Arashi-özön

Sziasztok!

Most a kedvenc bandámról fogok beszélni. Egy Johnny’s-os fiúbandáról van szó, akik évente 6-7 kislemezzel, egy albummal és egy országos turnéval örvendeztetik meg a rajongóikat. Emellett rendszeres vendégei a zenei műsoroknak, rendezvényeknek, és egyéb tévéshow-knak. Állandóan fut legalább 3 féle saját tévéműsoruk is, miközben rendszeresen szerepelnek a Hollywood-i filmektől kezdve a legnépszerűbb idősávokban sugárzott doramákig.
Nem telik el olyan dorama évad, amelyben az Arashi ne szerepelne. A tavaly ősszel sugárzott Nazotoki wa Dinner no Ato sorozatban Sakurai Sho alakított komornyikot. Ha egy Arashi-tag feltűnik egy doramában, biztosan a csapat adja a főcímdalt is. Az említett dorama zenéje a Meikyuu no Love Song volt. Ez a dal olyan sikeres lett, hogy bár november végén adták ki, az Oricon éves listáján az első 10 között szerepel. Ez lett 2011 utolsó Arashi kislemeze. Ezután hosszú hallgatás borult a fiúkra zenei téren, és egészen a 2012-es téli évad végéig kellett várni az új megjelenésre. Ekkor ugyanis Matsumoto Jun kapott főszerepet a Lucky Seven című detektívdoramában, mely az évad legnagyobb durranásaként volt elkönyvelve. A hozzátartozó kislemezt csak március 7-én vehették kézbe a rajongók, Wild at Heart címmel. Ez még az április 30-ai Oriconon is tartotta magát a 30. helyen. (Megjegyzem, minden Arashi dal 1. helyen startol és csak lassan csúszik lefelé, más, rögtön lehulló csillagokkal ellentétben.)

A Wild at Heart pörgős szám, ami felébresztett minket a téli álomkórból. A fiúk így a 30-hoz közel és azon túl is megőrizték lelkes és játékos oldalukat. A klip elején a forgó színpadot már láthattuk a 2005-ös Kaze no Mukou e című klipben, míg a refrén villogó retrója teljesen új, de egyértelműen MatsuJunnak szól. Mindig az viszi a vállán a dalt, akinek a munkájához fűződik.

Ez a dal azonban már “lejárt lemez”, hamarosan jön ki a két új single, a két, azaz 2 darab új doramához.

Az első a vezető, Ohno Satoshi új doramája, a Kagi no Kakatta Heya, ez április 16-tól megy a tévében. Ehhez készült a május 9-én piacra dobandó Face Down kislemez. A címadó dal mellett, ami egy dögös, komolyabb szám (alább látható a short PV), a limitált és általános kiadáson található 1-1 bónusz dal, az egyik a Hitori ja nai sa, ami egy líraibb, zongoradallammal díszített szám, a másik pedig a Mezashita Mirai e, ami egy átlagos Arashi mellékdal, élvezhető és lélekmelengető stílusban.

A másik szóban forgó dorama Aiba Masaki nevéhez fűződik. A népszerű krimiíró, Akagawa Jirou sensei könyveinek feldolgozásával megszületett a “Mikeneko Holmes no Suiri” detektívdorama (április 14). Ennek zenéje szintén egy Arashi szám, méghozzá a Your Eyes, ami majd június 6-án jelenik meg, limitált és hagyományos kiadásban egy arán, 1-1 plusz számmal, ezek azonban eddig még ismeretlenek.
A Your Eyes szerintem olyan, mint a többi Arashi szám. Egyszerűen szomorú, de valahogy végig ott csillogtatja a reményt. A szöveget még nem olvastam, ezért pusztán a dallamból és hangzásból következtetek. De valahogy az igazán “arashis” számaikban van egy ilyen sírástól fojtogató érzés, ami aztán felenged. Szinte elszomorítanak, hogy aztán megvigasztaljanak. Ilyen ez a Your Eyes is.

Várjuk a további fejleményeket!

2 thoughts on “Arashi-özön

  1. Visszajelzés: Féléves zenei statisztikák | Wild at Heart – ワイルド アット ハート

  2. Visszajelzés: Féléves zenei statisztikák – 2012/1 – Recochoku | Wild at Heart – ワイルド アット ハート

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s