Ikuta Toma, a sorozatgyilkos

Sziasztok!

Június 12-én bejelentették, hogy Ikuta Toma játszik majd Takimoto Tomoyuki új filmjében, a Nou Otoko című produkcióban. A filmről csupa jót rebesgetnek, vagyis érdemes lesz várni a megjelenését.

A filmről még nem sokat tudni. Az előkészületek és a forgatás folyamatban vannak, a rendező Takimoto Tomoyuki ・瀧本智行(alább látható). A könyv elég népszerű, a film híre pedig izgatott közönségre talált. Az újságok és a reggeli hírműsorok is beharangozták az eseményt. Angol nyelven kevés az információ.

Nou Otoko - 脳男
A film Shudo Urio díjnyertes regényén alapszik. A rejtélyes főszereplő az igazság nevében követi el a gyilkosságokat. Az emberek “nou otoko”-nak (agy embernek), és kifejezéstelen gyilkológépnek kezdik nevezni intelligenciája és brilliáns memóriája. és érzelemmentessége miatt. A történet további része – gondolom – egyértelmű, vagy spoileres.

Ikuta Toma - 生田 斗真
Nem maradt hát más, mint hogy beszéljünk a színészről.
Néhány publikus személyi adat: 173 cm magas, 58 kg (szegényt elfújja a szél T___T), horoszkóp szerint mérleg, a vércsoportja pedig a jó öreg, Japánban többségben lévő A betű. Toma a Meiji Egyetem diákja volt. Apukája és anyukája (kinek neve Hiromi) nevelte, és van egy öccse, Ikuta Ryuusei, aki tévés bemondó. Van egy kutyája, akit JAM-channak hívnak.

Toma 1984. október 7-én született Hokkaidón, azaz most 27 éves. 1996 (12 éves kora) óta aktívan tevékenykedik a showbuisnessben. Tévéműsorokban kezdett, majd különböző juniorcsapatokban vett részt a Johnny’s Entertainment szárnyai alatt. Egy korosztályba tartozott az Arashival, a Tackey & Tsubasával, a KAT-TUNnal és a NEWS-zal, de ő az egyedüli Johnny’s-os, aki bár aktív, és befutott, nem tör zenei babérokra. Juniorként énekelt, de ezt mára félretette. Teljes állású színész mind színpadon, mint televízióban.
Színpadon játszott a japán West Side Story-ban, a Csizmás Kandúrban, A két veronai nemesben, az Azumiban és a Pomádéban (Grease) is. A nagy áttörést a 2007-es év jelentette, amikor megkapta Nakatsu szerepét a Hanazakari no Kimitachi e doramában, és ekkor belopta magát minden doramanéző szívébe a karakterrel. Ezután csak úgy hullottak az ölébe a híresebbnél híresebb doramák, mint a Hachimitsu to Kuroba (Méz és Lóhere), Maou, Majo Saiban, vagy Unubore Deka.
Méltán nyerte el több tévés díj legjobb címét.

Ez lesz azonban az első “sötét” szerepe. Ezt nyilatkozta: “Ez egy új kihívás számomra és a végsőkig el akarok menni ezért a filmért.”

Sok akciójelenet lesz a filmben, ezért Toma január óta sokat edz többek között egy kalis nevű fülöp-szigeteki karddal.
 

“A film egyik csúcspontjai a hatásos és nagyon valósághű akciójelenetek.”

Egyéb szereplők:
Matsuyuki Yasuko・松雪泰子 – egy idegsebészt alakít, aki meg akarja vizsgálni a főszereplőt, és kideríteni, mi áll a hihetetlen képességei hátterében. “Sok hatásos párbeszédet akartam eljátszani és könnyed pszichológiai leírást akartam adni.”
Eguchi Yousuke・江口洋介 – egy detektív szerepében játszik, aki sarokba szorítja a sorozatgyilkost, miközben egy sorozatrobbantót üldöz. “Egészen olyan érzés, mintha egy új fajta japán akciófilm születne.”

A film tehát nagy várakozásoknak áll elébe. Nem egyszerű krimi lesz, hanem akciókrimi, és akciófilmből sem az a “kungfuzunk öt percet a yakuzákkal a kikötőben és a raktárépületben a pénzért, aztán jól van” lesz. Van még új a nap alatt? Majd meglátjuk, mindenesetre kedvenc japánjaink kitesznek magukért. A produkció egyébként jövő év februárjára várható.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s