Dalok a boyfrienedektől és a girlfriendektől

Sziasztok!

Újabb szavazást hozott nekünk a Recochooku, melynek eredménye megmutatja, mely dalokat szeretnék hallani karaokéban a japánok a leginkább fiújuk vagy barátnőjük szájából.

A Recochoku, mint már említettem, egy japán zeneletöltő oldal. A mostani kérdés a következő volt: “Melyik dalokat szeretnéd, hogy a barátod/barátnőd elénekelje neked karaokén?”

Összesen 1341 válaszadó volt, akiket “boyfriend” és “girlfriend” kategóriára osztottak. Ne is halogassuk tovább, lássuk az eredményeket, szokás szerint visszafelé! Először a lányok válasza, aztán a fiúké.

Boyfriend dalok

5. helyezett: Sonar Pocket – 365 Nichi no Love Story
A három fiú nem tör világhírnévre, de a “365 napos szerelmi történet”  úgy tűnik, megdobogtatja a japán lányok szívét. A számnak nagyon “elő évfordulós”-szaga van, ezzel a 365 nappal, nem?

4. helyezett: Hilchryme – Daijoubu
Az énekes azzal a “laza vagyok, mindjárt szétesem” stílussal énekel. A dal tanulsága, hogy minden rendben van, szeretjük egymást, rendben vagyok én is és rendben vagy te is…

3. helyezett: Shounan no Kaze – Jun Renka
Szépen indul, de aztán… mi ez? Rap? Szóval belerondítanak. De maradjunk is meg annál a szép első sornál, hogy “Ha lehunyom a szemem, te vagy a legfényesebben ragyogó csillag”. De miért akarják a lányok, hogy a fiújuk reszelős hangon rappeljen?

2. helyezett: Yusuke – Baby Baby
Ezt a számot lehetetlen volt megtalálni, de ismerem, talán volt a közelmúltban az Oricononon.Kellemes hangzású, nyugis, szeretetteljes, de nem nyálas, inkább olyan “megvagyunk jól kettecskén” típusú dal.

1. helyezett: flumpool – two of us
Nagyon népszerű banda, laza popzenével. Érthető, miért lett első. A szövegben olyan elemek szerepelnek, mint “nem vagyok tökéletes”, “te vagy az életem értelme”, “szeretlek”, és “tovább akarlak szeretni”. Szóval a szerelmes szavak a háttérzenekarral befutónak bizonyultak.

Girlfriend dalok

5. helyezett: Otsuka Ai – Planetarium
A dal nem csoda, hogy felkerült ide, hiszen a nagy sikerű Hana Yori Dango dorama első évadjának betétdala volt, és előszeretettel pendítették meg a szívszorító részeknél. Az ide illését illetően furcsa viszont, hogy a dal valójában szomorú, és elválasztott szerelmesekről szól, ahol a lány a hullócsillagtól kéri, hogy a fiú közelében lehessen.

4. helyezett: HY – Anata
A dal – mit ne mondjak – elég bugyuta és egyszerű. Arról szól, hogy a lány énekelni szeretne egy dalt a fiúnak, aki már szerelmet vallott neki, és így összejönnek. Kész.

3. helyezett: Nishino Kana – Dear
Nishino Kanát aztán rendesen bevédte a SONY! Még fellépést sem lehet találni a youtube-on az említett számról. A dal természetesen arról szól hogy a lány mennyire szereti a fiút, örül, ha együtt mennek haza, ha találkoznak, ha felhívja őt, blabla…

2. helyezett: AKB48 – Heavy Rotation
Hm… AKB… eddig azt hittem, csak lányok, meg idősebb férfiak hallgatják, de ezek szerint már a fiatalembereket is megfertőzték. De milyen fiú az, aki azt szeretné, hogy a barátnője ezt énekelje?? Igazából a dal eleje a lényeg, ami tömören megfogalmazza az érzéseket: “I want you! I need you! I love you!”

1. helyezett: YUI – CHE.R.RY
Yuit tapasztalatom szerint a fiúk is nagyon kedvelik, pedig érdekes hangszíne kissé irritálónak is tűnhet. Ez a dal egy cseresznyevirágos, szerelembeesős szám, semmi különös.

Hát ez lenne a japánok ízlése szerelmes dalok terén.

Én is szólhatok? Hogy tegyek bele egy kis saját véleményt, én legszívesebben az ArashiOne Love című dalát hallanám. Ezt a japánok is szereteik, mivel benne van a top5 mindenidők legjobb esküvői dalai között. “Hyakunen saki mo ai wo chikau yo” (~Esküszöm, 100 év múlva is szeretni foglak~)

Illetve az én dalom, amit a fiúmnak énekelnék, Nakashima Mikától az Ichiban Kirei na Watashi wo lenne. “ichiban kirei na watashi wo daita no wa anata deshou” (~A legszebb énemet te ölelted, igaz?)

Forrás: tokyohive, youtube, jpopasia

Hozzászólás