Dorama-mustra 2012/tavasz 1. rész

Sziasztok!

Ismételten egy szavazást hoztam, de most a sok zene mellé egy kicsit doramázunk. Nyár lévévn ugyanis véget ért minden tavaszi szezonban indított sorozat. A goo jóvoltából pedig megtudhatjuk, melyikek voltak a nézők kedvencei. A pontos kérdés a következő volt: Melyik a legemlékezetesebb 2012 tavaszi doramád?

A közzétett lista 20 elemet tartalmaz, de nekünk elég lesz ide az első 10 helyezett is!

Figyelmeztetés: Az itt szereplő doramák közül igen keveset láttam, így csak azt tudom leírni, amit a promóciók alapján kiváltottak belőlem.

Kezdjük szokás szerint hátulról:

10. helyezett: W no Higeki (Wの悲劇)
Misztikus dráma, ami áprilistól júniusig vetítette a 8 részt, amiből áll. Komoly mivoltát az is igazolja, hogy nem anime/manga-adaptációról van szó, hanem egy 1982-es regény feldolgozásáról (szerző: Natsuki Shizuko). A népszerű történet (amit nem felejtek el elmesélni) több alakot is öltött: 1984 mozifilm, 2001 és 2010 dorama – és ilyen jó lenne, hogy két évre rá megint megcsinálják? Valójában ebben a változatban a szereplők és a háttér egészen már, csak annyi a közös az alaptörténetben, hogy két nő van benne… meg az alapcselekmény.
A főszereplő Takei Emi rögtön két szerepet is játszik a sorozatban: 1. Mako, egy nagy üzletfejes lánya, aki mindig kényelemben élt, ezért (???) maga akar megküzdeni az életéért (=elkényeztetett liba, aki jó dolgában már nem tud mit csinálni). 2. Satsuki, egy kocsmatáncos, aki magányosan és szegényen él a város szélén, miközben pénzre és hatalomra ácsingózik.
Nos, aki valaha olvasta/látta vagy csak hallott Mark Twain méltán népszerű Koldus és királyfijáról, az mostanra kitalálhatta, mi lesz. Aki nem, az pótolja be!
A dorama nem vonultatja fel a legnagyobb idolokat vagy színésztehetségeket, erősen a középmezőnyből válogat (biztos a költségvetés az oka).
Szereplő:
– Takei Emi (武井咲) (Otomen, LIAR GAME 2, Taira no Kiyomori) még csak most lesz 19!

És most lássunk róla egy videót (fanwork), ami megmutatja, mennyi akciót is rejt magában egy a feltupírozott, ámde mégis csak lerágott csont:

9. helyezett: Mirai Nikki (未来日記)
Jövő napló – népszerű, 5 évig futó manga adaptációja, egy 2010-es videójáték és egy 2011-es anime után. A dorama nem egyezik meg az eredeti történettel, csinált magának sajátot.
12-en vannak ebben a történetben, akik birtokolnak egy “jövő napló”-t: beleírhatják várakozásaikat, amik így aztán beteljesülnek. Ez eddig nagyon csodálatosan hangzik, de ők valójában egy túlélőjáték szereplői, a napló pedig a gyilkos eszköz. Leggyengébb láncszem minta – csak egy maradhat (láttunk már ilyet: Battle Royale). Főszereplőnk a Hanazakari no Kimitachi e kedves Sekime-kunja, vagyis Okada Masaki, aki egy lusta egyetemistát alakít, Hoshino Aratát, abban az állapotban, amikor marhára nem érdekli, hogy mi lesz a jövője, és csak él a nagyvilágban. A cselekmény persze azzal indul be, hogy megkapja a naplót (telefonon!) és bekerül a játékba.
Szereplő:
– Okada Masaki (岡田将生) (Hanazakari no Kimitachi e, Otomen, Taira no Kiyomori)

A trailernek nem tudom, lehet-e hinni… full vidám zenéstől, meg klipestől:

8. helyezett: Kaeru no Oujo-sama (カエルの王女さま)
Erre a helyre egy vidámabb darab szorult, egészen pontosan egy 11 részes komédia-musical. Főcímzenéjét az ebben a félévben a Recochoku letöltései szerinti legjobb újoncnak hirdetett Ieiri Leo szolgáltatja második kislemezével, a Shine-nal.
A sztori egy Yume nevű városban (heh, Álom city) játszódik, ami mára beolvadt egy nagyobba, de a legendája még él: ez volt egykoron a Dalok Városa. Mára azonban a régi koncertterem tönkrement és lerombolták. Ide tér haza New Yorkból, a Broadway-ról Kurasaka Mio, és felvéve a lelkes aktivista szerepét, egy “A sanzonok” nevű kórus anyukáival összeállva szent megszabadításba és újjáélesztésbe fog. Mio valójában egy olyan lány, aki elment szerencsétpróbálni, de nem jött össze neki, egy leselejtezett musical sztár, aki azért jött haza, mert nemhogy szerepre, de már meghallgatásra sem hívták.
A vígjáték sem lehet zökkenőmentes, a pozitív, jólelkű, tisztacélú hősnek is kell valami úttorlasz, ebben az esetben egy unatkozó háziasszony, Isaka Chuko, a polgármester lánya, aki visszavágyik “A sanzonok”-ba, és úgy az egész fiatalkori világába, amikor a várossal együtt még ő is virágzott.
De hogy hol itt a konfliktus ha mindketten a városfejlesztést tűzték ki szívügyüknek? Mintegy ortológus-neológus vitaként tör ki a vita: a régi mintára foltozzuk a várost vagy csináljuk valami egészen újat? Ez azonban egy vígjáték, ezért csak összedolgoznak majd valahogy a lányok.
Szereplők:
– Amami Yuki (天海祐希) (45 éves – tehát nem egy tinidráma – viszont már akkor filmezett, amikor én még ovis voltam, hosszú filmográfia, de semmi emlékezetes)
– Ishida Yuriko (石田ゆり子) (43, nem sokkal maradt le, de ő már születésem előtt elkezdte) (Hadashi no Gen, Majo Saiban)

