Az Akanishi Jin-féle vezeklés

Sziasztok!


Kezdésként beszéljünk picit az év (eddigi részének) legnagyobb botrányáról, Akanishi Jin házasságáról, és a napokban megerősített leendő gyermekáldásáról.
Áttekintés:

– 2012.01.25. Sponichi (Sports Nippon) cikkezett Akanishi Jin és Kuroki Meisa lehetséges kapcsolától. Az újság szerint a pár nyíltan randevúzott a Tokyo DisneySea vidámparkban 02.22-én. Egyiküket sem érdekelte a nyilvánosság. A lap arról is beszámol, hogy Jin és Meisa évek óta ismerték egymást, barátságukból pedig akkor lett valami több, amikor közös barátaikkal vacsoráztak 2011 őszén. Akanishi jelenleg Japánon kívül aktív, készül a következő albuma megjelenésére és szerepet játszik a Hollywood-i 47RONIN című filmbem. Közben Kuroki egyre nagyobb népszerűségnek örvend Japánban a zenéinek, a reklámjainak, a doramáinak és a filmjeinek hála. Ugyanazokat a zenéket és filmeket szeretik. A barátaik szerint tökéletesen összeillenek a hobbijaikat és a
külsejüket tekintve.

2012.01.26. Jin és Meisa ügynökségei hivatalosan cáfolják a Sponichi (Sports Nippon) korábbi cikkét, melyben fotókkal támasztották alá, hogy Jin és Meisa randevúztak a Tokyo DisneySea-ben. A fotókon a páros kézen fogva ül a  hullámvasúton. Az ügynökségek azt állították, csak barátként találkoztak.

2012.02.09. A Sport Nippon újság cikkezett Akanishi és Meisa házasságáról. Az újság szerint a hölgy terhessége második hónapjában van, és ezt a pár jelentette is az ügynökségeknek.

2012.02.10. Jin ügynöksége faxon küldött értesítést a japán médiának, melyben megerősítette a házasságról szóló
pletykákat, de a terhességet nem említik.

2012.02.11. Jin és Kuroki Meisa hivatalosan is bejelentik, hogy másodikán összeházasodtak. a terhességről szóló
pletykákról semmit sem mondanak a közleményekben.

2012.03.24. A Johnny’s Entertainment lefújta Akanishi Jin japán turnéját. A sorozat 7 koncertet tartalmazott volna 5
városban. A Sankei Sports-nak elmondták, hogy ez Jin büntetése, a szabályszegésért. A házasság nagy hatással volt Kuroki karrierjére is, aki lemondott minden szereplést. Ő is büntetést kapott a kései bejelentésért. Az ügynökség azt is elmondta, hogy Akanishi lesz a lefújt turné költségéért a felelős. Jin épp most tért vissza március 9-17-ig tartó amerikai turnéjáról, és indult is volna 5 városba (köztük Tokióba és Osakába), hogy 70.000 ember előtt koncertezzen. A Johnny’s elnézést kért mindenkitől a problémákért, amiket Akanishi okozott.

2012.04.16. A Nikkan Sports szerint Akanishi elvesztette az új dorama szerepét a Fuji TV-nél. A források szerint a Johnny’s kérvényezte a Kansai TV-nél Akanishi menesztését. Ez egy újabb büntetés, amiért Jin nem jelezte előre házassági szándékát Kuroki Meisával. A szóban forgó dorama a GTO (Great Teacher Onizuka) remake-je, amit a Fuji TV keddenként, este 10-kor játszik majd. Jin játszotta volna a főszerepet. A Kansai TV nem fűzött hozzá semmit. Ezzel a kieséssel Jin már 2007 (Yukan club) óta nem játszott doramában.

2012.04.14. Kuroki Meisa faxot küldött néhány hírközlő szervnek, amiben hivatalosan megerősítette a pletykákat jelenleg 4 hónapos terhességéről. Kuroki először röviden elnézést kért, és azért várt eddig, mert most lépett stabil állapotba. A baba előreláthatóan október közepén érkezik majd. Az ügynöksége szerint Kuroki május 12-13-án még játszik a ‘Miyazawa Kenji ga Tsutaeru Koto’ színdarabban, aztán terhességi szabadságra megy. Kuroki a szülés után tervezi a visszatérést.

