Dorama-mustra 2012/tavasz 2. rész

Sziasztok!

Már folytatjuk is a már megkezdett tavaszi szezon doramáinak tárgyalását. Az előzőben eljutottunk 10-től 6-ig. Találkoztunk helycserével, túlélőssel, kiöregedett énekesnőssel, és a két Johnny’s.ossal: orvosos és idolos. Most folytatjuk, és már csak az igazán nézettek jöhetnek szóba. Nos, melyik a legemlékezetesebb 2012 tavaszi doramád?

Figyelmeztetés: Az itt szereplő doramák közül igen keveset láttam, így csak azt tudom leírni, amit a promóciók alapján kiváltottak belőlem.

Folytassuk, szokás szerint hátulról:

5. helyezett: Mikeneko Holmes no Suiri (三毛猫ホームズの推理)
11 részes misztikus komédia, bár szerintem simán betehették volna a leírásba, hogy detektívsztori. És ismét egy Johnny’s dorama! A főszereplő Aiba Masaki, az Arashi tagja, ennek megfelelően ők szolgáltatják a zenét is, a gyönyörűen pozitív és szívszorító Your Eyes-zal. Valójában erről a sorozatról már írtam, elég részletesen (mert láttam), de most is összefoglalom.
A történet szerint Katayama Yoshitaro egy szerencsétlen alak, aki elájul a vér láttán, tériszonyos és fél a lányoktól, amik nem segítik munkájában, hiszen ő egy rendőrnyomozó. Eleve kényszerből, apjai nyomdokaiba lépve dolgozik így, valójában jobban illene háziasszonynak. Célja, hogy kilépjen, de ebben testvérei mindig megakadályozzák. Az első részben azonban feltűnik egy macska, Holmes, aki furcsa mód Yoshi segítségére lesz.
Szereplők:
– Aiba Masaki (相葉雅紀) (Pikanchi, My Girl, Bartender)
– Fujiki Naohito (藤木直人) (Great Teacher Onizuka, 1 Rittoru no Namida, Taira no Kiyomori)
– Oomasa Aya (大政絢) (Paradise Kiss, Mei-chan no Shitsuji, Buzzer Beat, Yamato Nadeshiko Shichi Henge)
– Okura Tadayoshi (大倉忠義) (Kanjani8 tag, filmek: Ohoku, sorozatok: Utahime)

Itt látható a trailere, ami amellett, hogy bemutatja a szereplőket, jelképezi szegény Yoshi alárendeltségét a zsarnoki lelkületű macskával szemben:

4. helyezett: Mou Ichido Kimi ni, Propose (もう一度君に、プロポーズ)
Ahogy a címből sejthető (Még egyszer eljegyezlek), ez a sorozat 10 rész tömény romantika. Elég aranyosnak tűnik, de nagy izgalmakat azért ne várjunk tőle.
A történetben Haru és Kanako négy éve házasok, boldogan élnek, míg közbe nem szól Kanako betegsége. Meg kell műteni, de ez azt okozza, hogy az emlékei egy része elveszik. És micsoda véletlen, hogy pont az a része, amelyik a férjével való 5 éves ismeretségéről szól. Szegény Kanako mégsem élhet egy idegennek, ezért hazamegy a szülői házba, ahol az öccse ápolja majd. Haru viszont mindenre emlékszik, és rájön, mennyit jelent neki a felesége, így ismét megkéri a kezét… Hm, 50 első randi feeling? (ha láttátok a filmet)
Szereplők:
– Takenouchi Yutaka (竹野内豊) (Beach Boys, Yankee Boku ni Kaeru, BOSS, Nagareboshi)
– Wakui Emi (和久井映見) (Hanayome to Papa, Anmitsu Hime, Taira no Kiyomori)

A sorozatból nem találtam klipet, ezért a főcímzene videóját teszem be ide, ami nagyon szép, és egy házaspár szép, japán mintájú együttélését mutatja be (de ezek nem a sorozat szereplői!). Juju – Tadaima:

JUJU – Tadaima [H.264 1280×720 SSTV HD]_by… by pavlina_

3. helyezett: Legal High (リーガル・ハイ)
A 11 részes ügyvéd komédia meglepő módon felkúszott a dobogóra. Pedig nagy belső harcai voltak… a szereposztás elég jó, de elkövette azt a hibád, hogy a nemrég szólóban debütált Ono Erena Erepyon című számát választotta openingnek. Lássuk, mi is foghatta meg a nézőket benne:
A főszereplő Komikado Kensuke nem az a tiszteletreméltó ügyvéd. Tehetséges, de… olyan Dr. House féle az ügyvédek között, és még sosem vesztett ügyet.
A másik főszereplő Mayuzumi Machiko, friss diplomás ügyvéd, aki meg olyan igazság bajnoka, Kensuke ellentéte, ezért gyakran megütköznek, miután összehozza őket a sors.
Szereplők:
– Sakai Masato (堺雅人) (Atsuhime, JOKER)
– Aragaki Yui (新垣結衣) (Koizora movie, Dragon Zakura, My Boss My Hero, Papa to Musume no Nanokakan, Code Blue, Zenkai Girl, Ranma 1/2)

