Miu – Miau – Muppet Show?

Sziasztok!

Ma estére egy olyan klipet hoztam, amit nem igazán értek, és nem igazán támogatok. Egyszerűen rossz, fut alatta egy dal is, de nem nagyon dobja fel. Így a levegőbe nem tudok róla tovább beszélni, ezért nézzük meg, ki követte el, és milyen pálya vezetett idáig – de csak nagyon röviden!

A hölgy Sakamoto Miu (坂本 美雨) névre hallgat, és az 1980-as munka ünnepén született (május elsején múlt 32), neves zenészek gyermekeként. Apukája Sakamoto Ryuuichi, zeneszerző, zenész, színész, aki napjainkban is aktív, de a popkultúrában nem éppen ismert a neve, mert ő ilyen igényesebb alkotó. Anyukája pedig Yano Akiko, a 70′-es 80′-as évek pop-jazz énekesnője.

Ilyen alapokkal azt hihetnénk, Miunak a vérében van a zene, de nem tört túl nagy magaslatokba. Hangja talán még lenne, de nem jól forgatja be a késztermékbe. Kiadott pár kevés vizet zavaró albumot és kislemezt, és a Vocaloid egyik szereplőjének a hangj. De aztán itt megáll a tudomány. Kicsit alternatívnak hangzik, tehát másállapotban egészen hallgatható lehetne… de így kicsit az idegeimre megy. Nem akarok rá több szót fecsérelni a szükségesnél, ezért a diszkográfiáját tudjuk le azzal, hogy felsorolok éls belinkelek pár számot tőle:
Eight Colour
Phantom Girl’s First Love
Precious

És akkor jöjjön is az ominózus új album címadó dala, az I’m Yours!

Cím és előadó feltűnően tudatva, majd be is fekszik, a cseppet sem csúnya Miu, és (talán a neve miatt?) megjelenik egy apró, digitális macska. A csúcs 0:45 körül ér el, amikor a sarokban egy színes karikában megjeenik Muppet Show karakterként KREVA, a dalban közreműködő rapper. Ezalatt Miu sem ment sehova, ott forgolódik, nyújtózkodik, fetreng a háttérben. A klip második felénél leöntik vízzel a kameralencsét, és még a szép látványt is elrontják vele. Ez a klip alacsony költségvetésű, gagyi, és mindenfajta figyelemre érdemtelen. Már bánom, hogy megmutattam.

Ha neked talán mégis tetszett (mert mindenkinek más tetszik, így ha nekem nem tetszett, akkor valakinek biztosan), a szám Sakamoto Miu 7. almbumán, az I’m Yours!-on jelenik meg augusztus 8-án.

Forrás: tokyohive, wikipedia, youtube

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s