Szóval Jin és Meisa összemelegedtek tavaly év végén, aztán miközben Jin többek között Magyarországon is járt, hogy a 47RONIN-t forgassa, valahogy sort kerített rá, hogy (véleményem szerint) véletlenül teherbe ejtse Meisát. Biztosan sokat tanakodtak, hogy mi lenne a legjobb megoldás: abortusz, egyedülálló anya, házasság? Nyilván a kisasszony az utóbbira szavazott, Jin meg úgy látszik, az évek során egyszerű marhából felelősségteljes marhává avanzsált. Azért érdekes így összeolvasni a híreket, hogy amikor már az elég komoly kapcsolatot az érintettek meg sem próbálták leplezni, az ügynökségek (Johnny’s és Sweet Power) határozottan tagadták. Szerintem az esküvőt is letagadták volna, ha az esemény nem járna hivatalos papírokkal és a Sports Nippon nem lenne ilyen átkozottul szemfüles.
Vajon miért nem árulták el egyből a terhességet? Megpróbáltak úgy tenni, mintha nem csak a baki miatt házasodtak volna össze? Hát nem sikerült. Ejnye, átkozott Sponichi…  A Meisa-interjú meg…! Úgy beszél benne, mintha szent küldetésük lenne ez a gyerek, de hát sok szerencsét mindhármuknak.
A post célja azonban nem egészen a házasság kibontása, inkább az esküvővel járó büntetés taglalása. Ahogy fent olvasható, Jin keményen megfizetett érte. Feltételezem, hogy szerette volna megmutatni magát a hazai közönség előtt, de kapott egy orrba verést, Nem! És a dorama-megvonás? A Great Teacher Onizuka a régebbi (nem az új mechás, szuperszexi, szupermenő) animék között elég híres. Nem csoda, hogy már sok évvel ezelőtt csináltak belőle live actiont. De ugye tartani kell a lépést a korral, új generációnak új sztárjai vannak, köztük Akanishi, aki még szerintem is remek lett volna a főszerepre. Jinnek viszont még felelősségteljesebbé kell válnia, főleg most, hogy apuka lesz, és ezt a nemes feladatot a Johhny’s szíves örömest magára vállalja. Remélem a Kansai TV talál megfelelő utánpótlást.

A Johnny’s-tól nem vártam kevesebbet, hírhedten keményen fogja a fiait, és a Kansai TV-vel való tárgyalása révén ismét megvillantotta a hatalmát. Uralja az egész médiát. Jinnek ráadásul nem ez az első melléfogása. 2006-ban már elküldték fél évre Amerikába, máig tisztázatlan okok miatt. Ott ugyanis nem volt ilyen egyértelmű, sok helyről sok mindent hallani, egyesek szerint el sem hagyta Japánt, mindenesetre akkor már volt valami zűrje, akkor is, ha állítólag csak nyelvtanulásra küldték. Talán még nincs is vége a mostani vezeklésnek, hiszen Jin már “büntetett előéletű” a Johnny’s-nál. Meisa ügynökségét azonban nem ismerem. Nem tudom, hogy ők is ilyen kemények-e, vagy az öreg Kitagawa velük is tárgyalt egy kicsit…

Mielőtt bárki félreértené, ez nem utálkozó post, nem vagyok se rajongója, se ellenlábasa egyiknek sem (na jó, talán van egy kis ellenszenvem Kuroki iránt). Jinről már rég lemondtam, mióta kilépett a KAT-TUNból, azóta nem is nagyon követem őt, nem hallgatom az új zenéit. Kuroki Meisából meg elegem lett a 1 Pound Gospel dorama után.

Erről a témáról azonban írnom kellett, mert egyszerűen szerintem ez lesz az év pop-botránya Japánban! Kíváncsi vagyok, ki mit gondol még erről a témáról. Már ha olvassa valaki ezt a bejegyzést. Ha igen, légyszi jelezz azzal, hogy megírod, mi a véleményed. Köszi 🙂

21 thoughts on “Az Akanishi Jin-féle vezeklés

 1. Egyet nem értek ha Áprilisban volt 4 hónapos terhes akkor nem Októberben fog szülni, hanem Szeptemberben, akkora jön ki a 9 hónap Ha Októberben szül akkor nem Januárban fogant, ha nem Februárban. Nos vagy Meisa fiatal kori szenilitásban szenved, vagy nem is volt terhes, az esküvőjén, majd csak utána, És így akarta megfogni magának Jin-t ami elég szánalmas.
  UI: Mesia-t nem igazán ismerem, nem is nagyon érdekel, hogy kicsoda, de ahogy utána olvastam, meg van a külön véleményem, róra, amit nem írok le, csak az elejét Meisa egy kis számító, pénzéhes, karrierista,……
  Aki úgy elhagy a Jin-t az első adandó alkalommal, hogy Jin-nek csak a nyomorék lelke marad.
  Jin-t egyébként csipem, nem csak helyes, de tehetséges is. Egy gond van vele, hülye, tényleg rászól-gát a BAkanishi névre.