Az alábbi jelenet a sorozat első részéből van, amikor elsőször összetalálkozik Kensuke és Machiko (akit Aragaki Yui alakít – meglehetősen jól áll neki a rövid haj). Szóval a jólelkű Machiko megpróbálja felhívni egy férfi figyelmét, hogy adja át a helyét a mellette álló öregúrnak, de a férfi nem mutat sok hajlandóságot. Miután Machiko kellően dühbe jött, a férfi felvilágosítja, hogy árulkodó jelek mutatják: az öregúr leszáll a következő állomásnál és éppen egy sportklubba megy, tehát egészségesebb nem is lehetne. Remek példa, hogy miért ne kardoskodj mások ellen nyilvánosan:

2. helyezett: ATARU
Egy 11 részes misztikusról van szó (amiről megint lefelejtették a nyomozós címkét), ami véletlenül megint csak Johnny’s-os darab, a SMAP-os Nakai szerepel benne. Már szerepelt a listán egy SMAP tag, igaz? (lásd: 7. helyezett) Zenéje azonban Ringo Shiina kisasszony pörgős rockos Jiyuu e Michizure című száma.
A cím maga a főszereplő neve. Tehát Ataru savant-szindrmás. A savantizmus egyfajta autista “képesség”, amivel átlagon felüli emlékezőtehetsége, vagy a sorozat esetében nyomozó- és megfigyelőképessége lehet az embernek. Ataru pedig ki is használja ezt: rendszeresen megoldja a bűnügyeket, csak sajnos ez nehezen érthető a többiek számára. Ám Ebina Maiko megtalálja a férfi szavainak értelmét. Ráadásul van még egy sármőr nyomozónk is, Sawa Shunichi.
Szereplők:
– Nakai Masahiro (中居正広) (SMAP tag, de szép számmal szerepelt doramákban főleg a 90′-es években)
Kuriyama Chiaki (栗山千明) (Battle Royale, Kill Bill, Azumi 2…)
– Kitamura Kazuki (北村一輝) (Azumi 1,2, Tokyo Friends, 14 Sai no Haha, Bambino!, Galileo, Yokai Ningen Bem)

Megtaláltam hozzá egy promógyűjteményt, ami elég jól szemlélteti, miről is van szó:

És el is érkeztünk a győzteshez, vagyis a japánok által legjobban kedvelt tavaszi doramához. Érdekes, hogy az adások alatt nem ez a dorama nyerte el a legnagyobb első nézettséget, hanem az előző ATARU (majdnem 20%-os lett). Ám a goo szerint az első a… Kagi no Kakatta Heya!

1. helyezett: Kagi no Kakatta Heya (鍵のかかった部屋)
Nem csodálom, hogy első lett, nekem is ez volt a kedvencem. Annyira jó, hogy már írtam is róla. Bár elsőre a történet nem tűnik izgalmasabbnak, mint a fentiek, de a megvalósítás, az valahogy pont jó. Nem annyira szájbarágós, szóval nem unjunk meg az esetet a rész végére, sőt, egészen addig gondolkodunk, hogy ki is volt, mi is volt. És ha tudjuk is, ki a tettes, akkor sem tudjuk, hogy csinálta, pedig a sorozat felhívja a figyelmet a részletekre. A zene a nagyon megfelelő hangulatú Face Down az Arashitól, mert a nyertes is egy Johnny’s dorama, főszerepben az Arashi vezetőjével, Ohno Satoshival.
Tehát van egy ügyvédi iroda, ahol egy jól menő ügyvéd, Serizawa Gou dolgozik, és az ő újonc, zajos, igazságmániás tanonca, Aoto Junko. Aoto egy kissé bajkeverően ügyetlen, így ismerkednek meg Enomoto Kei biztonsági szakemberrel. Ezután csak úgy halmozódnak náluk az ú.n. zárt szobás rejtélyek, vagyis amikor vagy öngyilkosságnak van álcázva, vagy egyszerűen csak hihetetlen balesetnek tűnik egy-egy haláleset, mert a szoba rendszeresen érintetlen és belülről zárt. Enomoto, akit a saját munkahelye is egy külön lomtárba űz ügyködni, annyira antiszociális, nagyon shigoto no mushi (munkamániás), ezért örömmel (?) segít megoldani ezeket az ügyeket. Bár őt nem is a gyilkos érdekli, hanem az, hogy hogyan csinálta.
Szereplők:
– Sato Koichi (佐藤浩市) (rengeteg film és dorama)
– Toda Erika (戸田恵梨香) (Death Note, Tatta Hitotsu no Koi, Hana Yori Dango 2, LIAR GAME, Code Blue, Ryusei no Kizuna, BOSS)
– Ohno Satoshi (大野智), (Pikanchi, Maou, Uta no Oniisan, 0 Goshitsu no Kyaku, Saigo no Yakusoku, Kaibutsu-kun, Mou Yuukai Nante Shinai)

Itt látható a 30 másodperces promója az első résznek, ami nem mutatja meg ugyan a sorozat apró gyönyörűségeit (Enomoto gépiességét, és emberei kapcsolatokra való alkalmatlanságát), de ízelítőnek nem rossz:

Nos, ennyi lett volna. Ha tetszett, ha nem, valószínűleg októberben újra találkoztok ezzel a rovattal, amikor a nyári dolgokat összegezzük – ha nem felejtem el.

Forrás: tokyohive, dramawiki, youtube

1 thought on “Dorama-mustra 2012/tavasz 2. rész

  1. Visszajelzés: Kisebb események III. « Doramamajom

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s