Nobunaga randizik?

Sziasztok!

A bejegyzés két hírt tartalmaz: egy live action megjelenést és egy lehetséges szerelmi pletykát.

Megfilmesítésre kerül a Sengoku BASARA anime… illetve játék… vagyis színdarab… szóval végre kijön belőle egy live action sorozat is. A címe „Sengoku BASARA – MOONLIGHT PARTY” lesz. Hm… Holdfény Buli? Sok mindent el tudtam volna képzelni, de ezt nem.

Hm… csak arra leszek kíváncsi, hogy Kasugát hogy alakítják majd?

Az animéről szólva, aki nem ismerné, annak röviden bemutatom. Az egyik legjobb, bár túlzásokkal fűszerezett anime a Sengoku Jidairól (戦国時代 – Hadakozó fejedelemségek kora). A történet hűen követi a történelmet. Fő alakjai Takeda Shingen, Uesugi Kenshin, Oda Nobunaga, Date Masamune, Sanada Yukimura. A klánok hol összefognak és szövetkeznek, hogy egymásra támadnak, de az anime első szériájának alapkoncepciója a Nobunaga elleni összefogás. Nobunaga, a Démonnagyúr szinte természetfeletti erővel rohanja le a környező területeket, ami megrémíti a kisebb hadurakat, viszont több helyütt is felüti fejét az összefogás ötlete. Ha együtt legyőzik Nobunagát, „békésen” harcolhatnak egymás ellen tovább, tisztes küzdelmekkel eldöntve ki a legerősebb, és ki a legalkalmasabb Japán egyesítésére.

A történet két kulcsalakja Date Masamune, Oshu vidékéről, és Sanada Yukimura, aki Taskeda Shingen tanonca, jobb keze, hűséges alattvalója. Egyszer kell csak összetalálkozniuk, máris megérzik egymásban a szenvedélyes harci vágyat, és lenyűgözi őket a másik ereje, technikája. Imádnak egymással harcolni.

Date Masamune, Oshu egyszemű sárkánya (valóban félszemű), aki imád angol szavakat dobálni yakuza-szerű elit hadseregének, lovát pedig félig Harley Davidsonra alakította (kormány, kipufogó…). Fölényes, és mindenekfelett büszke. Nem távozik sehonnan megszégyenülve. Őt Hayashi Kento alakítja. Hayashi Kento (林遣都)1990-es születésű, fiatal színész, aki 2007 óta aktív, filmekben és doramákban egyaránt, de még nem szerepelt olyan kiemelkedő alkotásban, amit mindenki ismerhetne. Szerintem túl babyface és tündibüni a szerephez, de majd meglátjuk. Így nyilatkozott: „Mivel az eredeti mű egy fantasztikusan népszerű játék, és minden karakter menő, eléggé ideges voltam, de megteszek minden tőlem telhetőt.”

Sanada Yukimura, Kai fiatal tigrise. Takeda Shingennel folytatott „Oyakata-sama! – Yukimura!”szorozva a végtelennel párbeszédei igazán bájosak, miután elszakadt az ember utolsó idegszála is. Yukimura lándzsás, és mindenkiben a jót feltételezi. Szamuráj létére naiv és nem akar öldökölni, csak a harc heve élteti. Mindene a mestere. Megformálója, Takeda Kouhei (武田航平) (hm… Takeda… micsoda egybeesés…) 1986-ban született, 2002 óta aktív filmekben és doramákban egyaránt. Nagy dobásai a My Boss My Hero, és a Hanazakari no Kimitachi e, melyben egy harcművészetis diákot (Kitanagawa Kouheit (!!!)) alakított. Játszott a most tavaszi Risou no Musuko című Yamada Ryousuke-doramában (ebben egyébként az előbbi Hayashi Kento epizódszereplő volt). A sorozatról szólva: „Játszottam a játékkal és azt gondoltam, lehetetlen élőszereplős sorozatot csinálni belőle, de kezdek választ kapni, ahogy a forgatások megkezdődnek.”