  • Óóó, köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem. Igazad van, decemberben fogant és szeptemberben szül. (mert ugye szeptember a 9. hónap) – Szigorúan Meisa áprilisi bejelentéséhez igazodva. Máshogy amúgy sem tudunk viszonyítani.
   Valóban, szerintem is gyerek/terhesség ürügyén kívánt valami fix alapot keresni az életéhez (de pont Jint?). Meisa még fiatal, szerintem nem kellett volna elkapkodnia… hacsak nem valaki mástól van a gyerek, Jin meg volt olyan marha, hogy azt hitte, a sajátja. Pedig Jinnek volt elég dolga decemberben a 47RONINnal meg az amerikai lemezkiadással.

 2. Hát igen ez fúra, bár ha állítólag decemberben fogant akkor Agusztásban kell, szülnie, Meisa-nak. Bár a sztárok nyilván nem 9 hónapra szülnek, ha nem 10-11 hónap, amit kétlek. Amúgy Johnny “bácsi” érzései, megértem, évekig egyengette egy hálátlan kölyök útját, aki arra se képes, hogy az esküvőjére meghívja, a KAT-TUN tagokkal együtt, ez a legkevesebb. De Johnny nyilván nem fogja annyiban hagyni, hogy ez művelte, Jin. És minden követ megmozgat, hogy kiderüljön az igazság. Ha nem kedvére valót talál, Jin karrierjének, annyi és nem csak Japánban és Amerikában, ha nem az egész világon, hisz Johnny “bácsi-nak” nem egy kis hitvány cége, van. Ha nem egy nagy cége, ami érdekei vannak Amerikában, hisz Jin egy maga nem ment volna semmire, ha nem áll mögötte, egy hatalommal bíró ember.

  Több lehetőség is van:

  1 Jin és Meisa valóban szeretik egymást, és egy átmúlatott éjszaka után “amin a sikérét ünnepelték” egymásra találtak, és mivel Jin egy úri ember vállalta a felelősséget és elvette Meisa-t bár ez nem fedi az igazságot, hogy miért hetekkel az esküvő után derül, ki hogy elvette, akkor is véletlenül: Én még aznap világgá kürtölném ma volt életem legszebb, napja,….az esküvőm, szeretlek kicsim, stb
  2 Meisa nem volt terhes, csak hazudta, hogy az, és miért pont Jin-nek, mert ő volt a közelben. Persze most már az , volt rá lehetősség, bőven az esküvő után, és ez a legalantasabb, dolog amit nő a világon tehet.
  3 Mesia és Jin összejátszanak, látszat, egyben érdek házasság, az övek, mert bár külsőleg egymáshoz valók, de valójában tűz és víz, akik sose fogják szeretni a másikat, csak saját magukat. De így együtt akarnak befutni a Amerikai majd a világ piacra. Szóval így akarnak segíteni egymás karrierjén ami viszont veszélyes mert visszájára is sülhet, és befuccsolhat a terv.

   • Nagyon jól összeszedted az infókat, én is pont most terveztem egy hasonló blogbejegyzést, de látom fölösleges megírnom. 😀
    Én nem ítélem el Meisát, nem hiszem, hogy direkt teherbe esett volna, hogy idézőjelesen felkapaszkodjon, mert modellként, énekesként, egy gyerek elég nagy “hátráltató tényező”. Jin pedig tényleg hülye, de nem annyira, hogy más gyerekét felnevelje, kockáztatva a karrierjét. Nekem a hozzászólásokban lévő feltételezések inkább egy doramába illenek, nem a való életbe.
    Szerintem, inkább arról van szó, hogy összejöttek, becsúszott a gyerek és házassággal oldották meg a dolgot. Ami talán a legnormálisabb döntés volt. Az már más kérdés, hogy ilyen szánalmas módon takargatták. Már az esküvő híre után tudtam, hogy Meisa terhes, csak ki kellett várnom a bejelentést és jött is. 😀

   • Igen, igazad van. De az biztos, hogy ez az eset rövidebb vagy hosszabb időre derékba törte Jin karrierjét. Már most komoly megvonásokkal kellett szembesülnie, a terhesség idejére pedig Meisa is kénytelen visszavonulni. Nem tudom, hogyan fogják majd folytatni. Minden esetre biztos nem úgy, mint a házasság előtt.
    Köszönöm a hozzászólást 🙂

 3. Visszajelzés: Skizofrén valóság a moziban | tamakiotomo92

 4. Pont most posztoltam bnőmnek is a bejegyzésed és arról beszélgettünk, hogy szerintünk itt Jinnek kb. már vége. Azok után amennyi gondja volt vele Johnnynak (és tudjuk ő mennyire keménykezű) Jin örülhet, ha visszatérhet egyáltalán.