A trailer nem sokat ígér, szól a nyilván nagyra tartott betétdal, és megnézhetjük magunknak a szereplőket. Aztán egy borzalmasan belassított/elkent képkockasorozaton Amami Yuki elhajítja a fülhallgatót. Ó, és a cím – Békakirálykisasszony: ezen még gondolkodnom kell.

7. helyezett: 37-sai de Isha ni Natta Boku (37歳で医者になった僕)
A 37 évesen orvossá vált önmagam – értem én, hogy jó pap holtig tanul, de ez azért ráhúzott egy 10-essel az átlagra, nem? Szóval mint a címből sejthető, ez egy orvosos, emberi sorsokról szóló dráma – középpontban az orvossal. Alcíme is van: Atarashii “boku” hajimemasu – Új “én” kezdődik. És ha már hiányoltátok, hogy hol vannak a listáról az évad Johnny’s-os doramái, hát itt az első!
A korábbi üzletember úgy dönt, visszaül az orvosi egyetem padjaiba, majd kitartásának hála 37 évesen már praktizálhat is. Ő Konno Yuta, aki kis naivan azt hitte, hogy rögtön teljes és tökéletes munkába állhat, de rájön, hogy hosszú medikusévek várnak még rá. Ám a legnagyobb baj az eszméinek megdőlése: ő a kórházakra úgy gondolt, mint boldog segítőhelyekre, mára azonban a rossz munkakörülmények között tengődő morcos orvosok inkább alanynak tekintik a beteget ember helyett. Én itt jellemfejlődést szimatolok.
Szereplő:
– Kusanagi Tsuyoshi (草彅剛) (A SMAP korosodó férfibanda oszlopos tagja, emellett doramaszerepei is bőven akadnak)

Sajnos semmilyen anyagot nem találtam róla youtube.on, ezért csak egy szépen mosolygó Tsuyoshit tudok berakni a promókép formájában:

6. helyezett: Papadol! (パパドル!)
Papadol, vagyis Idol a papám! – ezt még a (talán) 80-as évekből szedték, de akkor még Mamadol néven futott, és érthetően a mama volt a csuda idol. De most erről a 10 részes romantikus doramáról beszéljünk (talán jobban fog menni, mert pár részt már megnéztem). Jobb helyezést vártam, mert amellett, hogy valóságos sztárparádé van benne, mégiscsak kulisszatitkokat árul el, és kicsit bepillanthatunk a kirakat mögé, ahol az idol jelmezekben emberek vannak – milyen kár!
A sztori szerint Nishiko Ryo, a Kanjani8 tagja – milyen valószerű… jah, hogy ez az igazság! Oké, szóval Ryo megismerkedik egy kisbolti eladóval, Harukával, akibe beleszeret (mégis elrugaszkodik egy kicsit, ugye?), sőt, feleségül is veszi. Már csak a családdal kell megküzdeni: a funky nagyi bírja, de a gyerekek a falat kaparják (a nagylány utálja, a fiú egy geek, a kislány pedig Arashi-fan <3). Na jó, ha ezt leküzdenék, Ryo nyakában még mindig ott liheg a menedzser, aki a dolog kiderültével ultimátumot ad Ryónak, végül megbeszélik, mikorra tudják őt kiírni az egész showbuisnessből. Szóval mi is lesz ebből, hova tűnhet Nishikido Ryo? Sehova? Majd meglátjuk.
Szereplők:
– Nishikido Ryo (錦戸亮) (Johnny’s: Kanjani8, ex-NEWS, tévé: 1 Rittoru no Namida, Attention Please, Last Friends, Ryusei no Kizuna, Orthros no Inu, Niini no Koto wo Wasurenaide, JOKER, Chonmage Purin)
– Yuka (優香) (Maou, My Girl)
– Kawashima Umika (川島海荷) (Bloody Monday, Kaibutsu-kun)

A sorozat zenéje is említésre méltó, ez pedig nem más, mint a Kanjani8-tól az Ai deshita. Nagyon szép, erőteljes és érzelmes szám, de nem nyálas. Sajnos az alább látható fanvideóban nem ez szól (ez Nishikidótól a Code, és ez sem rossz), és nem is a fő szál jelenik meg, csak a Papa és újdonsült lánya kapcsolata, de ízelítőnek nem rossz.

Egyszerűen nem tudok kevesebbet beszélni, és ez a post már így is túl hosszúra nyúlt, ezért az 5-1. helyezettig majd holnap nézzük meg őket, jó? Addig emésztgessétek ezeket, és szemezgessetek belőlük!

Forrás: tokyohive, dramawiki, youtube

2 thoughts on “Dorama-mustra 2012/tavasz 1. rész

  1. Visszajelzés: Kisebb események III. « Doramamajom

  2. Visszajelzés: Évzáró | Wild at Heart – ワイルド アット ハート

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s