A harmadik legfopntosabb szereplő maga a Démonkirály, Oda Nobunaga. Azt beszélik, lelkét eladta az ördögnek. Testét páncél borítja, sebezhetetlen. Csatlósai sem hétköznapiak, felesége maga is részt vesz az események alakításában. Nobunaga trónusán ülve koponyákból issza a szakét, és közben élet és halál felett dönt. Kissé pesszimista alak, aki szerint a világ így is úgy is elpusztul, ezért ő is nyugodtan felégetheti. Nem is találhattak volna alkalmasabb egyént a szerepre, mint magát az istenített Gacktot. Gacktot nem kell bemutatni, de azért pár adatot mégis leírok, például, hogy 1973-ban született, vagyis ő a trió rangidőse. Illetve okinawai, és balkezes, ebből kifolyólag csakis zenész lehet. Énekes, zenész, zeneszerző, színész, modell. Furcsa kapcsolata a szereppel: vonzódik a koponyás tárgyakhoz. Az egész sajtóképviselet nevetésben tört ki, amikor Gackt ezt nyilatkozta: „Jó, hogy a gonosz Nubonagát játszhatom, mivel a magánéletem egyszerűbb lenne, ha a közönség rosszfiúnak gondolna, bár a magánéletben eléggé jófiú vagyok.”

Gackt nem most találkozott először a sajtóval a közelmúltban. Áprilisban egy Tommy Hilfiger eseményen Jessica Alba mellett pózolt, akiről kijelentette, „Szexi és gyönyörű. Sosem gondoltam, hogy így találkozhatok vele. Meg tudják érteni? Mennyire ideges vagyok.” Most viszont úgy hírlik, Gacktnak barátnője van!

A FRIDAY heti magazin jelentette, hogy a 38 éves Gackt kapcsolatban van a 27 éves Iconiq (ejtsd: ikonik) énekesnővel. Ki ez az Iconiq? Személyi igazolványa szerint Itou Ayumi (伊藤 亜由美), egy Japánban született és nevelkedett koreai származású (mindkét szülő) lány. 15 éves koráig élt a szigetországban, majd „haza” ment Dél-Koreába. Tagja volt a Sugar nevű koreai lánybandának (tiszta késő 90’-es, korai 2000-es évek, mint a Destiny’ Cild). 2002-ben debütált velük és a mai csillagcsapatokat (BoA, Super Junior, SHINee, f(x), Girls’ Generation, EXO, DBSK) felmutató SM Entertainment/SM Town szárnyai alatt futott. Amerikába ment inspirációért, majd 2009-ben Iconiq-ra változtatta a művésznevét és Japánba ment karriert csinálni. Az imidzsét jól megtervezték, G.I. Jane-esen rövid haja lett, és hangzatos szlogent kapott, miszerint: „Változom. A zenével változom.”

A FRIDAY a legutóbbi, június 22-ei (péntek) kiadásában képeket közöl az állítólagos párról. A magazin szerint egy első osztályú francia étterembe mentek, ahol kb 3 órán keresztül ettek és bort ittak (meg vannak ám figyelve). Az egyik képen egymás szemébe néznek és fogják egymás kezét. Amikor elváltak, öleléssel búcsúztak, mindketten nagyon boldognak tűntek (az elválás vagy a randi miatt?).

Az a-nation zenei fesztiválon ismerkedtek meg tavaly és akkor kerültek közelebb egymáshoz, amikor a stábbal együtt elmentek enni.
A Sankei Sports megkereste Gackt és Iconiq barátait, akik nem tagadták a kapcsolatról szóló híreket: „Ez az ő magánéletük, és azt csinálnak, amit csak szeretnének.”
Nos, ez a különbség a független karrier Johnny’s-os élet között.

A Sengoku BASARA – MOONLIGHT PARTY a japán MBS csatornán július 12-én indul útjára hajnali 1:25-kor (!), és a BS-TBS-en ismétlik majd szeptembertől.

Forrás: tokyohive, youtube

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s