  Olvasgattam még pár bejegyzésed és nagyon jókat mosolygok néhány szövegbe ékelt megjegyzéseden. 😀 Még visszalátogatok majd hozzád, mert látom érdemes. 😀

  • Köszönöm szépen, nagyon jól esik a visszajelzés. Örülök, mert eddig is láttam a statisztikákon, hogy nézik a blogomat, de most már konkrét látogatót is magam el tudok képzelni, amikor írok. Igyekezni fogok, hogy érdemes legyen visszanézned 🙂

   • Köszi. 😀 Én is hasonlóan érzek mint te, vezetek egy blogot, igaz blogspoton, és én is csak a statisztikákat látom csak, bár nekem egyelőre elég ennyi motiváció. 😀 Majd idővel csak lesz lesz hozzászólóm. 😀
    Várom a következő bejegyzésed. 😀

 5. dorama? na az lehet, bár tényleg nem fogjuk megtudni, kis hazánkban, elég lassan jutnak, el a ilyen hírek. Remélem nem lesz vége Jin karrierjének, ezzel, bár nem egy lángész, de tehetsége van, és mindene a “zene”. Remélem, ez a akadály, nem tart sokáig, és meglágyítja Johnny szívét. És ad neki egy esélyt:
  UI: Jhonny küldje Európában a gyerekeit , Magyarországon, nagyon várják, főleg Jin-t és a KAT-TUN-t. (sajnos ez nem valószínű) de remélni csak lehet

 6. Június van és semmi hír Jin-ról, kezdek félni, hogy mi van, ha Johnny azt mondja “jó van Jin nem bajlódok veled kivagy rúgva”. Jin ezt jó megcsinálta pedig csak annyit kelet volna tennie, hogy Johnny elé áll. s azt monda, hogy Mesia és én összemelegedtünk egy átmúlatott éjszakán, és hamarosan apa, leszek. Ezért szeretném vállalni, a felelősséget ezért elveszem Meisát. Ennyi és Johnny megbékél, bár biztos nem veregetné hátban Jin-t, hogy jó van fiam, ügyes vagy. De hamar megbékélne, és nem tenne keresztben, ott ahol tud, mint most.

  • Szerintem ha bevallja előre, ha nem, akkor is eltűnik. Vagy család, vagy a szórakoztató ipar. Ha bevallja, akkor megkérdezték volna, hogy melyiket választja. De így már eleve eldöntötte.

 7. Nos, sziasztok! 🙂
  Azt sem tudom, hogy hol kezdjem. Senkit nem akarok megbántani, nem azért fogom most ezeket a dolgokat leríni, hogy megbántsak vele valakit, én szimplán kifejtem a véleményem.
  Én személy szerint nagyon szeretem, és tisztelem Jint. Nem tagadom, nekem is megfordult a fejemben legelőször, hogy ez csak érdekházasság, de én bízom abban, hogy ha valaki ismeri őt, az tudja, hogy nem tenne ilyet. Nem úgy mondom, hogy én mindent tudok, de szerintem ez hülyeség, már bocsánat. Igaz, hogy elég rossz húzás volt tőle, hogy csak úgy összeházasodtak, de kérem szépen:
  Ha bejelenti Johnny bácsinak, az lett volna az első dolga a vénembernek, hogy leordítja a fejét, és elküldi a jó fenébe. (Már bocsánat a szóhasználatért.) Szerintetek Johnny “megbékélt” volna a tudattal, hogy az egyik fiúkája csak úgy megnősüljön? Oké, senki nem tudhatja, de én személy szerint úgy gondolom, hogy ez az ötlet Jinnél szóba sem jött. Jól mondta itt előttem valaki, ő már tényleg “büntetett előéletű” a Johnny’s-nál, főleg Kitagawa Úrnál.
  Ami pedig Meisát illeti, bármennyire nem ismerem, soha nem tudnék róla elképzelni ilyen aljas dolgot. Olvastam híreket, és azt mondták, hogy imádja a gyerekeket, és nagyon jól bánik velük. Szerintem eszébe sem jutott az abortusz, és ez elég ész szerűtlen, már bocsánat.
  És köztudott, hogy Jin is nagyon szereti a gyerekeket, és már régen szeretett volna saját kisbabát. Itt volt az alkalom, biztos nem szalasztotta volna el. Azt is tudjuk, hogy Akanishi az az ember, aki megy a saját feje után. Utálja, ha valaki megmondja neki mit csináljon. Szerintem ez is közrejátszhatott a fél éves távozásában.
  A baba talán tényleg csak “véletlen baleset” volt, de én nagyon bízom abban, hogy ők szeretik egymást, és tényleg nem csak érdekből kötötték össze az életüket.
  Lehet, hogy naiv vagyok, én nem hiszem ezt. Ez a véleményem, lehet lehurrogni.

