megvesznek – biztos azt hiszik, ha ilyen lesz az arcuk, ilyen lesz a személyiségük is…

A youtube-os összeállításokon is látszik, hogy szép, meg aranyos, de hát a félvérek mindig nagyon szépre sikerednek.

3. helyezett: Sasaki Nozomi (佐々木 希)
A harmadik lányt a legtöbben a már-már aranyosan idegesítő – de még mindig idegesítő – reklámból ismerhetik, a Fit’s-ből! Kamu-to-funyan-nyan-nyan-nya-nyan-fu-nyan~ Bizony! A Nozomi & Takeru páros Nozomijáról van szó, aki állítólagosan romantikus kapcsolatban állt egy darabig a szupersztár Arashi-s Ninomiya Kazunarival. Nozomi, ha nem idétlenül táncol a Fit’s reklámban, akkor énekel (Fit’s főcímdalt) vagy színészkedik doramákban (kezdetleges fázis). Arca átlagos, nem egészen értelmet tükröző, valahogy az előző kettő lány rossz keveréke.

Éppen lemaradt a dobogóról a koreai színésznő az Irisből, Kim Tae Hee (miért akarnak a japánok koreai arcot?), és a népszerű popdíva, Namie Amuro, akinek szintén aranyos típusú arca van. Felkerült még a listára a mostanában a Helter Skelterről emlegetett Sawajiri Erika színésznő is, méghozzá a 7. helyre. További szereplők: Ayumi Hamasaki pophercegnő, Yoona és Tiffany a koreai SNSD lánybandából és Kitagawa Keiko modell.

A női részleg rejtélye (Takasu blogjának olvasói szerint), hogy Ayase Haruka (a Himitsu no Akko-chan live action főszereplője) miért nem szerepel a listán, ha egyszer olyan szép, hogy egy csomó magazin megválasztotta a legszebb arcú színésznőnek. Takasu jelenleg annyit tud mondani a dologról, hogy nincs semmi kiemelkedő az arcán: “Sok ember rajzol le olyan jellegzetes arcjegyeket a sztároktól, mint Tomochin szem alatti területe vagy Ayu pisze orra. Amikor Ayase arcára nézünk, nincs semmi különlegesen kiemelkedő pontja. Az orra se nem túl kicsi, se nem túl nagy, és más sem ötlik szembe. A szája átlagos méretű, és nincs semmi különlegessége. Az ajakvastagsága normális. Talán az álla egy kicsit hosszabb a normálisnál, de ez nála nem hátrány, hanem a vonzósága javára szolgál.”

Férfi

1. helyezett: HYDE – Takarai Hideto (寶井 秀人)
Az első helyre az isteni HYDE került, Gackt női-fantázia-beli társa, aki bár túlvan már 40-en, népszerűsége töretlen, mind szólóban, mind együttesben (korábban a L’arc en Ciel, most a Vamps). Hyde diszkográfiája hosszú, és többnyire a rock pályáján fut, ám a japánok között kissé különc zenei stílussal – néha a 30 Seconds to Mars-ra emlékeztet. De most lássuk is, milyen arc az, amit – remélhetőleg – a férfiak kérnek magukra:

Hyde arca egyszerre férfias és kisfiús. Semleges arckifejezéssel is kissé duzzogósra tudja venni a figurát. Ha valakinek ilyen arca van, annak nem nehéz hódítani – feltételezem ez az oka a nagy népszerűségnek.

2. helyezett: Yamashita Tomohisa (山下智久)
A mindenki kedvence Yamapit saját ügynöksége – ami természetesen a Johnny’s – is Golden Boy-nak nevezi, mivel ő az egyik aranytojást tojó tyúkjuk. Amibe Yamapit beleteszik, az általában elfogy. Nem egy dorama főszerepet kapott (Buzzer Beat, Code Blue, stb) és a NEWS együttes leader-je is ő volt, mielőtt idén év elején kilépett, hogy teljesen szóló karrierjére koncentráljon. Eddig is voltak már sikeres számai, mint: One in the Million, Party Don’t Stop, Ai Texas. Most pedig a Toriko új zenéjével szerepel az Oriconon, a Love Chase-szel.

Yamapi arcát mindenki isteníti, de szerintem inkább a viselkedésével és az összképével hódít. Magában az arca nem a leghelyesebb. Mindenesetre a japánoknak ez tetszik, szóval ezt varratják magukra.

3. helyezett: Aiba Masaki (相葉雅紀)
A szupernépszerű Arashi banda oszlopos tagja, legtöbbször állatokkal, vagy gyerekekkel láthatjuk, ugyanis nem az a szívtipró karakter, hanem inkább az ügyefogyott, szerethetően butuska és csupaszív embertípus. Az arca csak hozzátesz a fülig érő vigyorral, és csillogó szemekkel. Aiba idén karácsonykor lesz kereken 30 éves, de ez nevető ráncait leszámítva egyáltalán nem látszik meg rajta. Kicsit gyenge a tüdeje, néha elkapja őt a légmell nevű betegség (amikor leereszt a tüdő – nagyon veszélyes!), és ilyenkor pihenőre küldik a nagy hajtásból. Az Arashi általában ki se látszik a munkából, és nagyon hálásak a közönségnek.

Mosolygós nyuszi-pofija anyai érzelmeket vált ki a nőkből, ezért jó taktika a férfiaknak ezt felölteni. Nagy szemek, húsos ajkak, és szabályos orr jár hozzá a csomagban – nem figyelmen kívül hagyandó dolog, hogy a szemhéja nem japán, hanem nyugati típusú.

3-ból 2 Johnny’s-os, nem véletlenül hívják az ügynökségek a szépfiúk gyűjtőjének. A top20-ban ezen kívül még 8 Johnny’s-os van: Nishikido Ryo, Sakurai Sho, Higashiyama Noriyuki, Yamada Ryosuke, Okada Junichi, Kamenashi Kazuya, Domoto Koichi, Tamamori Yuta. Szerepelnek még olyan híres színészek, mint Shirota Yu, Yamamoto Yusuke,
Mizushima Hiro, Miura Haruma, és a cukorfalat Koike Teppei, valamint a BREAKERZ fenegyereke, Daigo. Meglepő, hogy szinte csak fiatal színészek szerepelnek, mind kölyökképű, sehol egy markáns, sármos arc, mint nálunk Marlon Brando, vagy Hugh Jackman.

Forrás: tokyohive, wikipedia, youtube

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s