  • Szia!
   Az tény, hogy a baba (vagyis a híre) előbb volt, mint a házasság, ami nem utal tudatos családtervezésre. Olyan ez, mintha nem szerelemből házasodnának, hanem a baba miatt. A legtöbb japán idol évekig jár a párjával és csak aztán házasodnak össze, nem pedig 2 hónap után (oké, itt túlzok). Te optimistán közelíted meg ezt az egészet, és ezzel nincs is semmi baj, de én realistán próbálom a lehető legtöbb lehetséges motivációt megvizsgálni. Ebből pedig csak egy igen kicsi és bizonytalan variáció a “szeretik egymást és örökké boldogok lesznek”. Nem látok senkinek a fejébe, így nem mondhatom biztosra se az egyiket, se a másikat, de igen gyakran történik az, hogy a nem várt terhesség olyan lépésre készteti az embert, amit amúgy nem tenne.
   A másik, hogy szerintem egy médiában szereplő egyénről (aka idolról) nem mondhatod azt, hogy “aki ismeri őt”, hacsak nem a családjára és a közvetlen baráti körére gondolsz. Tudod, amit te kapsz belőle (filmek, zenék, stb, de még a tévés szereplések és az interjúk is) gondos polírozáson mennek keresztül, mire eljutnak hozzád, és bizonytalan mennyiségű saját anyag van csak benne. És most komolyan, szerinted ha nem szeretné a gyerekeket, azt megmutatnák a tévében? A Johnny’s a jófiú-imidzsre törekszik, és ehhez hozzátartozik, hogy időnként gyerekekkel szerepeltetik a fiúkat. Sajnos ennek célja nem a gyönyörködtetés, és még csak nem is a szórakoztatás; pusztán az, hogy az emberek szeretettel gondoljanak az együttesekre, és megvegyék a lemezeiket. Sajnálom, de ez az igazság.
   A bejelentés kérdéséről szólva, mit gondolsz, mi lett volna, ha előre elmondja? Johnny bezárja őt az ügynökség egyik cellájába? Vagy körbetelefonálja az anyakönyvvezetőket, hogy össze ne merjék adni ezt a két embert, különben, különben… különben mi? A bretorzió így is megtörtént, sőt, a titkolózás miatt szerintem csak még nagyobb ennek mértéke. Johnny azonnal kivette őt egy már lebeszélt dorama szerepből! És azóta sem hallani róla semmi szakmait. Kíváncsi leszek, hogy egyáltalán rajta lesz-e a 47 Ronin stáblistáján…
   Ezzel a kisgyerek viselkedéssel, hogy “nem mondom apunak, mert úgysem engedné meg”, nem mutatkozott sem felelősségteljesnek, sem fairnek az ügynökséggel szemben. Ráadásul méginkább rásegít a rosszindulatú feltételezésekre… Ez nem egy nyálas teleregény, ahol meg kell szöktetni a lányt. Ha teljesen tisztességes, nyílt és őszinte lenne ez a dolog, akkor kár lett volna belekeverni ezt a titkolózós dolgot.
   Meisát nem szeretném firtatni, mert tényleg nem a szívem csücske, de annyit mondok, hogy ha én fiatal feltörekvő színésznő lennék, akkor biztosan eszembe jutna az abortusz. Nem hiszem, hogy tiltja a vallása. Ha meg más okokból nem szeretné elvetetni, akkor megint lehet találgatni.
   Összevetve, nem tudhatjuk, kinek mi járt a kicsi fejében, Johnny sehogyse békél meg, és nem lehet packázni az ügynökséggel, ami uralja a lelked.

 8. Visszajelzés: Az Akanishi Jin-féle vezeklés folytatódik | Wild at Heart – ワイルド アット ハート

 9. Visszajelzés: Évzáró | Wild at Heart – ワイルド アット ハート

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s